ANVR logo SGR logo Calamiteitenfonds logo Facebook logo Instagram logo

Duurzaamheid.

Duurzaamheid bij Latin Travel

Latin Travel hecht waarde aan duurzaamheid en laat dat ook graag zien in haar reizen. De missie van Latin Travel op het gebied van duurzaamheid is:

Ons doel is het ondersteunen van een duurzame samenleving en duurzame handel. Ons duurzaamheidsbeleid moet alle negatieve effecten op de natuurlijke en sociale omgeving minimaliseren. We ondersteunen onze lokale partners naar meer duurzaamheid en creëren meer duurzaamheidsbewustzijn bij onze gasten.”

Latin Travel wil reizen met het oog op mens en milieu. Denk aan vervoer per trein in plaats van een binnenlandse vlucht, denk aan het ontdekken van een Nationaal Park en denk aan het ontmoeten van de lokale bevolking op een authentieke manier. Latin Travel wil duurzaamheid zichtbaar maken.

Om ons beleid te communiceren met onze reizigers, klanten en partners kunt u hier ons duurzaamheidsbeleid lezen.

Om de toewijding aan duurzaamheid binnen Latin Travel te laten zien is er in 2022 een traject gestart om een Travelife certificering te behalen. Travelife is de toonaangevende internationale duurzaamheidscertificering voor de reissector. Deze certificering is in overeenstemming met de door de VN ondersteunde Global Sustainable Tourism Criteria.

Op 15 juni 2023 is het Travelife Partner certificaat behaald door Latin Travel. Dit certificaat is een erkenning voor de lange termijn inspanningen op het gebied van duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Latin Travel voldoet hiermee aan meer dan honderd criteria op het gebied van duurzaamheid.