Chili is met een oppervlakte van 750 duizend vierkante kilometer als lang lint gelegen aan de westkust van Zuid Amerika en grenst aan Peru, Argentinië en Bolivia. Van noord naar zuid is de kustlijn van Chili 4275 kilometer lang. Hierdoor bestaan grote klimatologische verschillen tussen noord en zuid; de temperatuur neemt geleidelijk af en de hoeveelheid regen neemt toe. Het landschap is hierdoor zeer afwisselend. De hoofdstad van Chili is Santiago, maar het parlement is gezeteld in Valparaiso. De officiële taal in Chili is Spaans. Chili telt ruim 17 miljoen inwoners waarvan meer dan de helft Europese nazaten van immigranten uit het koloniale tijdperk zijn. De munteenheid van Chili is de Peso.

Highlights

Torres del Paine is een nationaal park in het uiterste zuiden van Chili. Het is gelegen in de zuidelijke lagen van de Andes en hier vindt u prachtige helderblauwe meren, kleurrijke bergen en immense gletsjers. Drie immense natuurlijke torens die ontstaan zijn in de rotsen geven het park zijn naam: De Torres del Paine (Spaans voor “Torens van Paine” en “Paine” is de oude Chileense naam voor de kleur blauw).
Valparaiso is een stad met ongeveer 300.000 inwoners aan de westkust van Centraal-Chili. Vaak aangeduid als Valpo, ligt deze stad op ongeveer 120 km ten westen van de hoofdstad Santiago de Chile. De stad is bekend om zijn Boheemse cultuur, felgekleurde huizen en prachtige uitzichten op zee. In 2003 werd Valparaiso benoemd tot UNESCO Wereld Erfgoed. Een bezoek aan Valparaiso laat u genieten van de uitzichten, levendige sfeer terwijl u rondwandelt over de kleine en steile straatjes. Er is ook een kleurrijk nachtleven en een voortdurend aanbod van artistieke evenementen.
De Atacama is een 970 km lange, unieke en droge woestijn in het noorden van Chili. Kleine gedeelte van de woestijn lopen door tot in Peru, Bolivia en Argentinië. De Atacama woestijn ligt gemiddeld op 610 meter boven zeeniveau en staat bekend als de droogste woestijn ter wereld. Hoge geisers, extreme zoutvlakten, speciale diersoorten zoals de Flamingo, prachtige zonsondergangen over de maanvallei en de hoogste warmwaterbronnen bij El Tatio maken de Atacama woestijn een zeer bijzondere plek.
Santiago is de hoofdstad en het economische centrum van Chili. Met zijn musea, evenementen, theaters, restaurants en bars is Santiago het culturele centrum van het land. De centrale ligging maakt Santiago een ideale uitvalsbasis van waaruit Chili verder verkend kan worden. Vanwege de nabijheid van zowel de bergen en de Stille Oceaan, is het zelfs mogelijk om op dezelfde dag in de ochtend te skiën in de Andes en in de middag heerlijk te relaxen op het strand.
Paaseiland (Spaans: Isla de Pascua, Polynesisch: Rapa Nui) is een van de meest geïsoleerde eilanden ter wereld. Officieel valt Paaseiland onder Chileens territorium, maar het ligt ver weg in de Stille Oceaan, ongeveer halverwege Tahiti. Paaseiland is bekend om zijn raadselachtige reusachtige stenen bustes, eeuwen geleden gebouwd, die de geschiedenis van de dramatische opkomst en ondergang van de geïsoleerde Polynesische cultuur weerspiegelen.

Lauca National Park ligt in het verre noorden van Chili, in het Andes-gebied. Het omvat een gebied van 1400 vierkante kilometer van hoge vlaktes, sprankelende meren, geïsoleerde warmwaterbronnen en imposante met sneeuw bedekte vulkanen. Gemiddeld liggen de hoogvlaktes van Lauca National Park tussen de 3000 en 6300m boven de zeespiegel. Het meest spectaculaire natuurschoon in Lauca National Park is de glinstering van vulkaan Parinacota in Lago Chungará, een van de hoogste meren ter wereld. Dit levert een zeer spectaculair fotomoment op.

Het prachtig groene Merengebied is een aaneenschakeling van eeuwenoude bossen, vulkanen, meren, thermale baden en rivieren, die een groot aantal mogelijkheden bieden tijdens uw rondreis door Chili. U kunt er wandelen, trekken, bergbeklimmen, zonnen en zwemmen, paardrijden, (wind) surfen, kajakken, raften, skiën, etc. In het Merengebied herkent u duidelijk de aanwezigheid van Duitse immigranten, die hier sinds eind 19e eeuw leven. De groene weiden met koeien en de huizen in Duitse stijl doen af en toe erg Europees aan.

Voorbeeld reizen

15-daagse rondreis: Woestijn, gletsjers en meren
Santiago de Chile – San Pedro de Atacama – Puerto Natales – Punta Arenas – Puerto Varas – Temuco

Dag 1: Amsterdam – Santiago de Chili
Na aankomst in Santiago de Chili wordt u per privétransfer naar uw hotel in Santiago gebracht.

Dag 2: Santiago de Chili
Vandaag gaat u gedurende een stadstour van een halve dag op ontdekkingstocht door Santiago de Chili.

Dag 3: Santiago de Chili
De eerste volledige dag in Santiago is ter vrije besteding. Optioneel kunt u een volledige dagexcursie maken naar de kustlocaties Viña del Mar en Valparaiso.

Dag 4: Santiago de Chile – Calama – San Pedro de Atacama
Vanuit uw hotel wordt u opgehaald en naar de luchthaven van Santiago gebracht voor uw binnenlandse vlucht naar Calama. Bij aankomst wordt u per transfer naar uw hotel in San Pedro de Atacama gebracht. Die middag staat er een stadstour door San Pedro de Atacama op het programma en een tour naar Moon Valley.

Dag 5: San Pedro de Atacama
Volledige dagexcursie naar de zoutpannen van Atacama, Miscanti & Meniques Lagunes en Toconao. Tijdens deze excursie wordt de lunch voor u verzorgd.

Dag 6: San Pedro de Atacama
Vandaag is de dag ter vrije besteding. Optioneel kunt een bezoek brengen aan de indrukwekkende El Tatio Geisers.

Dag 7: San Pedro de Atacama – Calama – Santiago de Chile
Uw wordt bij uw hotel opgehaald en naar de luchthaven van Calama gebracht voor uw vlucht naar Santiago. In Santiago staat de transfer voor u klaar terug naar het hotel en in de middag brengt u een bezoek aan een van de bekende wijnhuizen in de omgeving van Santiago.

Dag 8: Santiago de Chile – Punta Arenas – Puerto Natales
In de ochtend wordt u opgehaald bij het hotel en naar de luchthaven van Santiago gebracht voor de vlucht naar Zuid Pategonië – Punta Arenas. Punta Arenas gaat u direct ontdekken tijdens een stadstour. Deze tour eindigt bij de busterminal vanwaar u de bus neemt naar Puerto Natales. Vanaf de busterminal van Puerto Natales wordt u naar uw hotel gebracht.

Dag 9: Puerto Natales
Vandaag staat de volledige dag in het teken van het prachtige Torres del Paine National Park, inclusief een bezoek aan de Mylodon Grot.

Dag 10: Puerto Natales – Punta Arenas
In de ochtend wordt u naar de busterminal gebracht voor uw busrit terug naar Punta Arenas. Optioneel kunt u een bezoek brengen aan de Otway Pinguïn Kolonie.

Dag 11: Punta Arenas – Puerto Varas
Vanuit uw hotel in Punta Arenas wordt u naar de luchthaven gebracht voor uw vlucht naar Puerto Montt in het Chileense merendistrict. U brengt direct een bezoek aan de stad en de Angelmo markt. Vervolgens wordt u bij het hotel in Puerto Varas afgezet.

Dag 12: Puerto Varas
Vandaag staat er een volledige dagexcursie naar de Osorno vulkaan en Petrohue waterstromen op het programma.

Dag 13: Puerto Varas
Vandaag is ter vrije besteding in het merengebied. Optioneel kunt u een volledige dagexcursie naar het eiland Chiloé maken, inclusief het bezoek aan de Pinguïn kolonie en oesterproeverij.

Dag 14: Puerto Varas – Puerto Montt – Santiago de Chile
In de ochtend wordt u opgehaald bij het hotel en naar de luchthaven van Puerto Montt gebracht voor de vlucht terug naar Santiago. In Santiago wordt u naar uw hotel gebracht.

Dag 15: Santiago de Chile
Vandaag wordt u naar de luchthaven van Santiago de Chili gebracht voor uw terugvlucht naar Amsterdam, waar u de volgende dag zal aankomen. U kunt de rondreis ook nog verlengen met bijvoorbeeld een meerdaagse wijnreis door de authentieke wijnregio van Chili.

15-daagse groepsreis
Santiago de Chile – San Pedro de Atacama – Puerto Natales – Punta Arenas – Easter Island – Santiago de Chile

Dag 1: Santiago de Chili
Na aankomst in Chili wordt u opgehaald op de luchthaven en naar het hotel gebracht. ’s Middags staat er direct een stadstour langs de belangrijkste bezienswaardigheden op het programma.

Dag 2: Santiago de Chili
Vandaag is ter vrije besteding. Optioneel kunt u deelnemen aan een volledige dagexcursie naar Valparaiso en Vina del Mar.

Dag 3: Santiago de Chile – Calama – San Pedro de Atacama
’s Ochtends wordt u opgehaald bij het hotel en naar de luchthaven gebracht voor de binnenlandse vlucht naar Calama. Bij aankomst wordt u naar het hotel in San Pedro de Atacama gebracht. ’s Middags maakt u direct een stadswandeling door San Pedro de Atacama en brengt u een bezoek aan de Maanvallei.

Dag 4: San Pedro de Atacama
Vandaag maakt u een complete excursie langs de hoogtepunten van de Atacama woestijn; de zoutvlakte, indrukwekkende meren op de hoogvlakte en het dorpje Toconao. De lunch is inclusief.

Dag 5: San Pedro de Atacama
Vandaag is de dag ter vrije besteding. Optioneel kunt u deelnemen aan de excursie naar de El Tatio geisers.

Dag 6: San Pedro de Atacama – Calama – Santiago de Chili
’s Ochtends wordt u bij het hotel opgehaald en naar de luchthaven van Calama gebracht voor de binnenlandse vlucht naar Santiago. ’s Middags maakt u een excursie naar de authentieke wijngaarden rondom Santiago.

Dag 7: Santiago de Chile – Punta Arenas – Puerto Natales
Vandaag vliegt u vanuit Santiago naar Punta Arenas. Bij aankomst gaat u direct de stad verkennen tijdens een stadstour die eindigt bij de busterminal. Vanuit hier reist u per bus verder naar Puerto Natales.

Dag 8: Puerto Natales
Op het programma staat vandaag een volledige dagexcursie naar Torres del Paine National Park inclusief een bezoek aan de Milodon grot.

Dag 9: Puerto Natales – Punta Arenas
Met de bus reist u terug naar Punta Arenas. Optioneel kunt u een bezoek brengen aan de Otway pinguïn kolonie.

Dag 10: Punta Arenas – Santiago de Chili
Vanuit het hotel in Punta Arenas wordt u naar de luchthaven gebracht voor de binnenlandse vlucht naar Santiago. Bij aankomst wordt u naar het hotel in Santiago gebracht.

Dag 11: Santiago de Chili – Paaseiland
In de ochtend wordt u naar de luchthaven gebracht voor de binnenlandse vlucht naar Paaseiland. Bij aankomst wordt u naar het hotel gebracht.

Dag 12 : Paaseiland
Vandaag gaat u de gehele dag op verkenning op Paaseiland. De lunch is inclusief.

Dag 13: Paaseiland
Vandaag staan er twee verschillende excursies gepland op geheimzinnig Paaseiland.

Dag 14: Paaseiland – Santiago de Chili
In de ochtend wordt u naar de luchthaven gebracht voor de binnenlandse vlucht naar Santiago. Bij aankomst wordt u naar het hotel gebracht.

Dag 15: Santiago de Chili – einde groepsrondreis
Vandaag eindigt de groepsrondreis. U kunt ervoor kiezen om direct terug naar Nederland te vliegen, maar ook is het mogelijk om uw verblijf in Peru te verlengen door het bijboeken van een extra meerdaags arrangement naar bijvoorbeeld de wijnregio rondom Santiago. Ook is het mogelijk om te kiezen voor de langere groepsrondreis waarbij ook het merendistrict van Chili uitgebreid wordt bezocht.

Wist u dat…

  • Chili het langstgerekte land ter wereld is van noord naar zuid?
  • De Atacama woestijn veel gelijkenissen kent met de planeet Mars?
  • De oudste mummies ter wereld, de Chinchorro mummies, in Chili te vinden zijn?
  • In Chili meer dan 100 prachtige wijngaarden liggen?
  • Paaseiland het verst gelegen Zuid-Amerikaanse eiland van de Zuid-Amerikaanse kust is?
Bekijk alle bestemmingen