Privacy statement

We willen jou als klant graag goed leren kennen. Als je ons kantoor bezoekt, ons liket op Facebook, of iets bij ons boekt, onthouden we wat je nodig hebt. Wij  slaan dit op in onze database en met die gegevens kunnen wij beter het zoekwerk doen naar jouw favoriete bestemming. En daarbij je helpen met passende aanbiedingen, bijvoorbeeld per mail. Wij volgen hierbij alle voorschriften zoals wettelijk voorgeschreven via de AVG( Algemene Verordening Gegevensbescherming)die gecontroleerd  wordt door de Autoriteit Persoonsgegevens. We beseffen dat privacy erg belangrijk is en we informeren je daarom via dit privacy statement over hoe wij met jouw gegevens omgaan. Latin Travel behoudt zich het recht voor om je gegevens in de toekomst te gebruiken om je te benaderen met interessante reis- en/of productinformatie. Uiteraard respecteert Latin Travel daarbij je privacy en de daaromtrent geldende wetgeving. Wij behandelen de gegevens dan ook altijd strikt vertrouwelijk en stellen deze niet ter beschikking aan derden, anders dan noodzakelijk voor je reservering van hotel en vluchten, etc. die onderdeel uitmaken van de door jou geboekte reis. Indien je via de site aanmeldt voor de e-mail nieuwsbrief van Latin Travel, worden de gegevens door ons gebruikt voor deze e-mail nieuwsbrieven. Je kan je voor deze nieuwsbrief te allen tijde uitschrijven.

Latin Travel doet alles wat redelijkerwijs in haar macht ligt om jouw persoonsgegevens te beveiligen tegen onrechtmatig gebruik. Alleen geautoriseerd personeel heeft toegang tot de gegevens. Latin Travel waarborgt hierbij je privacy en zorgt ervoor dat je persoonlijke gegevens strikt vertrouwelijk blijven en volgens de regels beschermd zijn opgeslagen. Alle informatie aangaande persoonlijke gegevens wordt in overeenstemming met de Europese Privacy wetgeving en de Nederlandse richtlijnen verwerkt. Vanaf 25 mei 2018 is de wet ‘Algemene verordening gegevensbescherming (AVG)‘,  die geldt in de hele Europese Unie, van toepassing.

Meer uitleg over Bescherming Persoonsgegevens 

Wanneer je iets bij Latin Travel boekt hebben wij bepaalde persoonlijke gegevens van je nodig. Immers alleen dan kunnen vliegtickets( gegevens exact zoals vermeld op je paspoort met voor- en achternaam, etc.) hotelboekingen etc. gemaakt worden. Exact omdat namen wel eens op elkaar lijken en wij geen misverstand willen krijgen. Daarom doen we er alles aan om jouw privé-gegevens ook echt privé te houden. Precies zoals het AVG voorschrijft. De gegevens staan opgeslagen in een beveiligde database.  Deze persoonlijke  gegevens worden dus nooit voor commerciële doeleinden van derden gebruikt.

Wat wordt er gebruikt/ genoteerd/ opgeslagen?
In het kader van onze dienstverlening, de verkoop van onze producten of wanneer je anderszins contact hebt met Latin Travel leggen wij persoonsgegevens vast zoals bijvoorbeeld je naam, adres, e-mailadres, telefoonnummer, persoonlijke (reis)voorkeuren en interesses. Voor een boeking vragen wij je ook specifieke gegevens in het belang van de reis zoals namen en contactgegevens van achterblijvers. Maar ook je persoonlijke gegevens zoals vermeld op paspoort, adresgegevens, telefoonnummer/ mobiele nummer opdat in geval van nood je bereikt kan worden, thuis en op je bestemming( bijvoorbeeld om je op de hoogte te stellen van een probleem, vertraging of anderszins, maar zeker niet voor een commerciële reden) , nummers van thuisblijver contactpersoon, IP-adres en email adres door middel van cookies opdat je wanneer je terug komt op de site direct weer herkend wordt. Cookies worden ook gebruikt om nuttige advertenties te laten zien op bijvoorbeeld Facebook, Instagram en Twitter.

E-mailadres: we vragen je bij boeking of je toestemming wilt geven voor het kosteloos toesturen van onze nieuwsbrieven. Dan geef je tevens aan Latin Travel en haar partners toestemming om jouw e-mailadres te gebruiken voor de toezending. Uiteraard kun je ook dan direct, of later via de email, jezelf afmelden voor verdere nieuwsbrieven. Ook hebben wij je email en IP-adres nodig om je 1) per email een advies te geven over bestemming en een offerte te doen toekomen 2) je te bedanken voor je gemaakte boeking en om deze te bevestigen, 3) om je voordat je op vakantie gaat enkele weken voor je vertrek nog de laatste tips te geven voor je vakantie, 4) op je vakantie bestemming eventueel te kunnen contacteren om je op de hoogte te stellen van belangrijk nieuws dat betrekking heeft op je vakantieverblijf, vlucht(vervroegde of verlaat vertrek bijvoorbeeld), etc.

Bewaren van klantgegevens

Latin Travel volgt hierbij de ANVR reisvoorwaarden en wettelijke bepalingen. Alle vorderingsrechten vervallen na 1x jaar na afloop van de reis. Volgens artikel 7:23 Burgerlijk Wetboek moeten de gegevens nog 2 jaar worden bewaard. Facturen waarop klantgegevens staan moeten wettelijk 7 jaar worden bewaard. De klantgegevens zoals email waarbij deze gebruikt wordt voor mailings en nieuwsbrieven kunnen elk moment zelf worden afgemeld. verwijderd door te klikken op de ‘verwijderknop’ op deze mailings. Inzage in de opslag van de persoonsgegevens ten behoeve van gewenste correctie of verwijdering is mogelijk. Eventuele administratiekosten kunnen hieraan verbonden zijn.

Opslag: de databestanden van Latin Travel zijn beveiligd opgeslagen bij Fadiro (hét reisbureau-dossieradministratiesysteem in de Nederlandse reisbranche) in Zwolle en Triple Dots (full service e-mailmarketing bureau) in Franeker. .

Officiele instanties

Als je een reisproduct of -dienst bij ons hebt gekocht, waaronder een vlucht of andere vorm van vervoer, vakantie of verzekering, kan het zijn dat wij jouw persoonsgegevens buiten Nederland of de Europese Unie bekendmaken en verwerken om aan onze overeenkomst met je te kunnen voldoen. Wij moeten onder andere jouw persoonsgegevens verstrekken aan onze leveranciers, die de uiteindelijke producten en diensten leveren die je bij Latin Travel hebt geboekt. Wanneer je naar het buitenland reist, kan het verplicht worden gesteld (door overheidsinstanties op vertrek- en aankomstplaatsen) dat je persoonsgegevens verstrekt en verwerkt worden in het kader van een grenscontrole, immigratie-, veiligheids-, antiterrorisme- en andere doeleinden die toepasselijk worden geacht. Welke gegevens verstrekt moeten worden, kan per bestemming verschillen. Ook als het verstrekken van gegevens niet verplicht is, kunnen wij besluiten om overheidsinstanties toch behulpzaam te zijn. Tot slot wijzen wij je erop dat de controle op de gegevensbescherming buiten de Europese Unie soms niet aan zulke strenge regels gebonden is als in ons land.

Buiten de EU

Als diensten door ons in het buitenland, landen buiten de EU, worden geboekt worden de klantgegevens doorgegeven ter voltooiing van de boeking. Hierbij geldt dat de dienstverlener, buiten de EU, een eigen zelfstandigheid heeft om de privacy van de reiziger te waarborgen. Latin Travel kan niet verantwoordelijk worden gesteld voor het handelen van de dienstverlener.

Cookiebeleid

Om je zo goed mogelijk te helpen, maakt Latin Travel gebruik van cookies. Bij het bezoek aan deze website wordt je gevraagd akkoord te gaan met het plaatsen van zowel noodzakelijke als niet noodzakelijke cookies.

Wat zijn cookies?

Een cookie is een klein tekstbestand dat bij je bezoek aan een website naar jouw computer wordt gestuurd en daar wordt opgeslagen. Latin Travel kan cookies van haarzelf of van derden plaatsen op websites of apps waarvan de inhoud door ons wordt verzorgd. Met behulp van cookies zorgen we er onder meer voor dat je bij een bezoek aan onze website niet herhaaldelijk dezelfde informatie ontvangt of moet invoeren of dat jouw voorkeuren bij het gebruik van de Latin Travel website worden onthouden.

Er bestaan verschillende soorten cookies. Latin Travel plaatst cookies die noodzakelijk zijn voor het leveren van de functionaliteiten van de Latin Travel  website. Met niet noodzakelijke cookies verzamelen wij informatie over jouw gebruik van de website en onthouden wij jouw keuzes voor onze producten en diensten. Voorbeelden hiervan zijn welke pagina’s zijn bezocht en de duur van een gebruikerssessie. Met behulp van deze cookies willen wij tevens onze dienstverlening op onze website verbeteren. Reeds geplaatste cookies kan je alleen zelf verwijderen, aangezien deze op jouw computer zijn opgeslagen. Raadpleeg hiervoor de handleiding van jouw browser of verwijder de cookies met behulp van de eventueel op jouw computer geïnstalleerde beveiligingssoftware.

Uitschrijven?

Liever geen nieuwsbrieven en aanbiedingen meer? Uitschrijven kan onderaan elke email nieuwsbrief door op de button te klikken.

Heb je vragen, opmerkingen? Neem dan contact met ons op door te mailen naar info@latin-travel.nl of schrijf naar Latin travel, Rijnlaan 34, 3522 BN Utrecht

ltlogo

info@latin-travel.nl
Tel: 030-3039732
Rijnlaan 34, 3522BN Utrecht

KvK-nr: 30190291
BTW-nr: 812521754

Latin Travel is onderdeel van

anvrSGR-logo-kleur-jpg

United Travel Colors
Latin Travel maakt ook onderdeel uit van United Travel Colors. Een samenwerking van 3 reisspecialisten.

Contact opnemen

Volg ons