Nicaragua – nog heerlijk ontoeristisch en zeer veelzijdig! Haar stranden aan de Caribische kant én aan de Grote Oceaan, unieke jungle aan de grens met Costa Rica, gezellige Koloniale steden als Leon en Granada en het unieke vulkanische Isla Ometepe maken Nicaragua een fantastische bestemming!

Highlights

Isla de Ometepe is een prachtig achtvormig eiland van 276km2 gelegen in het Meer van Nicaragua. Het eiland wordt volledig gedomineerd door de twee vulkanen: Concepción (nog actief halverwege 20e eeuw) en de Maderas (sinds 13e eeuw inactief) die respectievelijk 1610 meter en 1394 meter hoog zijn. De hellingen van deze vulkaan zijn dan ook volop begroeid met schitterende junglewouden en herbergt een grote diversiteit aan wildlife. Het noordelijke gedeelte nabij de Concepción is iets drukker met meerdere dorpjes en hotels. Het zuidelijke gedeelte is minder toeristisch en enkel via een zandweg te bereiken, met mooie unieke kleinschalige lodges.

De Corn Islands liggen ruim 70 km uit de kust van Nicaragua in de Caribische Zee en bestaan uit 2 kleine eilandjes; Big Corn Island (10 km2) en Little Corn Island (3 km2). De verschillen met het vasteland van Nicaragua zijn groot. Zeker op Little Corn waar geen autoverkeer is gaat alles te voet. Hier heb je de mooiste koraalriffen. Een verblijf op de Corn Islands is dan ook de perfecte afsluiting van elke reis door Nicaragua. Zonnen op witte zandstranden onder de palmbomen, zwemmen en snorkelen in helder water boven prachtige koraalriffen en tussen felgekleurde vissen en heerlijke kreeft eten in een sfeervol restaurant. Er zijn talloze kleine barretjes waar u ook s ‘avonds lekker uit kunt gaan.

 Granada is een prachtige koloniale stad, gelegen aan de westoever van het meer van Nicaragua niet ver van de Pacific. De stad Granada werd in 1524 gesticht door Francisco Hernández de Córdoba, en is daarmee de oudste stad op het vasteland van Midden-Amerika. León is de tweede stad van het land met ca 175.000 inwoners. De stad ligt in het westen van het land en werd op de huidige locatie in 1606 gesticht. De stad werd door de Momotombo-vulkaan in 1606 verwoest. De ruines van León Viejo maken nu deel uit van de UNESCO werelderfgoedlijst. Léon is iets minder goed bijgehouden als Granada maar de stad heeft ook een aantrekkelijk koloniaal centrum met de grootste kathedraal van Midden Amerika aan het Plaza Central gelegen. Het is leuk om door de kleurrijke volksbuurt El Laborío te lopen.

De Rio San Juan is de grensrivier met Costa Rica. Het is nog steeds een vrij moeilijk te bereiken gebied. Vanuit Nicaragua zelf is het gebied behalve per boot over Lago Nicaragua nog nauwelijks te bereiken. Aan de mond van de rivier ligt het stadje San Carlos van waaruit je met rivierboten naar Sabalos en het stadje El Castillo kunt varen. De tocht over de San Juan-rivier is al mooi met vele vogels waaronder ara’s en toekans, rivierschildpadden en kaaimannen. Nog iets verder varen en je komt in Reserva Biologica Indio-Maiz en dit is het best toegankelijke stuk tropisch regenwoud van Nicaragua. Dit is de plek om door onaangetaste jungle te lopen tussen de vele woudreuzen. Naarmate je verder het park inloopt worden de kansen steeds groter om wild te spotten. Er zijn hier jaguars gespot maar de kans om slingerende apen, coati´s en prachtige boomkikkertjes te zien zijn veel groter.

San Juan del Sur is de laatste jaren van een rustig vissersstadje uitgegroeid tot de belangrijkste havenstad en strandplek van Nicaragua aan de Pacific. Er staan talloze mooie gekleurde houten huizen en winkelpanden in het centrum. In de baai liggen vele bootjes variërend van kleine panga’s, zeilboten en vissersschepen; een mooi gezicht. Het strand is dan ook bezaaid met kleine locale barretjes, restaurantjes waar je verse vis aan het strand kan eten. In San Juan kunt u prima relaxen aan het strand, surfen, vissen, duiken, snorkelen en zeilen. Het mooie en beschermde Playa La Flor (Playa el Coco) ligt circa 15 km ten zuiden van San Juan en hier leggen zeeschildpadden ook hun eieren (tussen augustus en december).

Voorbeeld reizen

Dag 1 t/m 4: Leon

 • Ophalen huurauto bij aankomst op de luchthaven Managua
 • 3 overnachtingen in Hotel Los Balcones; inclusief ontbijt
 • 29 juli: halve dag stadstour Leon
 • 30 juli: halve dag tour naar Cerro Negro Vulkaan incl. Sand Boarding

 

Léon –Léon en omgeving staan bekend om de ruïnes ‘Pompeï van Centraal Amerika’.

 

Dag 4 t/m 8: Granada

4 overnachtingen in het Hotel El Almirante; inclusief ontbijt

 • 1 augustus: Kayak tour over lake Nicaragua in Mombacho Vulcano Nature Reserve
 • 2 augustus: avondtour naar de Masaya vulkaan

 

Granada – het koloniale stadje Granada & omgeving bieden u prachtige natuur en cultuur in het vulkanische gebied rond Lake Nicaragua. Een bezoek het nevelwoud met haar unieke flora en fauna rondom de krater van de Mombacho vulkaan en een bezoek aan de Masaya handicraft markt zijn echte aanraders.

 

Dag 8 t/m 10: San Juan del Sur

2 overnachtingen in hotel Colonial; inclusief ontbijt

 • 4 augustus: avondttour op zoek naar zeeschildpadden in la Flor Beach Nature Reserve

 

San Juan del Sur – is direct aan het strand gelegen in een prachtige baai. Hier kunt u heerlijk genieten van een mooie wandeling in de heuvels rondom de baai of ontspannen op het brede zandstrand.

 

Dag 10 t/m 13: Ometepe

 • U reist met de auto naar Ometepe. De ferry is inbegrepen in de reis.
 • 3 overnachtingen in hotel Villa Paraiso; inclusief ontbijt
 • 6 augustus: tour over Ometepe
 • 7 augustus: halve dag hike tour naar Concepcion Vulkaan

 

Ometepe – is een vulkanisch eiland in Lake Nicaragua wat gevormd is door 2 vulkanen: Concepción vulkaan & Maderas vulkaan. Dit geeft het eiland een uniek karakter met haar mooie stranden en prachtige uitzichten.

 

Dag 13 t/m 14: Managua

Van Ometepe via ferry naar San jorge en terug naar Managua

 • 1 overnachting in hotel Mansion Teodolinda; inclusief ontbijt

 

Dag 14 t/m 17: San Juan Rivier

 • U levert de huurauto in op de luchthaven van Managua
 • Binnenlandse vlucht van Managua naar San Carlos
 • 4-daags arrangement San Juan Rivier: Inclusief:
  • Per boot vanuit San Carlos, 3 overnachtingen op basis van Volpension, inclusief onder andere: Indio Maiz tour, Kaaiman tour en bezoek aan het El Castillo Fort

 

Dag 17 t/m 18: Managua

 • Transfer over land van San Carlos naar Managua (ca. 4 uur)
 • 1 overnachting in Mansion Teodolinda (zie 9 augustus)

 

Dag 18 t/m 22 : Corn Island

Transfer naar de luchthaven van Managua

 • Binnenlandse vlucht van Managua naar Corn Island en transfer van luchthaven Corn Island naar hotel
 • 4 overnachtingen in hotel Arenas Beach; inclusief ontbijt

 

Corn Island – Big Corn Island en Little Corn Island zijn prachtige tropische eilanden gelegen in de Caribische zee. Hier is het heerlijk genieten van de witte stranden en helderblauwe zee. Deze eilanden behoren tot de top snorkel- en duikbestemmingen.

 

Dag 22 t/m 23 : Managua – einde rondreis 

 • Transfer van hotel op Corn Island naar de luchthaven
 • Binnenlandse vlucht naar Managua en transfer naar hotel Mansion Teodolinda in Managua
 • Uw mooie rondreis door Nicaragua zit er al weer op. U vliegt weer terug naar huis
Bekijk alle bestemmingen