ANVR logo SGR logo Calamiteitenfonds logo Facebook logo Instagram logo

Reisagent Monika Meyvis | Studie-reisverslag Ecuador

Samen met zeven reisagenten is Monika met Latin Travel mee geweest op studiereis naar Ecuador. In haar reisverslag vertelt ze je alles over deze veelzijdige reis.

Maandag 23 oktober 23

Om 05.25 aangekomen in Ecuador, op de luchthaven van Quito. We kregen er een warm welkom van de lokale agent Onze eerste stop was in Cayembe in Haciënda Molino San Juan.Een klein schalig hotel met 11 kamers,en een privé kapel. Hier hebben we een heerlijk ontbijt gekregen met lokale producten.

Ecuador staat bekend om de prachtige rozen dus een bezoek aan een rozenkwekerij hoort erbij. In combinatie met een bezoek aan een oud landhuis welke als museum is ingericht en waar gasten die in omringende Haciënda’s overnachten kunnen ontbijten, lunchen of dineren met lokale producten. Vervolgens stond een bezoek aan Haciënda Zuleta op het programma. Een grote luxe haciënda met vele activiteiten zoals bijvoorbeeld beren spotten of Condors . Met daarbij ook een kaas fabriek en een paarden ranch. Hier kregen we een lunch aangeboden met vele soorten eigen gemaakte kazen.

Vervolgens zouden we een boottocht maken, maar de weg er naar toe was onderbroken, dus als alternatief hebben we de beroemde markt in Otovalo bezocht en alvast wat mooie souvenirs gekocht. Deze avond hebben we een aperitief gedronken onder begeleiding van lokale muzikanten en een diner gehad in onze haciënda waar we ook overnachten Pinsaqui.

Dinsdag 24 oktober

De dag startte al goed met een prachtige wandeling door de tuin van de Haciënda Pinsaqui waar we hadden overnacht. Na een heerlijk ontbijt in een prachtige ontbijtruimte gingen we om 08.30 onderweg naar het meer San Pablo. In onze bus zaten ook twee lokale dames met de kleine schattige dochter van een van hen. We hebben een kleine boottocht op het meer gemaakt. Daarna richting de evenaar naar het Intinan museum gelegen naast het monument van het midden van de wereld. Het is een klein inter actief museum. We kregen we een leuke rondleiding met een gids met alle weetjes over de evenaar. Tot onze grote verassing kregen we door de lokale agent Pure Ecuador een lunch aangeboden op de evenaar aan het monument van Ecuador op de exacte Ecuador line. We kregen er tevens een dans optreden van lokale kinderen.

Na ons afscheid zijn we richting Quito gereden ( 45 minuten rijden)voor een bezoek aan het oude woonhuis van een lokale kunstenaar Guayasamin gevolgd door een chocolade tasting. De chocolade is geproduceerd met chocolade bonen uit Ecuador .Er waren verassende smaken. Waaronder een met insecten.(fijngemalen). Om 1600 uur zijn we naar het oude stadsgedeelte van Quito gereden. Quito is 45 km lang en 9 km breed. We hebben een mooie stadstour gehad in het oude koloniale stadsgedeelte (in de regen) en hebben er mooie kerken bezocht, waaronder de bekende Compania kerk, met barokke architectuur. Om 17.45 naar ons hotel, gelegen in het oude stadsgedeelte, Hotel Patio Andaluz 18.30 uur drankje in ons hotel. 1900 uur diner in het Altamira Experience restaurant. We hebben er genoten van lokale drankjes en gerechten. Om 2100 uur vertrek met taxi’s naar hotel Mama Cuchara.We hebben in dit mooie Boutique hotel een rondleiding gehad en verschillende kamers gezien.en uitleg over het hotel ontvangen. De site inspectie eindigde met een cocktail op de rooftopbar van het hotel met een schitterend uitzicht over Quito. Om 2300 uur kwamen we moe en voldaan aan in ons hotel. Wat hebben we genoten van deze mooie dag!

Woensdag 25 oktober 

Na het ontbijt in ons hotel Patio Andaluz zijn we om 0800 te voet de oude stad van Quito ingegaan en hebben we het prachtige boutique hotel Casa Cangoneta bezocht.We hebben hier verschillende kamers bezocht en vanaf het dakterras genoten van het prachtige uitzicht over Quito. Om 0900 uur zijn we met de bus naar de rand van het centrum gereden om onze 3 huurauto’s op te halen. Na ongeveer 2 uur hadden we onze auto’s. En was er van één van de auto’s nog een accu opgeladen en konden we vertrekken. Op richting Cotopaxi National park.Na ongeveer 1,5 uur rijden waren we er. In het park hebben we een mooie wandeling van ongeveer 3km gewandeld en hebben we genoten van de mooie natuur. De lunch hadden we rond 14.30 uur in Tambopaxi. Dit is het enigste hotel in het park. Na de lunch hebben we er ook enkele kamers bekeken.

Vervolgens zijn we naar ons hotel voor deze nacht gereden, Haciënda El Porvenir in Chimborzo. Hier kwamen we rond 1600 aan. Na een hartelijk ontvangst hebben we samen gezellig een drankje gedronken en de dag besproken. Onze kamers zijn hier weer fantastisch. Na her opfrissen op de kamer om 1800 samen een heerlijke aperitief gedronken en genoten van heerlijk diner met lokale producten. Het was weer een dag vol verassingen.

Donderdag 26 oktober 

Deze morgen na ons ontbijt in Haciënda El Porvenir zijn we onze dag gestart met paardrijden in de omgeving van de Haciënda in aangepaste kledij. Wat een leuk begin van de dag! Om 08.30 uur vertrokken we richting hotel La Cienega ,een oud landhuis op ongeveer 58 km van Quito. Dit landhuis is ook een leuke stop om te lunchen voor reizigers die vanuit Quito naar Cotopaxi gaan. Na enkele heerlijke empanadas te hebben genuttigd in dit mooie landhuis ging onze route verder naar Haciënda Hato Verde. Een prachtige haciënda met raspaarden. Na hier alle kamers en faciliteiten te hebben gezien gingen we op weg richting een bekende plaats in Ecuador, Quilotoa krater meer. Na een rit van 1,5 uur door de bergen en prachtige omgeving kwamen we aan. Het is een toeristische plaats met vele restaurants. Het was er echter zo mistig dat we het meer niet konden zien. Dus snel door na onze volgende bestemming Banos. Dit was een rit van 3 uur. Rond 17.30 kwamen we er aan.

In Banos is het al warmer ,20 graden We overnachten hier in hotel Sangay in het centrum van Banos met zicht op de waterval. Ons diner hadden we om 20 uur in hotel Vulcano nadat we de kamers hadden bezichtigd. Dit hotel heeft een prachtig uitzicht over Banos. Wat was het weer een bijzondere dag in het prachtige Ecuador

Vrijdag 27 oktober

Na ons ontbijt om 0700 in hotel Sangay zijn we om 0800 uur gestart met een wandeling door het toeristische dorpje Banos. Na onze wandeling hebben we het Hotel Samari Spa Resort bezocht.Een mooi warm ingericht hotel met een tropische tuin. Het ligt op ongeveer 1.5 km van centrum van Banos. In de avond als het donker is kunnen klanten vanuit het centrum best een taxi nemen,deze kost maar USD 1,5 Na dit bezoek aan het hotel gingen we op weg richting de bekende waterval Pailon del Diabolo. Maar onderweg zijn we nog bij een mooi uitkijkpunt gestopt en zijn met de kabelbaan over de mooie vallei heen gegaan. De wandeling naar de waterval Pailon del Diabolo was prachtig mooi en de waterval was indrukwekkend.

Na het bezoek aan de waterval hebben we het hotel Amazon Tena bezocht, onderdeel van de Selina Het is een leuke kleinschalige accomodatie met een prachtige tuin. Vervolgens was het tijd voor onze lunch welke wij tot onze verrassing op een bijzondere plaats kregen. Midden in de jungle in een kleine hut. Terwijl wij onze lunch kregen brak een tropische onweersbui uit. Gelukkig zaten wij gezellig onder een rieten dak te genieten van onze lunch. Na onze lunch hebben we het hotel Jardin Relax bezocht. Een prachtige accommodatie met zicht op de Amazone rivier en een aanbod van leuke activiteiten. Het hotel heeft ons een boottocht aangeboden op de Amazone rivier. Wat een leuke boottocht hebben we gehad in de jungle met zicht op mooie vogels en aapjes. Na deze activiteit was het tijd om naar ons hotel voor de komende 2 nachten te gaan ,Casa del Suizo. Normaal gezien ga je met een boottocht naar dit hotel. Maar omdat het ondertussen donker was zijn we met een bootje naar de overkant van de rivier gevaren en zijn we met de auto in 5 minuten naar het hotel gereden. Na aankomst snel even opfrissen ,lekker een hapje eten en met onze groep reisagenten genieten van een cocktail als afsluiter van weer een bijzondere dag.

Zaterdag 28 oktober

Gisteren waren we in het donker aangekomen,dus deze morgen was het leuk te ontwaken met een prachtig uitzicht op de rivier. Vanuit ons bed hebben we een prachtig uitzicht, maar we kunnen ook genieten vanuit onze hangmat. Na ons ontbijt zijn we om 0900 uur vertrokken met de boot, voorzien met rubber laarzen en een grote band. Eerst zijn we gestopt bij een dieren opvang centrum,waar vrijwilligers dieren verzorgen die door hun eigenaren aan hun lot zijn over gelaten. Zoals bijvoorbeeld papegaaien en aapjes. Na het bezoek aan dit centrum zijn we naar de overkant gevaren naar een klein eiland waar we krokodillen hebben gezien die door het dalen van de waterstand van de rivier niet meer aan eten kunnen geraken .En tevens hebben genoten van de prachtige natuur. Daarna was het tijd om de rivier af te gaan met een grote band. Heerlijk om af te koelen in het aangename water. Na dit leuke avontuur op het water zijn we nog een wandeling gaan maken in de jungle. Vervolgens terug naar ons hotel voor de lunch. Na de lunch hebben we een lokaal huis bezocht waar we uitleg kregen over de lokale gewoonten en gerechten. Het was dus weer een goed gevulde dag ,waarop we weer veel hebben gezien en beleefd.

We hebben weer een nacht geslapen in La Casa del Suizo.

Zondag 29 oktober 

Vandaag hadden we een vroeg ontbijt omdat we onze ochtend zijn gestart met een Rafting tour. Om 0900 zijn we vertrokken richting ons ontmoetingspunt in Tena met onze gidsen van de Rafting tour. Na ongeveer 25 minuten rijden in hun bus met materiaal kwamen we aan bij het startpunt van ons avontuur. Na enige uitleg over de veiligheid konden we vertrekken.

Halverwege de tour kregen we een heerlijke lunch aangeboden. Na de lunch starte de regenbui die duurde tot ons eindpunt. Maar de regen was niet erg want we waren toch al nat. Na de aankomst iedereen droge kleren aan en vertrek naar Papallacta. Na ongeveer 3 uur rijden kwamen we hier aan. We werden er hartelijk begroet en direct uitgenodigd voor een rondleiding in het hotel. We hebben er alle kamer types gezien. Na de rondleiding hebben we genoten van de thermale baden, Wat een heerlijke afsluiting van de dag. Het is hier een stuk frisser dan in Tena. Bij aankomst was het 14 graden. Het warme water zorgt ervoor dat we het temperatuur verschil snel vergeten. We hebben tenslotte genoten van een gezamenlijk drankje en diner. Onze kamers hebben we op tijd opgezocht. Onze dag begint morgen vroeg om 0415 verzamelen bij de receptie voor onze terug vlucht vanuit Quito via Guayaguil naar Madrid, en vervolgens naar Amsterdam.

Maandag 30 oktober

Vandaag zit onze reis er op en vertrekken 🛫 we weer richting huis. We hebben eerst een vlucht van Quito naar Guayagil. Daar nemen we een vlucht naar Madrid. We zullen morgenochtend in Madrid aankomen. Daar nemen we weer een vlucht naar Amsterdam.

Na het lezen van dit reisverslag nieuwsgierig geworden naar Ecuador? Er is veel mogelijk. Check hier onze voorbeeldreizen of neem contact met ons op!

Terug naar reisverslagen