ANVR logo SGR logo Calamiteitenfonds logo Facebook logo Instagram logo

Up-date en voorwaarden Corona.

MET ZEKERHEID BOEKEN!

Wij begrijpen dat het spannend is om momenteel een reis te boeken. Gelijktijdig weten wij dat bij velen de wens hiertoe groot is. Vanzelfsprekend nemen wij alle voorzorgsmaatregelen in acht om de reis voor u onvergetelijk te maken.

De uitbraak van het coronavirus is nog steeds veel in het nieuws en ook Latin Travel houdt de situatie nauwlettend in de gaten. Wij kunnen ons voorstellen dat u vragen heeft over de mogelijke invloed van het coronavirus op uw reisplannen.

Uiteraard staat de veiligheid van onze reizigers voorop. Als ANVR-lid staan wij in nauw contact met de ANVR, het Ministerie van Buitenlandse Zaken en onze lokale partners.

  • ANVR geeft antwoord op de meest gestelde vragen, lees hier meer
  • Bij het Ministerie van Buitenlandse Zaken kunt u per land het reisadvies opzoeken, lees hier meer

Mocht u al een reis bij ons hebben geboekt en er verandert iets dat van invloed is op uw reis, dan nemen wij  uiteraard contact met u op. Dit gaat op volgorde van vertrekdatum.

Reizen naar landen met een oranje reisadvies:

Latin Travel heeft de afgelopen maanden diverse reizen uitgevoerd ondanks dat er voor die bestemmingen een oranje reisadvies geldt en het officiële overheidsadvies uitsluitend noodzakelijk reizen was. Deze kleurcode is immers een reisadvies en geen reisverbod. Het is aan u om te bepalen of u de reis wel of niet noodzakelijk acht. Uiteraard voeren wij alleen reizen uit als dit veilig kan, in overleg met u en wanneer de reis conform programma uitgevoerd kan worden. 

Het reizen naar onze bestemmingen is juist in deze periode uniek en bijzonder. Er zijn maar weinig toeristen, de accommodaties zijn blij om weer gasten te mogen ontvangen in deze moeilijke tijden, dus u wordt overal met open armen ontvangen en zoals altijd in de watten gelegd. Wij werken samen met betrouwbare partners en de accommodaties waar u verblijft voldoen aan alle Corona protocollen van het betreffende land. 

Voor nieuwe reizen geldt:

Indien u graag op reis wilt dan kunnen wij de meeste reizen gewoon uitvoeren. De meeste  luchtvaartmaatschappijen vliegen gewoon, de accommodaties zijn open alsook de bekendste bezienswaardigheden. Nederlanders zijn op dit moment welkom met inachtneming van de maatregelen die de bestemming vraagt.

Uiteraard zullen wij u uitgebreid adviseren over de maatregelen die er gelden per land alsmede tips geven m.b.t. reisverzekeringen en PCR testen. Inmiddels zijn er een groot aantal verzekeraars die dekking tegen Corona hebben opgenomen in hun verzekering. Een goede reis- en annuleringsverzekering is belangrijk wanneer u op reis gaat.

Wanneer u een nieuwe reis bij ons boekt dan geldt het volgende:

  • u dient bij boeking een aanbetaling te doen van 20% (tenzij er afwijkende voorwaarden gelden, dit wordt van tevoren duidelijk vermeld)
  • u ontvangt een disclaimer waarmee u akkoord gaat dat u op eigen verantwoordelijkheid de reis naar code oranje maakt en dat u de reis niet kosteloos kan annuleren wanneer bij vertrek nog steeds code oranje geldt en wij de reis verantwoord en conform programma kunnen uitvoeren.

Wat gebeurt er als er een negatief reisadvies is:

Kleurcode rood betekent, ‘niet reizen’ op de website van het ministerie van buitenlandse zaken  https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen 
In dit geval gaan wij met u in overleg en bieden wij de mogelijkheid om de reis kosteloos om te boeken of indien dit niet mogelijk is kosteloos te annuleren. De eventuele meerprijs voor een ander seizoen of de vluchten dient te worden bijbetaald.

Wat gebeurt er als wij uw reis niet kunnen uitvoeren:

Het kan voorkomen dat Latin Travel uw reis niet kan uitvoeren bijvoorbeeld doordat Nederlanders niet meer worden toegelaten of doordat u bij aankomst een aantal dagen in quarantaine moet waardoor wij niet kunnen uitvoeren volgens programma. In dit geval gaan wij met u in overleg en bieden wij de mogelijkheid om de reis kosteloos om te boeken of indien dit niet mogelijk is kosteloos te annuleren.

Wat gebeurt er bij een oranje reisadvies:

Kleurcode oranje betekent ‘alleen noodzakelijk reizen’ op de website van het ministerie van buitenlandse zaken. https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen 
Wanneer Latin Travel de reis verantwoord en conform programma kan uitvoeren dan kunt u gewoon reizen. Wanneer u echter zelf besluit dat u liever niet meer wilt gaan dan kunnen we de reis annuleren tegen de dan geldende annuleringskosten of eventueel omboeken naar een andere periode. De eventuele meerprijs voor een ander seizoen of voor de vluchten dient te worden bijbetaald.

Wat als de omstandigheden tijdens uw reis of vlak voor uw reis wijzigen:

Wij hebben goede contacten met onze lokale partners en indien nodig kan het programma altijd vooraf of tijdens uw reis worden gewijzigd. Dit gaat uiteraard altijd in goed overleg met u.

Wanneer u door Corona langer in het buitenland moet verblijven en niet op de geplande datum terug naar Nederland kan?

Wij kunnen in overleg met u en onze partners accommodatie voor u regelen en assistentie verlenen bij het omboeken van de vluchten. Gaat u goed bij uw verzekeringsmaatschappij na of de eventuele verblijfskosten worden vergoed.

Wanneer u positief test en niet op de geplande datum kunt terugreizen?

Neemt u dan contact op met uw verzekeringsmaatschappij over welke kosten al dan niet vergoed worden. Latin Travel zal u assistentie verlenen met het wijzigen van de terugreis, boeken van accommodatie en verlengen van huurauto etc.

Wat gebeurt er als het reisadvies tijdens de reis wijzigt waardoor u gerepatrieerd moet worden?

Als het ministerie van buitenlandse zaken het noodzakelijk acht om reizigers te repatriëren dan zal Latin Travel de kosten hiervoor voor haar rekening nemen. Dit geldt uitsluitend als u bij ons een pakketreis heeft geboekt (inclusief vluchten en accommodaties). Indien u zelf de vluchten heeft geboekt dan raden wij aan in overleg te gaan met de luchtvaartmaatschappij.

Informatie vooraf

Aangezien wij een maatwerkreis aanbieden geven we bij ieder voorstel de exacte boekingsvoorwaarden overzichtelijk weer.

Wij hopen op deze manier alle reisliefhebbers zekerheden mee te geven om nu al plannen te maken voor nieuwe prachtige reizen. Bent u geïnteresseerd in één van onze bestemmingen en treedt u daarover graag in gesprek met een onze reisspecialisten, neem dan contact met ons op. Ook ons kantoor in Utrecht is geopend voor bezoek (met gepaste maatregelen).

HEEFT U VRAGEN OVER EEN GEBOEKT REIS?

Neem contact op met onze reisspecialisten om de details te bespreken. Bel met 030-3039732 of mail naar info@latin-travel.nl

CORONAVIRUS: REISADVIES PER LAND

Er zijn gelukkig ook buiten Europa landen met een groen of geel reisadvies en die weer toegankelijk zijn voor toerisme. Kijk voor het actuele overzicht van reisadviezen op de website van de rijksoverheid: https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen