Peru is met een oppervlakte van 1.3 miljoen vierkante kilometer gelegen aan de westkust van Zuid Amerika en telt bijna 30 miljoen inwoners met een grote verscheidenheid aan culturele achtergronden. Voor de Spaanse verovering in de tweede helft van de 16e eeuw was Peru, met Cuzco als hoofdstad, het centrum van het Inca Rijk. De huidige hoofdstad is Lima, gelegen aan de westkust van Peru. Spaans is de officiële taal in heel Peru. In de Andes waar veel indianenvolken wonen, zijn de indianentalen Quechua en Aymara ook officiële talen naast het Spaans. De munteenheid van Peru is de Sol. Ongeveer 80% van de Peruaanse bevolking is katholiek opgevoed.

Highlights

peru-machuMachu Picchu is één van de meeste bekende en indrukwekkende overblijfselen van de Inca beschaving. De ruïnes zijn gelegen tussen hoge bergtoppen op een hoogte van 2400 meter. De tocht ernaartoe is op verschillende manieren mogelijk. De memorabele incatrail is een prachtige voettocht van meerdere dagen. Daarnaast zijn er meerdaagse routes per bus of per mountainbike mogelijk, waarbij u uiteindelijk te voet of met de trein de top zal bereiken. Machu Picchu mag zeker niet in uw reisschema ontbreken!
Tucume ligt in de Lambayeque Vallei, de grootste vallei aan de noordkust van Peru. In dit gebied bevindt zich een serie van piramides, grafheuvels en andere archeologische overblijfselen. De regio rond Tucume is ook een echte aanrader voor cultuurliefhebbers. Vele historische overblijfselen uit onder andere de Inca cultuur zijn hier terug te vinden.
Cusco, de keizerlijke stad, is gelegen op een enorme hoogte van 3360 meter. In deze stad vindt u vele prachtige koloniale gebouwen, die gebouwd zijn op de overblijfselen van de Inca’s. Hierdoor is er een indrukwekkende mix van culturen ontstaan. In Cusco kunt u rustig een aantal dagen verblijven om te wennen aan de zuurstofarme berglucht. Er zijn vele musea, kloosters en kathedralen te bezoeken en u kunt tegelijkertijd de heerlijke sfeer van deze culturele stad proeven.
Arequipe ligt op zo’n 2300 meter boven zeeniveau en is de grootste zuidelijk gelegen stad van Peru. Arequipe wordt ook wel ‘De witte stad’ genoemd, omdat veel gebouwen bestaan uit zilverwit gesteente dat uit de omliggende vulkanen komt. 300 dagen per jaar zon maken een bezoek aan de stad met zijn mooie pleinen, kathedraal en koloniale gebouwen extra aantrekkelijk. Vanuit Arequipe mag een bezoek aan de Colca Canyon zeker niet ontbreken. Deze enorme kloof is de thuishaven van de indrukwekkende condor, die u hier gegarandeerd van dichtbij kunt bewonderen.

Manu en Tambupata zijn twee locaties in het enorme regenwoud boven Cusco. In deze nationale parken is de natuur nog ongerept gebleven. Hierdoor is de hoeveelheid en diversiteit van flora en fauna enorm. Manu ligt dieper in de jungle en is daarmee nog authentieker. Hier ervaart u de jungle zoals de natuur deze bedoeld heeft.

Nazca is een uniek en mysterieus gebied in het zuidwesten van Peru. Tijdens een rondvlucht kunt op de grond reusachtige tekeningen zien waarvan tot op heden onbekend is hoe ze daar zijn gemaakt. De figuren duiden op mystieke onderwerpen als astronomie en het magnetische veld van de aarde. Het enorme kustgebied Paracas heeft een ruige bergachtige kustlijn met daarnaast de woestijn. Deze bijzondere omgeving biedt een ideale habitat voor vogels zoals de condor en de flamingo en diverse zeedieren zoals walvissen, dolfijnen, pinguïns en schildpadden.

Het Titicaca meer is het grootste meer van Zuid Amerika. Het meer ligt diep in het Andesgebergte, op de grens van Peru met Bolivia, op een hoogte van 3810 meter boven de zeespiegel. In het mystieke meer vindt u de bijzondere rieteilanden van de Uros Indianen. Bij een hoge waterstand drijven deze eilanden. Het Titicaca meer is het hoogste bevaarbare meer ter wereld en een indrukwekkend bezoek is gegarandeerd!

Voorbeeld reizen

Dag 1: Amsterdam – Arequipe
Na de internationale vlucht van Amsterdam naar Lima volgt direct uw binnenlandse vlucht naar Arequipe. U verblijft hier 2 nachten.

Dag 2: Arequipe
De ochtend kunt u vrij besteden en ‘s middags staat er een stadstour door Arequipe op het programma. U brengt een bezoek aan het 6e eeuwse Santa Catalina Convent, de kathedraal, de San Francisco-kerk en het Plaza de Armas; één van de mooiste pleinen van Peru.

Dag 3: Colca Canyon
Vroeg in de ochtend wordt u opgehaald voor een bezoek aan de adembenemende Colca Canyon, één van de diepste ravijnen ter wereld, meer dan twee keer zo diep als de GranFdoCzadnoyoIgnuinaçdue VS. De Colca Vallei is een kleurrijk gebied met dorpjes die door de Spanjaarden zijn ontdekt. De tocht gaat onder andere door het Pampas de Canihuas natuurreservaat waar u een grote kans heeft op een ontmoeting met bijzondere dieren, zoals alcapas en lamas. Vervolgens komt u op ‘Cruz del Condor’, het woongebied van de Andes condor. Hier vliegen deze indrukwekkende dieren soms maar zo’n 5 meter van u vandaan. U verblijft 1 nacht in de Colca Vallei.

Dag 4: Puno
Vandaag staat de volledige dag in het teken van een boottrip naar Taquile. Dit eiland ligt op 38 kilometer van Puno, in het Titicaca meer. Tijdens de boottocht brengt u een bezoek aan de drijvende Totora-eilanden. De Uro-Indianen zijn de oorspronkelijke bewoners van deze eilanden in het Titicaca meer, het hoogst bevaarbare meer ter wereld. Vanaf één van de eilanden maakt u een boottocht in een ‘Balsa de Totora’, een traditionele boot uit de regio. Het eiland Taquile wordt bewoond door 2000 Quechua-indianen en is een waar paradijs voor bezoekers. Hier zijn pre-inca ruïnes, fameuze weeftechnieken en de traditionele manier van leven te zien. U overnacht in Puno.

Dag 5: Puno – Cusco
In Puno stapt u in de trein naar Cusco. Deze mooie rit door de prachtige natuur is een belevenis op zich. De trein is ingericht met diepe fauteuils, tafels met spierwitte tafelkleden en kristallen glazen. Er wordt een uitgebreide lunch geserveerd op porseleinen borden. Een salon en een ruime panoramawagon maken de reis extra bijzonder. Wanneer u bovenop de panorama wagon gaat staan voelt u zich even koning of koningin, want alles en iedereen die u onderweg tegenkomt blijft staan om te zwaaien. U verblijft 2 nachten in Cusco.

Dag 6: Cusco
Deze dag staat er een uitgebreide stadstour door Cusco op het programma. Deze stadstour leidt u langs de historische bezienswaardigheden uit zowel het Inca- als het koloniale tijdperk. U ziet onder andere de indrukwekkende kathedraal, gebouwd op de oeroude Suntur Wasi Tempel, de zonnetempel, het belangrijkste religieuze centrum uit het Incarijk. Ook bezoekt u Saqsayhuaman, één van de meest bijzondere gebouwen ooit door de mens gemaakt, dat bestaat uit gigantische stenen blokken. Helaas is dit indrukwekkende bouwwerk vernield, maar de overblijfselen zijn nog duidelijk zichtbaar.

Dag 7: Cusco – Pisac
Vanuit Cusco vertrekt u naar de Inca-ruïnes van Pisac. Hier wandelt u langs grote religieuze tempels, overblijfselen van huizen, landbouw terrassen en indrukwekkende rotsen. Na deze prachtige wandeling bezoekt u het dorp Pisac en zijn lokale markt. In Urubamba brengt u een bezoek aan het dorp en het imposante fort van Ollantaytambo. Dit Inca-fort is de enige lokatie die een aanval van de Spanjaarden heeft weerstaan.

Dag 8: Pisac – Machu Picchu
In de ochtend staan de Maras-zoutmijnen en de Moray-terrassen op het programma. Deze ingenieuze terrassen stammen uit het Incatijdperk. Het terrassencomplex dat u hier ziet heeft de vorm van een amfitheater. Vervolgens vertrekt u met de trein naar Aguas Calientes (Machu Picchu). Hier verblijft u 2 nachten.

Dag 9: Machu Picchu
In de ochtend brengt u met een privégids een bezoek aan Machu Picchu; de beroemde verborgen Inca stad waar nog veel overblijfselen van deze indrukwekkende beschaving terug te vinden zijn. U wandelt bergop en bergaf, met als hoogtepunt een flinke klim naar een fantastisch uitkijkpunt over de bekendste ruïnes van Zuid Amerika. Na de lunch in Machu Picchu Sanctuary Lodge heeft u de middag ter vrije besteding om de ruïnes te ontdekken en van de prachtige uitzichten te genieten.

Dag 10: Machu Picchu – Cusco
Deze ochtend is ter vrije besteding. Een tweede bezoek aan Machu Picchu is zeker mogelijk. In de namiddag vertrekt de trein terug naar Piscacucho en staat de bus klaar om u naar het hotel in Cusco te brengen. U verblijft 2 nachten in Cusco.

Dag 11: Cusco
De ochtend is ter vrije besteding. Om bij te komen zijn er volop bars en restaurants met internationale en lokale specialiteiten. Voor de actievelingen onder u behoort rivierraften of paardrijden in de bergen ook tot de mogelijkheden. Later in de middag staat een bezoek aan het planetarium van Cusco op het programma.

Dag 12: Cusco – Lima
‘s Ochtends gaat u per vliegtuig naar Lima. Bij aankomst in Lima staat een indrukwekkende fietstocht op het programma. U fietst langs de imposantste en belangrijkste gebouwen van de stad, zoals de kathedraal van Lima, het regeringsgebouw, het historische treinstation, kerken en kloosters van San Francisco en Santa Domingo, theaters en ten slotte in het centrum van Lima: Plaza Mayor. Kortom: een trip door de tijd en historie van Lima. Aangekomen in het centrum is er tijd om uitgebreid te lunchen en te winkelen. ‘s Avonds staat er een panoramische stadstour op het programma, waarbij onder andere een bezoek wordt gebracht aan ‘s werelds grootste Fonteinenpark. U verblijft 1 nacht in Lima.

Dag 13: Lima – Amsterdam
Na het ontbijt wordt u naar de luchthaven van Lima gebracht voor de terugvlucht naar Amsterdam.

Dag 14: Amsterdam
In de loop van de ochtend komt u weer aan in Amsterdam

11-daagse groepsreis
Lima – Yucay – Cusco – Puno – Iquitos

Dag 1: Lima
Na aankomst in Lima wordt u naar het hotel in Lima gebracht.

Dag 2: Lima – Cusco – Yucay
Deze dag vliegt u direct door naar de keizerlijke stad Cusco. Bij aankomst in Cusco wordt u gebracht naar het hotel in Yucay in de Heilige Vallei. U brengt direct een bezoek aan de Pisac markt en de ruïnes van Ollantaytambo.

Dag 3: Yucay – Machu Picchu – Cusco
Vandaag maakt u een volledige dagexcursie met de trein naar de beroemde Inca ruïnes van Machu Picchu, inclusief begeleiding van een lokale gids. Per trein en bus reist u aan het einde van de dag weer terug naar Cusco.

Dag 4: Cusco
Vandaag staat er een stadstour door Cusco op het programma inclusief een bezoek aan de ruïnes rondom Cusco zoals Sacsayhuaman.

Dag 5: Cusco – Puno
Per transfer wordt u naar het busstation gebracht voor de panoramische bustocht tussen Cusco en Puno. De lunch is inclusief. Bij aankomst in Puno wordt u naar het hotel gebracht.

Dag 6: Puno
Deze dag maakt u een boottocht over het Titicaca meer, inclusief een bezoek aan de Uros Indianen en Taquile eiland. De lunch is inclusief.

Dag 7: Puno – Lima
’s Ochtends wordt u opgehaald bij het hotel en naar de luchthaven van Juliaca gebracht. Vanuit hier vliegt u terug naar Lima waar de transfer u naar het hotel in Lima brengt. ’s Middags staat er een stadstour op het programma inclusief een bezoek aan het San Francisco klooster en het Larco Herrera museum.

Dag 8: Lima – Iquitos / Amazone
In de ochtend wordt u opgehaald bij het hotel en naar de luchthaven gebracht voor de binnenlandse vlucht naar Iquitos in de Amazone regio. U maakt bij aankomst een korte stadstour en vervolgens vertrekt u per boot naar de lodge midden in de Amazone.

Dag 9 – 10: Iquitos / Amazone
Deze dagen staan in het teken van de Amazone. U verblijft op basis van Volpension in de lodge en vanuit de lodge worden deze dagen verschillende excursies ondernomen onder begeleiding van een ervaren gids.

Dag 11: Iquitos – Lima – einde groepsrondreis
U wordt vanaf de lodge naar de luchthaven gebracht voor de binnenlandse vlucht terug naar Lima. Hier eindigt de groepsrondreis. U kunt ervoor kiezen om direct terug naar Nederland te vliegen, maar ook is het mogelijk om uw verblijf in Peru te verlengen door het bijboeken van een extra meerdaags arrangement naar bijvoorbeeld de zuidkust rondom Paracas en de Nazca lijnen.

Wist u dat…

  • ‘Cuy’ of Cavia een delicatesse is in Peru?
  • De kustlijn van Peru een waar paradijs is voor geoefende surfers?
  • Tweederde van Peru Amazone regenwoud is?
  • De hoogste zandduin ter wereld in Peru te vinden is in de buurt van de Nazca lijnen?
  • Het Titicaca meer het hoogst bevaarbare meer ter wereld is?
  • Mijnbouw en visserij de meest voorkomende beroepen zijn in Peru?
Bekijk alle bestemmingen