Costa Rica, een land vol natuurschatten. Variërend van tropische regenwouden, nevelwouden en savannen tot vulkanisch gebied en mangrove wouden. Daarnaast kent Costa Rica een rijke dieren wereld, met apen, gifkikkers, kaaimannen en vele vogelsoorten. U kunt er bovendien ook genieten van tropische palmstranden!

Highlights

Corcovado omvat een ongerepte regenwoud in het zuidoosten van Costa Rica. Te voet en te paard kun je door dit prachtige nationale park reizen. Dit park ligt op het Osa schiereiland waardoor het naast een geweldig regenwoud ook een indrukwekkende kustlijn bevat. Bij een bezoek aan dit gebied maak je dan ook uitgebreid kennis met de flora en fauna van deze ecobestemming, van brulaap tot walvis.

Manuel Antonio ligt aan de Pacifische kust in het zuidwesten van Costa Rica. Het stadje heeft een natuurpark aan zee, een prachtig wit zandstrand en comfortabele hotels. Vele reizigers sluiten hun avontuurlijke reis door Costa Rica af aan deze prachtige stranden. Het is een kleinschalige en gezellige plaats. Je kunt er winkelen en uitgaan tussen het groen maar loop je in de ochtend over het strand, dan ben je één met de natuur. In de directe omgeving van Manuel Antonio kun je veel excursies doen zoals een canopy tocht, raften, paardrijden, boottochten, sportvissen en duiken.
De mooiste nevelbossen van Costa Rica zijn te vinden in Monteverde. De weelderige plantengroei, de enorme bomen en de meest wonderlijke dieren kunnen al zwevend via de avontuurlijke hangbruggen ontdekt worden. Daarnaast zijn er prachtige wandelingen te maken en kunnen de bossen nog avontuurlijk ontdekt worden via de vele canopy circuits.
Tortuguero ligt ten westen van Limon in het noordoosten van Costa Rica. Je komt er alleen door een tocht te maken over kronkelende rivieren dwars door ongerept regenwoud. Tortuguero is het broedgebied van vele schildpadden. Tijdens een wandeling in het bos hoor je in de verte brulapen, ruik je tropische hibiscus en/of zie je de kleine rode kikkertjes in het gras.
Puerto Viejo ligt in het zuidoosten van Costa Rica. Puerto Viejo (de Talamanca) is een leuk plaatsje om op vakantie te gaan. Met dank aan de lokale bevolking vind je er gezellige barretjes, kleinschalige hotels, heerlijke eettentjes en nijverheidswinkeltjes. In Puerto Viejo vind je een typische, Caribische sfeer. De plaats ligt aan een mooie blauwe zee en wordt omringd door regenwoud. Puerto Viejo is een prima vertrekpunt voor een bezoek een van de Nationale Parken in de buurt, zoals het Gandoca Manzanillo Reservaat en Nationaal Park Cahuita.

Voorbeeld reizen

Dag 1 – 3: San Jose

1 Nacht in Grano de Oro hotel; Inclusief ontbijt.

Na aankomst op de luchthaven van San Jose – transfer van de luchthaven naar het hotel

 

Dag 3 – 5: Tortuguero NP

2 Nachten Mawamba Lodge, incl. bus-, boottansfers en verblijf op basis van volpension

De Mawamba Lodge is gelegen op een stuk land tussen de kanalen en de Caribische zee. De lodge wordt omringd door prachtige tuinen, ligt direct aan het strand en op slechts een paar minuten lopen van het dorp. De lodge beschikt over een restaurant, bar, game room, cafetaria, zwembad, vrije toegang tot de privé-paden van de lodge. U verblijft hier 2 nachten en kunt u verschillende avontuurlijke excursies ondernemen in het netwerk van meren, kanalen, rivieren en natuur die Tortuguero te bieden heeft. De laatste dag staat u huurauto na de lunch klaar in restaurant Rio Dante in Caño Blanco.

 

Dag 5 – 22: Autohuur

4Wheeldrive, Toyota RAV4: Ophalen Rio Blanco (restaurant Rio Danta) en inleveren bij de luchthaven San Jose

 

Dag 5 – 7: Sarapiqui

2 nachten in Selva Verde Lodge; inclusief ontbijt.

De Selva Verde Lodge is gelegen in Chilamate, Sarapiqui; ca. 2 uur rijden vanuit San Jose. Sarapiqui is gelegen in een prachtige omgeving, vlakbij een subtropisch nevelwoud. In deze omgeving kunt u paardrijden, wandelen of een canopytour doen. Tevens behoord wildwaterraften tot de mogelijkheden op de Sarapique rivier.

 

Dag 7 – 9: Arenal

2 Nachten in Volcano Lodge & Gardens; inclusief ontbijt

De Volcano Lodge is ca. 7km van La Fortuna, de weg naar de Arenal Vulkaan. Dit gebied is vooral bekend om de rijke vogelstand, met onder andere de roze lepelaar en de zeldzame jabiru ooievaar. Deze omgeving is zee geschikt voor wandelingen in de jungle.

 

Dag 9 – 12: San Gerardo de Dota

3 nachten in Trogon Lodge hotel; inclusief ontbijt

Op zo’n 80 kilometer ten zuiden van San José ligt, niet ver van de Panamericana, een prachtige vallei. Voorheen leefden de bewoners van veeteelt en keken ze verbaasd op als een verdwaalde toerist de vallei van San Gerardo de Dota bereikte. Langzamerhand werd echter bekend dat de quetzal veelvuldig hier voorkomt en dat het wel erg makkelijk is om deze bijzondere vogel hier te zien. Steeds meer mensen daalden de 8 kilometer lange steile weg af die naar de vallei voert en een aantal lodges werden gebouwd. Nu zijn er verschillende lodges te vinden zodat iedereen die dat wil kan genieten van de schoonheid van het woud, waarvan de hoogte varieert van 2000m tot bijna 3000m.
Veel mensen blijven slechts één nacht in dit gebied om de volgende ochtend de quetzal excursie te ondernemen en daarna verder te rijden naar San José, het zuiden of de kust. Hoewel de voorzieningen beperkt zijn is het zeker de moeite waard om het woud verder te ontdekken en op zoek te gaan naar nog onbekende trails in San Gerardo de Dota.

 

Dag 12 – 17: Manuel Antonio

4 Nachten in Playa Espadilla; Inclusief ontbijt.

Manuel Antonio met zijn ongerepte witte zandstranden en weelderige tropische vegetatie, is een van de mooiste bestemmingen van Costa Rica. Dit gebiede staat bekend om zowel de natuurlijke schoonheid van primaire en secundaire regenwouden, uitbundige flora en fauna, als prachtige stranden, in een locatie aan de Pacifische kust van Costa Rica. Zowel binnen als buiten het park zijn er een reeks van kleine halve maan stranden en baaien, omringd door tropisch regenwoud, allemaal veilig om te zwemmen en prima geschikt om te duiken.

De prachtige baaien die tot aan het regenwoud rijken vormen een geweldig mooi plaatje. Er is een overvloed aan activiteiten voor diegenen die naar dit paradijs afreizen. De sprankelende baluwgroene oceaan is de perfecte achtergrond voor een romantisch uitstapje, paardrijden op het strand of een wat spannendere kabelbaantocht door het regenwoud. Er zijn diverse andere spectaculaire activiteiten, waaronder surfen, talloze wandelpaden en avontuurlijke excursies.

Manuel Antonio heeft ook een bruisend nachtleven en er zijn vele top restaurants! U zult zich hier niet snel vervelen. Voor meer winkels en restaurants kunt u ook terecht in het nabijgelegen stadje Quepos.

 

Dag 17 – 18: San Jose

1 Nacht in Grano de Oro hotel; Inclusief ontbijt.

 

Dag 18 – 22: Punta Cocles

4 nachten in Cariblue hotel; inclusief ontbijt

Puerto Viejo, met het nabij gelegen Punta Cocles, is gezegend met een van de mooiste standen van Costa Rica. Het ligt tussen de nationale parken van Cahuita en Gandoca-Manzanillo in, vlakbij de grens met Panama. Beide nationale parken bestaan uit een tropisch regenwoud. Punta Cocles ademt een typische Caribische sfeer en is bijzonder ‘laid back’; een ideale plek om voor uw rust naar toe te gaan. Puerto Limon is de belangrijkste havenstad aan de Caribische Zee. Vooral qua muziek, dans en de keuken is deze streek volledig verschillend van de rest van het land

 

Dag 22 – 23 : San Jose

1 Nacht in Grano de Oro hotel; Inclusief ontbijt.

Een laatste nacht in San Jose alvorens de terugvlucht naar Amsterdam.

Bekijk alle bestemmingen