Voorbeeld reis

Dag 1: Amsterdam – Montevideo
Na aankomst op de luchthaven van Montevideo wordt u opgehaald en naar het hotel gebracht.

Dag 2: Montevideo – Colonia
Vandaag reist u per openbare bus van Montevideo naar het koloniale stadje Colonia. De transfers van- en naar het busstation worden voor u verzorgd. U verblijft 3 nachten in Colonia.

Dag 2 tot 5: Verblijf in Colonia del Sacramento
Colonia del Sacramento is een kleine koloniale stad gesticht door de Portugezen rond 1680, in de periode dat Spanje en Portugal voortdurend de confrontatie met elkaar opzochten. Meer dan 100 jaar lang vochten zij over deze plaats, waarna de stad uiteindelijk aan de Spanjaarden werd toegewezen bij het verdrag van St. Ildefonso.
De oude stad van vandaag heeft veel overblijfselen uit deze koloniale periode. Breng een bezoek aan de pitoreske straatjes die onlangs ook verkozen zijn tot Werelderfgoed door UNESCO. De karakteristieke straatjes, kerkjes en pleinen dienen regelmatig als decoratie voor historische films.
Excursie: Op de tweede dag gaat u in de ochtend de stad verkennen tijdens een 2.5u durende citytour langs de verschillende bezienswaardigheden in deze koloniale stad.

Tip: Breng tijdens uw verblijf in Colonia ook een bezoek aan het dorpje Carmelo op ca. 1u van Colonia. Carmelo staat bekend om de wijngaarden in de nabije omgeving. Een bezoek aan de oudste wijngaard van Uruguay, Estancia Narbona, is zeker een aanrader.

Dag 5: Colonia – Montevideo
Vandaag reist u per openbare bus van Colonia terug naar Montevideo. De transfers van- en naar het busstation worden voor u verzorgd. U verblijft 3 nachten in Montevideo.

Dag 5 tot 8: Verblijf in Montevideo
Montevideo is strategisch gelegen direct aan de kust tussen de rivier en de Atlantische Oceaan. Meer dan 20km kustlijn wordt gevormd door kleine stranden, kreken en rotspunten. De bevolking wandelt rustig over de promenade (ook wel de Rambla genoemd), geniet van het uitzicht over zee of staat te vissen, meestal tijdens het nuttigen van ‘Mate’, het nationale drankje. Met een inwonersaantal van bijna 1.5 miljoen woont haast de helft van de bevolking in Montevideo. De stad vindt zijn oorsprong tussen 1726 en 1730, gesticht door de Spanjaarden, en showt een ongelofelijk contrast tussen het goed bewaard gebleven oude gedeelte van de stad, gerenoveerde gebouwen met haar Europese sfeer en de moderne delen van de stad. Groene parken, brede lanen, woonwijken, moderne shoppingcenters en sportclubs zijn goed georganiseerd en vrij toegankelijk.

Excursie: Op de tweede dag in Montevideo staat er in de ochtend een uitgebreide stadstour van ca. 3.5u op het programma waarmee de ins en outs van Montevideo voor u zichtbaar worden. De belangrijkste bezienswaardigheden bevinden zich in de Oude Stad, met haar markpleinen, Constitution Square, Katedraal en koloniale Stadhuis, het Solis Theater, Independence Square met in het midden van het plein het bekende standbeeld van José Gervasio Artigas en zijn Mausoleum. Vervolgens komt u langs de Prado buurt, met één van de oudste parken van de stad. Daarna komt u ook langs het Batlle & Ordoñez Park, het voetbalstadion en de wijk Carrasco. Langs de stranden gaat u uiteindelijk weer terug naar het hotel.

Tips:
– Breng in Montevideo zeker een bezoek aan ‘Mercado del Puerto’. Deze bekende markt wordt gehouden in een open gebouw uit 1868. Deze markt staat bekend als één van de beste markten in Zuid-Amerika. Houd er wel rekening mee dat er veelal BBQ geserveerd wordt op de markt.
– Breng een bezoek aan één van de prachtige authentieke wijngaarden rondom Montevideo. Zo zijn de Bouza Boutique Winery op ca. 15km van Montevideo en de Juanico Winery op ca. 37km van Montevideo zeker een aanrader!

Dag 8: Montevideo – Estancia in provincie Lavalleja
U haalt vandaag de huurauto op en rijdt naar de provincie Lavalleja voor een verblijf van 3 nachten op een authentieke Uruguayaanse Estancia, Estancia La Salamora, gelegen op ca. 120km van Montevideo.

Dag 8 tot 11: Verblijf op authentieke Estancia
U verblijft 3 nachten op deze mooie Estancia waarbij het ontbijt, lunch en diner voor u wordt verzorgd. U kunt deelnemen aan verschillende activiteiten, zoals: historische wandeling over het landgoed en de omgeving, leer meer over de flora en fauna van Uruguay, help bij de dagelijkse bezigheden in het Vogel Opvangcentrum en ervaar het hiken in de landelijke omgeving van de Estancia. In de omgeving van de Estancia ziet u een van de meest indrukwekkende groene landschappen van Uruguay. U kunt ook een bezoek brengen aan het dorpje Villa Serrana en de ruige omgeving van Salto Penitente.

Dag 11: Estancia in provincie Lavalleja – La Paloma
Na het ontbijt rijdt u vandaag naar La Paloma, op ca. 130 km van de Estancia.

Dag 11 tot 13: Verblijf in La Paloma
La Paloma: Een klein en charmant dorpje wat veel te bieden heeft in de nabije omgeving. Rustige wandelingen langs het strand, zonsondergang over de zee, zwemmen, vissen surfen en de natuur in de omgeving maken deze charmante locatie zeer aantrekkelijk. In het centrum van Paloma is een vuurtoren uit 1874. Dit nationale historische monument is een bezoekje zeker waard.

Tip: In de nabije omgeving zijn verschillende activiteiten te doen: Fietsen, paardrijden, shoppen langs de boetiek winkeltjes & rijden langs de prachtige kustlijn naar Punta del Diablo, Cabo Polonio en La Pedrera. Hierdoor zal u zich geen moment vervelen.

Dag 13: La Paloma – Punta del Este
Na het ontbijt rijdt u met de huurauto verder van La Paloma naar Punta del Este, een afstand van ca. 100km.
Dag 13 tot 16: Verblijf in Punta del Este
Punta del Este: In deze kustplaats Punta del Este in de zuidpunt van Uruguay is veel te beleven. Heerlijk relaxen of met de huurauto de omgeving verkennen!

Tip: Breng zeker een bezoek aan Jose Ignacio. Deze plaats ligt ten noorden van La Barra, zeer idyllisch aan de oceaan. Er is een mooi gelegen vuurtoren die beklommen kan worden.

Dag 16: Punta del Este – Montevideo – Amsterdam
Vanuit Punta del Esta naar de luchthaven van Montevideo voor inleveren auto en uw terugvlucht naar Amsterdam.

Bekijk alle bestemmingen