Koloniale schoonheid onder de tropische zon!

Highlights

In Varadero ligt het beroemdste strand van Cuba. U vindt hier prachtige stranden en een heerlijke zee die varieert van diepblauw tot smaragdgroen. Tegen het einde van de 19e eeuw was het vooral het rijke publiek dat naar Varadero trok. Eén van de beruchtste Varadero gangers was de legendarische bendeleider Al ‘Scarface’ Capone. Na de Cubaanse Revolutie nationaliseerde Castro alle villa’s en stranden die in privébezit waren en stelde hij Varadero open voor het volk en de wereld. Naast Varadero zijn er in Cayo Santa Maria, Cayo Coco en op verschillende eilanden ook prachtige stranden te vinden.

Trinidad is door UNESCO uitgeroepen tot Wereldmonument. De kleurige straten van het historisch centrum inrijdend snap je meteen waarom: klinkerstraten, lage huisjes met rode daken, oldtimers, ezels, kunsthandeltjes en barretjes. Rond de centrale Plaza Mayor liggen veel bezienswaardigheden, zoals het gele San Francisco klooster met klokkentoren dat als het symbool van de stad geldt en het Museo Romántico, wat het ‘mooiste huis van Trinidad’ wordt genoemd. Loop tegen de avond de trappen op van het Playa Mayor, richting de Casa de la Musica. Op de trappen zitten vaak mensen gezellig te kletsen, bandjes komen erbij staan, beginnen te spelen en iedereen begint spontaan te dansen. De Cubanen hebben muziek en dans in hun bloed en hier maak je het mee zonder dat het ‘georganiseerd’ is.

Havana is een fantastische stad vol sfeervolle straten en pleintjes, musea en prachtige barokke architectuur. Het is volop genieten van de muziek, de grote boulevard en de prachtige oude barokke kathedralen.

Het hedendaagse Havana bestaat uit drie verschillende delen: Oud Havana, Vedado, en de nieuwere buitenwijken. De stad is de zetel van de Cubaanse regering, met diverse ministeries en heeft ook veel bedrijvigheid. Oud Havana, met zijn smalle straatjes en overhangende balkons is niet alleen een woonwijk, maar ook het traditionele centrum van handel, industrie en entertainment. Verschillende stijlen en boeiende architectuur vindt je overal in Havana. Je ziet er   allerlei soorten bouwwerken van kastelen uit de 16e eeuw tot moderne hedendaagse wolkenkrabbers.

Dit stadje bestaat voornamelijk uit houten huisjes met veranda’s. De vallei van Viñales is al 160 miljoen jaar oud en is een van de mooiste natuurgebieden van Cuba en staat op de wereld erfgoedlijst. Net buiten de stad kunt u één van de wereldberoemde tabakshuisjes bezoeken. Oude kalksteenformaties lijken willekeurig in de tabaksvelden te zijn geworpen en dit zorgt voor een bijna surrealistisch decor.

Che Guevara won hier in 1958 de slag tegen generaal Batista, waardoor het communisme definitief zegevierde. In het centrum vindt u zijn mausoleum, een museum met z’n kleding, geweren en een monument ter nagedachtenis aan de beroemde Che Guevara. Als je dichtbij bent hoor je zachte marsmuziek door de knisperende luidsprekers en komt een stukje geschiedenis tot leven. Het museum is, net als alle musea op cuba, op maandagen gesloten

Voorbeeld reizen

Dag 1 – 3: Havana

 • Aankomst op de luchthaven van Varadero
 • Privé transfer naar oud-Havana
 • 2 nachten verblijf Havana: 3* Beltran hotel inclusief ontbijt

 

Dag 3 – 5: Vinales / Pinar del Rio

 • Ophalen huurauto in centrum Havana: hotel Saratoga op 900m wandelafstand van hotel Beltran
 • Route Havana – Vinales: ca. 2 uur rijden
 • 2 nachten Vinales: hotel Los Jazmines inclusief ontbijt

 

Pinar del Rio – kleurrijk geschilderde huizen, tabaksplantages en hobbelige wegen. De idyllische provincie Pinar del Rio wordt ook wel de tuin van Cuba genoemd.

 

Dag 5 – 8: Maria la Gorda

 • Route Vinales – Maria la Gorda 2.5 uur rijden
 • 3 nachten: Villa Maria la Gorda op basis van volpension

 

Maria la Gorda – In het uiterste westen van Cuba ligt het door de Unesco aangewezen Nationaal Park Guanahacabibes. Dit is een van de meest dunbevolkte gebieden van het eiland, je kunt hier echt van je rust genieten! Direct aan het 8 kilometer lange witte palmenstrand ligt hotel Maria la Gorda, oftewel ‘Dikke Maria. Dit is een perfecte locatie om te gaan duiken en snorkelen per boot of om gewoon te relaxen op het prachtige strand.

 

Dag 8 – 10: Las Terrazas

 • Maria la Gorda – Las Terrazas, ca. 3.5 uur rijden
 • 2 nachten Las Terrazas: hotel La Moka inclusief ontbijt

 

Las Terrazas – gelegen in de provincie Pinar. Samen met Soroa zijn dit de koffiedorpen. Ze liggen in de Sierra del Rosario heuvels waar oude koffieplantages, ruïnes van slavenbarakken en droogplaatsen van koffie de geur van het verleden doen herleven.

 

Dag 10 – 11: Cienfuegos

 • Las Terrazas – Cienfuegos, ca. 4 uur rijden
 • 1 nacht Homestay Cienfuegos; inclusief ontbijt

 

Cienfuegos – een stad met volop Franse architectuur. ’s Avonds kunt u naar het strand waar de Cubanen samenkomen.

 

Dag 11 – 13: Trinidad

 • Cienfuegos – Trinidad, ca. 1.5 uur rijden
 • 2 nachten Trinidad: Homestay Trinidad inclusief ontbijt

 

Dag 13 – 16: Cayo Santa Maria

 • Trinidad – Cayo Santa Maria, ca. 3 uur
 • 3 nachten hotel Sol Melia Cayo Santa Maria op basis van All. Inclusive in de Oceanview room

 

Cayo Santa Maria – Het strand in Cayo Santa Maria, verbonden met het vasteland door middel van een lange smalle dijkweg is oogverblindend en het is een heerlijke plek om te genieten van de natuur of een mooie strandwandeling te maken.

 

Dag 16 – 17: Santa Clara

 • Route Cayo Santa Maria – Santa Clara, ca. 2.5 uur rijden
 • 1 nacht Santa Clara: Homestay Santa Clara inclusief ontbijt

 

Santa Clara – Che Guevara won hier in 1958 de slag tegen generaal Batista, waardoor het communisme definitief zegevierde. In het centrum vindt u zijn mausoleum, een museum met z’n kleding, geweren en een monument ter nagedachtenis aan de beroemde Che Guevara.

 

Dag 17 – 19: Varadero 

 • Route Santa Clara – Varadero: ca. 3.5 uur
 • 2 nachten in hotel Sol Palmeras op basis van All Inclusive

 

Dag 19 – 20: Varadero – Amsterdam

 • Hotel Varadero – Varadero Airport: ca. 50 minuten
 • Huurauto inleveren op de luchthaven van Varadero en terugvlucht naar Nederland.
Bekijk alle bestemmingen