Panama biedt pittoreske dorpjes, mysterieuze nevelwouden en natuurlijk het indrukwekkende Panamakanaal, maar ook het oude koloniale centrum en de moderne skyline van Panama City. Bovendien vindt u in dit land de meest idyllische eilanden, prachtige stranden en bijzondere snorkelplekjes met kleurrijke vissen en koralen!

Highlights

Het beroemde kanaal vlakbij Panama City is een bezoek zeker waard! Vlakbij Panama City liggen de Miraflores Locks op slechts 20 minuten rijden vanuit het centrum. Er is een groot Visitor Center met uitkijkplatform en restaurant met terras. Het is een fantastisch gezicht om de gigantische zeetankers en cruiseschepen door de sluizen te zien gaan.

Op de San Blas eilanden beleef je het pure Robinson Crusoe gevoel. Hier liggen meer dan 300 idyllische eilandjes met wuivende kokospalmen. Puur genieten! Ontdek de fascinerende cultuur van de Kuna indianen op de San Blas eilanden. Zij besturen hun eigen gebied binnen Panama en houden hun prachtige tradities in ere.

Naast snorkelen, duiken of op de traditionele manier vissen, ontdek je levendige Kuna dorpen en de kleurrijke, handgemaakte molas.

De eilandenarchipel Bocas del Toro is een van de natuurlijke schatkamers die Panama rijk is met een geweldige diversiteit aan exotische vogels, bijzondere vissoorten, koraalriffen, dolfijnen, zeeschildpadden en tropisch regenwoud met aapjes, luiaards en felgekleurde kikkertjes. Grote delen van de archipel zijn beschermd natuurgebied. Bocas del Toro is pas in de jaren negentig ‘ontdekt’ als vakantiebestemming. Nu is het een van de meest geliefde bestemmingen in Panama, maar het toerisme is kleinschalig gebleven met de nadruk op ecotoerisme. Het klimaat is tropisch, vochtig en warm (gem. 27 graden Celsius).
Gelegen in de hooglanden van Chiriqui op  een hoogte van circa 1.060m, in een vallei omringd door eindeloos groene heuvels en uitzicht op vulkaan Baru. Boquete heeft rijke tropische flora en fauna, bruisende rivieren en watervallen. Guaymi (Ngobe Bugle) indianen leven in afgelegen dorpen. Het prettige, frisse klimaat (‘eeuwige lente’) en de prachtige natuur maakt Boquete de ideale hiking bestemming. De rivieren behoren tot de beste ter wereld voor avontuurlijk raften en kajakken. De lokale bevolking noemt Boquete ook wel de ‘Vallei van de Eeuwige Lente’ genoemd.
Het Soberanía National Park ligt dichtbij de hoofdstad Panama City langs de oevers van het Panama Kanaal en wordt hét vogelparadijs van Panama genoemd. Dit is één van de beste plekken om veel vogels te spotten zoals o.a. de baardkoekoek, winterkoning, trogon, motmot, rosse tijgerroerdomp, leljacana en verschillende soorten kolibrie’s en valken. Daarnaast leven in dit nationale park ook apen, leguanen, kikkers, agouti en capibara’s.

Voorbeeld reizen

Dag 1 – 3: Panama City

De rondreis start in Panama City waar u 2 nachten verblijft. Panama City doet niet onder voor wereldsteden als Rio de Janeiro of Miami, en niet alleen dankzij het Panamakanaal, één van de 7 moderne wereldwonderen! Panama City is een belevenis; historisch en hyper modern. Een tropische wereldstad met de oceaan en jungle aan haar voeten. Het historische koloniale district Casco Viejo staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst en is bijzonder vanwege de koloniale gebouwen en smalle gezellige straatjes. Daarnaast is Panama City bekend om zijn enorme wolkenkrabbers en daardoor indrukwekkende skyline. U verblijft 2 nachten in Panama City

Inclusief een halve dag excursie; City Tour Panama incl. het Panama Kanaal (ca. 4 uur)

Dag 3 – 5: Gamboa Rainforest

Bij vertrek vanuit Panama City haalt u direct de huurauto op. Deze heeft u gedurende de gehele reis tot uw beschikking.

Vanuit Panama gaat de reis naar Gamboa Rainforest, dat is gelegen in het Soberania National Park aan de oever van de Chagres rivier. Diep in het hart van het Panamese Regenwoud, langs de oevers van het Panama Kanaal en de Chagres rivier, ligt het Gamboa Rainforest Resort. Het is uniek in de wereld: omringd door regenwoud met weelderige tropische begroeiing in alle vormen en vol met fauna maar tegelijkertijd een onderdeel van het Panama Kanaal gebied en al meer dan 100 jaar beschermd. (ca. 45 minuten)

Gamboa Rainforest Resort ligt in het National park Soberania, 30 minuten van Panama City aan de kant van de Grote Oceaan en 30 minuten van de belastingvrije zone van Colon aan de Caribische kant. U verblijft hier 2 nachten.

Dag 5 – 7: El Valle de Anton

Na een bezoek aan het Gamboa Rainforest gaat de route richting de indrukwekkende bergpieken en bloemen valleien van El Valle de Anton. Het pittoreske plaatsje El Valle de Anton is gelegen in de krater van een enorme vulkaan die gelukkig niet actief is. In deze omgeving kunt u veel activiteiten ondernemen zoals zwemmen in een waterval, paardrijden, mountainbiken en boomtopslingeren. U verblijft 2 nachten in El Valle de Anton

Dag 7 – 9: Pedasi

Vanuit El Valle de Anton ligt op circa 5 uur rijden het kleine, koloniale plaatsje Pedasi. Pesdasi vormt het hart van het Panameese folklorisch gebied van Azuero Peninsula. Oude Panameese tradities worden hier in ere gehouden en bij elke feestelijke gelegenheid wordt door de vrouwen de ‘pollera’gedragen. Prachtige stranden en ongerepte natuur maken dit plaatsje zeker een bezoek waard.

U verblijft 2 nachten in Pedasi

Dag 9 – 11: Santa Catalina

Op circa 5 uur rijden ligt Santa Catalina, u rijdt via de plaatsen Tonosi en Macaracas naar San Francisco de la Montana en daarna naar Santa Catalina. Santa Catalina is een van vroeger uit klein vissersdorpje aan de kust met in de omgeving ongerepte, zwarte zandstranden. Inmiddels is Santa Catalina uitgegroeid tot één van de best bezochte plekken van Panama.

U verblijft 2 nachten in Santa Catalina

Dag 11 – 13: Boquete

Na Santa Catalina rijdt u via David naar het plaatsje Boquete voor een bezoek aan het Volcan Baru National park met onder meer tapirs, apen en vele vogelsoorten. De moeite waard is een wandeling langs het Sendero los Quetzales waar u op zoek gaat naar bijzondere vogels zoals de Quetzal. In deze omgeving is er veel te doen zoals o.a. mountainbiken, paardrijden, raften en een canopytocht. Vanaf de hoogste top (3475 meter) van de Baru vulkaan heeft u een fantastisch uitzicht. Het dorp Boquete is gelegen in prachtige groene hooglanden met een heerlijk koel klimaat. U verblijft 2 nachten in Boquete.

Dag 13 – 17: Bocas del Toro

Vanuit Boquete rijdt u naar David en levert de auto in. Vanuit David gaat u overland (ca. 4 uur) en daarna over zee (30 minuten) naar Bocas del Toro, een exotische eilandengroep die uit meer dan 200 eilandjes bestaat. Bocas del Toro heeft een vriendelijke en relaxte Caraïbische sfeer. Vanaf het hoofdeiland Isla Colon kunt u per watertaxi de eilandjes met hun afgelegen strandjes ontdekken.  Kunt snorkelen bij Coral Keys en een bezoek brengen aan het schitterende Red Frog Beach op Bastimentos Eiland. Kortom een geweldige afsluiting van de reis. U verblijft 4 nachten in Bocas del Toro

Dag 17 – 18: Panama City

Vanuit Bocas del Toro vliegt u weer terug naar Panama City (ca. 1 uur) om daar vervolgens nog 1 nacht te verblijven. Aansluitend volgt een transfer naar de luchthaven voor de terugvlucht naar Amsterdam. Let op de vlucht van Bocas del Toro naar Panama City mag maar 12 kilo bagage meegenomen worden. U verblijft 1 nacht in Panama City

Bekijk alle bestemmingen