Voorbeeld reis

Chili – Peru – Argentinië – Uruguay – Brazilië

Dag 1: Amsterdam – Santiago de Chili
Na aankomst in Santiago wordt u opgewacht en naar uw hotel gebracht.

Dag 2: Santiago de Chili
Vandaag staat er een uitgebreide kennismaking met Santiago de Chili op het programma. Santiago is een stad met grote contrasten; van het koloniale karakter met haar gotische, neokoloniale en Bauhaus architectuur en smalle straatjes tot het ultramoderne financiële centrum. Aan het einde van de stadstour rijdt u naar de San Cristobal heuvel, van waar u een prachtig uitzicht heeft over Santiago en het Andes gebergte.

Dag 3: Santiago – San Pedro de Atacama
Na het ontbijt wordt u naar de luchthaven gebracht voor de vlucht naar Calama. Na aankomst in Calama wordt u naar San Pedro de Atacama gebracht. In de middag gaat u San Pedro de Atacama beter verkennen tijdens een stadstour. San Pedro de Atacama is het belangrijkste archeologische centrum van Chili, gelegen op ca. 2500m boven zeeniveau.

Dag 4: San Pedro de Atacama
Vandaag staat er een volledige dagtour naar de zoutmeren van Atacama, de lagunes en het Indianen dorp Toconao op het programma. Een unieke excursie langs de hoogtepunten van Noord Chili.

Dag 5: San Pedro de Atacama
Deze ochtend is ter vrije besteding. Optioneel kunt u een excursie maken naar de Tatio Geisers op ca. 110 km van San Pedro de Atacama.
In de middag maakt u een excursie naar de Maan Vallei. De zonsondergang is hier prachtig boven het maanlandschap en de met sneeuw bedekte vulkanen op de achtergrond. Bij de laatste zonnestralen kleurt de gehele vallei indrukwekkend oranje, rood en paars.

Dag 6: San Pedro de Atacama – Lima
Na het ontbijt wordt u naar de luchthaven gebracht voor u vlucht naar Lima. Bij aankomst wordt u naar het hotel in Lima gebracht. Afhankelijk van de vliegtijden kunt u op eigen gelegenheid het centrum van Lima verkennen.

Dag 7: Lima – Cuzco – Yucay
Na het ontbijt wordt u naar de luchthaven van Lima gebracht voor de binnenlandse vlucht naar Cuzco. Na aankomst staat de transfer voor u klaar en reist u door het hotel in de Heilige Vallei van de Inca’s. Onderweg bezoekt u een typische traditionele en kleurrijke handenarbeidsmarkt in Pisac. Vervolgens brengt u ook een bezoek aan de ruïnes van Ollantaytambo waarna u wordt afgezet bij het hotel in de Urubamba Vallei.

Dag 8: Yucay – Machu Picchu – Cuzco
Vandaag brengt u een bezoek aan de beroemdste bezienswaardigheid van Peru; Machu Picchu. Er zijn vele theoriën over hoe dit culturele erfgoed is ontstaan, maar één ding is zeker; Machu Picchu is één van de meest indrukwekkende locaties ter wereld. U heeft ruim de tijd om met een gids en op eigen gelegenheid Machu Picchu te verkennen waarna u doorreist naar het hotel in Cuzco.

Dag 9: Cuzco
Vandaag staat er een stadstour door Cusco op het programma inclusief een bezoek aan de ruïnes rondom Cusco zoals Sacsayhuaman.
De middag is ter vrije besteding.

Dag 10: Cuzco – Puno
Per transfer wordt u naar het busstation gebracht voor de panoramische bustocht tussen Cusco en Puno. De lunch in een traditioneel Peruaans restaurant is inclusief. Bij aankomst in Puno wordt u naar het hotel gebracht.

Dag 11: Lake Titikaka
Deze dag maakt u een boottocht over het Titicaca meer, inclusief een bezoek aan de Uros Indianen en Taquile eiland. Een traditionele lunch is inclusief.

Dag 12: Puno – Lima
Na het ontbijt wordt u naar de luchthaven van Juliaca gebracht voor de binnenlandse vlucht naar Lima. In de middag maakt u een uitgebreide stadstour in Lima inclusief een bezoek aan het San Francisco klooster en het Larco Herrera museum.

Dag 13: Lima
Vandaag is de gehele dag ter vrije besteding in Lima.

Dag 14: Lima – Iguazu
Na het ontbijt wordt u naar de luchthaven van Lima gebracht voor de vlucht naar Iguazu. Bij aankomst wordt u naar het hotel gebracht.

Dag 15: Iguazu
De watervallen van Iguazu zijn een van de grootste natuurwonderen van Zuid Amerika: gelegen tussen het subtropische regenwoud op de grens met Argentinië, Paraguay en Brazilië. Vandaag bezoek u de Argentijnse zijde van de watervallen. De tour gaat eerst langs de bovenste watervallen en vervolgens langs de onderste watervallen vanwaar de Ecologische Jungle trein naar het indrukwekkendste punt voert: via een boardwalk bereikt u Devil’s Throat van bovenaf van waaruit u een prachtig uitzicht heeft.

Dag 16: Iguazu – Buenos Aires
Deze ochtend brengt u een bezoek aan de Braziliaanse zijde van de watervallen. Vanaf de Braziliaanse zijde heeft u een waanzinnig uitzicht over de enorme hoeveelheid watervallen die samen Iguazu vormen.
In de middag wordt u terug naar de luchthaven gebracht en reist u door naar Buenos Aires. Bij aankomst in Buenos Aires wordt u naar het hotel gebracht.

Dag 17: Buenos Aires
Buenos Aires is de bruisende stad van de Tango. Naast het moderne uiterlijk heeft deze levendige stad haar karakter behouden. De brede boulevards, gezellige koloniale wijken met barretjes en winkels, het prachtige Cólon Theater, de straatmarkten en de beroemde begraafplaats met het graf van Evita Peron in de wijk Recoleta maken het bezoek aan Buenos Aires tot een absoluut hoogtepunt van uw reis.
Deze dag is ter vrije besteding en optioneel kunt u een excursie in of rondom Buenos Aires bijboeken.

Dag 18: Buenos Aires
Vandaag maakt u een stadstour langs de belangrijkste bezienswaardigheden van Buenos Aires, waaronder Plaza de Mayo, de wijk San Telmo, Recoleta begraafplaats en de breedste laan ter wereld; Avenida 9 de Julio.

Dag 19: Buenos Aires – Colonia – Montevideo
Na het ontbijt wordt u naar de ferry gebracht voor de overtocht naar Uruguay; Colonia del Sacramento. Na aankomst maakt u een stadstour door deze kleine koloniale stad, die recent is toegevoegd aan de UNESCO werelderfgoedlijst. Na de stadstour reist u met een comfortabele bus door naar Montevideo. Bij aankomst wordt u opgehaald en naar het hotel gebracht.

Dag 20: Montevideo
Na het ontbijt maakt u een uitgebreide stadstour langs de belangrijkste bezienswaardigheden van Montevideo, zoals het onafhankelijkheidsplein, het congresgebouw en een grote verscheidenheid aan belangrijke beelden en monumenten.

Dag 21: Montevideo – Rio de Janeiro
Vandaag reist u van Montevideo door naar Rio de Janeiro. Bij aankomst wordt u naar het hotel nabij Copacabana in Rio de Janeiro gebracht.

Dag 22: Rio de Janeiro
Na het ontbijt maakt u een uitgebreide stadstour langs de belangrijkste bezienswaardigheden van Rio inclusief een bezoek aan de suikerbroodberg vanwaar u een geweldig uitzicht heeft over de stad. Optioneel kunt u ook een bezoek brengen aan het Jezusbeeld Corcovado of op eigen gelegenheid genieten aan één van de mooie stranden van Rio.

Dag 23: Rio de Janeiro – Amsterdam
Vandaag eindigt de fantastische rondreis door Zuid Amerika. Heeft u nog geen genoeg van dit prachtige continent? Verleng uw reis in Rio de Janeiro! Of u wordt vandaag terug naar de luchthaven gebracht voor de vlucht terug naar Amsterdam waar u de volgende dag zal aankomen.

Bekijk alle bestemmingen