Voorbeeld reis

16-daagse groepsreis

Dag 1: Amsterdam – Bogota
Bij aankomst in Bogota wordt u ontvangen door de gids en naar uw hotel gebracht.
Bogotá – de hoofdstad van Colombia kent haar oorsprong in 1538 door de Spanjaard Gonzalo de Quesada Jiménez bij de naam Santa Fe. Hier komt de wereld van de koloniale grootsheid samen met de vitaliteit van een modern metropool. De wind, frisse ochtenden, warme middagen en koele avonden laat u bijna vergeten dat Bogota geen seizoenen kent.

Dag 2: Bogotá – Villa De Leyva
In de ochtend brengt u een bezoek aan de 3.190 meter hoge Moserrate Berg. U kunt met de kabelbaan naar boven en genieten van het prachtige uitzicht. Vervolgens komt u bij de ondergrondse Zout Kathedraal van Zipaquira. Hier loopt u door een zouten ondergronds tunnelsysteem langs de lijdensweg van Jesus Christus die hier wordt uitgebeeld. Vervolgens reist u door naar Villa de Leyva.

Dag 3: Villa De Leyva – Bogotá
In de ochtend kunt u de direct omgeving van Villa de Leyva ontdekken en een bezoek brengen aan het skelet van een Kronosaurius, die complete bewaard is gebleven. De enorme krokodil is 11m lang. Vervolgens reist u door naar El Infiernito, het astronomische centrum van de Muisca cultuur. Hierna brengt u ook een bezoek aan het Santo Ecce Homo klooster. Aan het eind van de dag bezoekt u ook een wijngaard waar u optioneel een wijnproeverij kunt meemaken. Uiteindelijk reist u weer terug naar Bogota.

Dag 4: Bogotá – Rivera
Na het ontbijt brengt u een bezoek aan het beroemde Goud Museum, waar u velen gouden en zilveren stukken kunt bewonderen gemaakt voor verschillende pre-Colombiaanse culturen. Vervolgens bezoekt u het koloniale centrum La Candelaria, alvorens naar het vliegveld te reizen voor de vlucht naar Neiva. Vanuit Neiva wordt u naar Rivera gebracht. In de vroege avond gaat u een bezoek brengen aan de Tatacoa Woestijn. Het landschap wordt doorkruist door kloven en geulen waar enorme cactussen groeien. Groene en oranje kleuren in combinatie met de schaduw van de zon geven deze omgeving een uniek karakter. ‘s Avonds kunt u heerlijk ontspannen in de heetwaterbronnen.

Dag 5: Rivera – San Agustín
Vandaag reist u langs de Magdalena rivier, de grootste rivier van Colombia, naar de archeologische omgeving San Agustin. In de middag brengt u een bezoek aan het park met haar opmerkelijke graven en beelden in het bos met een grote verscheidenheid aan beelden. Vervolgens wordt u naar het hotel gebracht.

Dag 6: San Agustín
In de ochtend brengt u een bezoek aan een koffie boerderij waar u het gehele proces van koffie maken leert kennen. In de middag bezoekt u het UNESCO werelderfgoed gebied ‘Alto de los Idolos’.

Dag 7: San Agustín – Popayan
Vandaag staat er een 6 uur durende rit naar Popayan op het programma. Op de route komt u langs het Nationaal Park Purace, die een hoogte van 2.500 meter tot 5.000 meter overbrugt. Het heuvelige landschap wordt doorkruist door ravijnen, rivieren en slapende vulkanen. U brengt een bezoek aan de heetwaterbronnen van de Purace vulkaan.

Dag 8: Popayan
Vanuit Popayan staat een bezoek aan de bruisende markt van Silvia op het programma. Hier vindt u een kleurrijke mix van Guambiano en Paeces indianen, nonnen en toeristen. In de middag kunt u op eigen gelegenheid op ontdekkingstocht door het koloniale stadje Popayan.

Dag 9: Popayan – Cali
Na het ontbijt begint de reis in noordelijke richting. U brengt een bezoek aan een suikerplantage. Vervolgens reist u door naar Cali, de stad van de Salta. In de middag kunt u op eigen gelegenheid deze bruisende stad verkennen. ‘s Avonds is een bezoek aan één van de vele Salsa bars een must!

Dag 10: Cali – Cartagena
In de ochtend wordt u naar het vliegveld gebracht voor de vlucht naar Cartagene. Bij aankomst wordt u naar uw hotel gebracht.
Cartagena is gesticht in 1533 door de Spanjaard Pedro de Heredia. Lange tijd was Cartagena een doorvoerhaven van goederen en slaven. Pas in 1822 werd Cartagena onafhankelijk. Vandaag de dag is Cartagena’s oude centrum een historisch hoogtepunt. Buiten de oude stad heeft de moderne wereld vorm gekregen. Rondom Cartagena zijn veel mooie stranden te vinden en dit maakt Cartagena tot een populaire toeristische bestemming.

Dag 11: Cartagena
De ochtend is vandaag ter vrije besteding. In de middag gaat u tijdens een stadstour de hoogtepunten van Cartagena bezichtigen. U brengt een bezoek aan het de la Popa klooster, gelegen bovenop de hoogte heuvel van de stad. Vanuit hier heeft u een prachtig panoramisch uitzicht over de stad, de baai en het Caraïbisch gebied. Vervolgens wordt er een stop gemaakt bij het oude San Felipe de Barajas fort. Dit enorme fort domineert het beeld van de stad. Daarna gaat u te voet het oude centrum bekijken.

Dag 12: Cartagena – Santa Marta
In de ochtend reist u naar Santa Marta. Op de route wordt er gestopt bij de El Torumo vulkaan. Hier kunt u heerlijk ontspannen tijdens een helend modderbad. Vervolgens gaat de reis verder langs Barrangquilla, de grootste haven van Colombia waarna u aankomt in Santa Marta

Dag 13: Santa Marta
U reist vandaag naar de Sierra Nevada van Colombia, Taironaka. Tijdens het maken van een korte wandeling ziet u verschillende vogelsoorten en uitzonderlijke flora. U brengt een bezoek aan de ruïnes van Tayrona. Daarnaast bezoekt u ook een klein museum, waar originele ceramische stenen worden tentoongespreid. Tijdens de lunch wordt er een typische regionale maaltijd geserveerd. Taironaka ligt naast de Don Diego rivier, waar u na de lunch heerlijk kunt ontspannen alvorens terug te reizen naar Santa Marta.

Dag 14: Santa Marta
Vandaag is de gehele dag ter vrije besteding. Geniet op een van de stranden van Santa Marta of slenter door de straatjes langs de winkels in de stad.

Dag 15: Santa Marta – Bogota – Amsterdam
Na het ontbijt zit de prachtige reis door Colombia er al weer op en wordt u naar de luchthaven gebracht voor de vlucht terug naar Amsterdam, via Bogota. U komt de volgende dag in Amsterdam aan.

Bekijk alle bestemmingen