Verblijf op een wijndomein

Latin Travel combineert Argentinië, wijn, kunst en cultuur tot een adembenemend mooie reis.

De Argentijnse provincie Mendoza, gelegen in de Uco vallei, is synoniem aan wijn. Het droge weer, de zanderige, leemachtige grond, is ideaal voor de druiven die hier geplukt worden. Neem daarbij het klimaat (overdag lekker warm en ’s nachts erg koud) en je begrijpt dat Mendoza in alles wijn is. Mocht je nog niet overtuigd zijn, misschien dat de aanwezigheid van meer dan 900 wijndomeinen en 145 duizend hectare aan wijnranken dit wel doet. Mendoza is het belangrijkste wijn-producerende gebied van Argentinië.

LatinTravelArgentinie1

Bodegas Salentein ligt op 1200 meter hoogte op een plateau in het midden van de wijngaard. Negenenveertig hectare woestijn werd gecultiveerd en is nu onlosmakelijk met het wijndomein verbonden. Aan de westerlijke horizon zie je de besneeuwde toppen van de Andes. Het prachtige wijndomein kent in het ontwerp twee uitgangspunten: vorm en functie. De vorm staat geheel in het teken van het produceren van goede wijn. Elke vleugel van het domein is een op zichzelf staand domein. Frans eiken vaten waar de wijn jarenlang in ligt opgeslagen voeren de boventoon.

LatinTravelArgentinie5

Latin Travel heeft een memorabele reis en verblijf in het Argentijnse wijndomein ‘Bodegas Salentein’ voor je samengesteld. Je komt in alles aan je trekken tijdens deze reis. Je wordt in culinair opzicht verwend met de lekkerste wijnen die Argentinië kent en ook qua spijzen kom je niets te kort. Je komt dagelijks in aanraking met kunst van de bodega. De kamers zijn ieder voor zich stijlvol en luxe. In de prachtige natuur met uitzicht over de velden, kom je tussen de oude wijnranken helemaal tot rust.

LatinTravelArgentinie2

 

 

 

 

 

 

 

LatinTravelArgentinie7

LatinTravelArgentinie6

LatinTravelArgentinie3

 Meer weten over deze prachtige reis die een must-go is voor de ware wijnliefhebber? Neem dan contact op met Mariska van Vliet of Kim van Miert. Zij kunnen je precies vertellen hoe het programma er van dag tot dag uitziet.
Bekijk alle bestemmingen