Bijzonder Brazilië

3 tot 6-daagse pakketten inclusief excursies en mogelijk overnachting in de jungle.
Inclusief overnachtingen in bijvoorbeeld een lakeview cabin op palen direct aan de Amazone.

Direct aan de Amazone liggen deze karakteristieke cabin’s op palen van 15 meter hoog aan het water. Via een pad door de boomtoppen bereikt u vanuit het centrale punt uw eigen cabin. Deze cabins gaan volledig op in de jungle omgeving en liggen afgelegen van de rest van de lodge, zodat u volledige privacy heeft.

Het beknopte dag tot dag programma is als volgt:
Dag 1:specials-amazone-1
07:30 – Vertrek vanuit Manaus
11:00 – Aankomst in de Juma Amazon Lodge, waar een welkomstdrankje op u wacht
12:00 – Lunch met regionale en internationale gerechten
15:00 – Kanoën
19:00 – Diner met regionale en internationale gerechten
20:00 – Op zoek naar alligators

Dag 2:
05:00 – Zonsopgang
07:00 – Ontbijtspecials-amazone-2
08:30 – Jungle tocht
12:00 – Lunch met regionale en internationale gerechten
14:30 – Tour rond de lodge
15:00 – Piranha vissen
19:00 – Diner met regionale en internationale gerechten
20:30 – Overnachting in de jungle mogelijk

Dag 3:specials-amazone-3
07:00 – Ontbijt
09:00 – Picknick in de jungle met regionale gerechten
15:00 – Bezoek aan de lokale bevolking
19:00 – Diner met regionale en internationale gerechten
20:30 – Overnachting in de jungle mogelijk

Dag 4:
07:00 – Ontbijt
08:30 – Excursie naar een Sumaúma boom
12:00 – Lunch met regionale en internationale gerechten
16:00 – Craft workshop
19:00 – Diner met regionale en internationale gerechten
20:30 – Overnachting in de jungle inclusief.

Dag 5:
specials-amazone-407:00 – Ontbijt en tijd ter vrije besteding
12:00 – Lunch
15:00 – Boomklimmen
19:00 – Diner met regionale en internationale gerechten
20:00 – Lezing

Dag 6:
07:00 – Ontbijt
08:30 – Terug naar Manaus.
12:00 – Aankomst in Manaus

specials-pantanal-1Aguapé Lodge is een zeer gemoedelijke en kindvriendelijke Pousada midden in de Pantanal. De maaltijden worden door de lodge verzorgd en ervaren gidsen bieden u ’s ochtends, ’s middags en ’s avonds onvergetelijke excursies in de Pantanal. Piranha vissen, paardrijdtochten, safari’s en boottochten over de Aquidauana Rivier zijn hier enkele voorbeelden. Tijdens de vrije uren kunt u genieten van een frisse duik in het zwembad of zelf al wandelend de omgeving verkennen.

specials-pantanal-6 specials-pantanal-5 specials-pantanal-4 specials-pantanal-3 specials-pantanal-2

Ilha Grande is een tropische oase waar prachtig gesnorkeld, gedoken en gewandeld kan worden. Bij aankomst op het eiland staan bij de ferryterminal Brazilianen met hun kruiwagen klaar om tegen een kleine vergoeding uw bagage naar het hotel te vervoeren, een originele transfer en zo hoeft u niet te zoeken in de zandstraatjes.


specials-ilhagrande-1 specials-ilhagrande-2 specials-ilhagrande-3

Er zijn geen wegen op Ilha Grande. In het hoofddorp Abraão zijn twee straten met kinderkopjes, de rest is zandpad. Het kerkje ligt aan een plein met restaurants en winkeltjes. ’s Avonds staan kraampjes op straat waar caipirinha en fruitsappen vers gemaakt worden. Op het plein verzamelen zich standaard mannen voor een potje schaak. Achter het plein liggen de zandweggetjes met huizen van de lokale bevolking en pousada’s voor de gasten. Geniet hier van de relaxte eilandsfeer met een caipirinha, zwoele samba-muziek, restaurants met verse vis en verstilde straatjes.

Bijvoorbeeld Pousada Manaca
Pousada Manaca ligt te midden van de weelderige natuur aan het strand Praia do Abraão, op slechts 600 meter van het centrum van het dorp. Het beschikt over kamers met airconditioning en gratis WiFi. De praktische kamers van Pousada Manaca hebben een balkon of patio met uitzicht op de tuin. Ze zijn ingericht in de plaatselijke stijl en zijn voorzien van een minibar, een plafondventilator en een telefoon. Er wordt elke ochtend een ontbijtbuffet verzorgd, dat verschillende soort verse fruit, brood en vleeswaren omvat. Op 15 minuten lopen vindt u diverse restaurants, die internationale gerechten serveren.


specials-ilhagrande-4 specials-ilhagrande-6 specials-ilhagrande-5
Gasten kunnen gebruikmaken van een schaduwrijk zonneterras en een stoomsauna. Er is gratis parkeergelegenheid. U kunt een bezoek brengen aan het groene park Praça da Vila de Abraão, op slechts 500 meter afstand. De toeristische haven en de veerhaven liggen op minder dan 1km afstand.

Bijzonder regenwoud nabij watervallen van Iguazu

Yacutinga arrangement – vanuit Iguazu Watervallen: 3 – 4 dagen

Uniek eco-arrangement op ca. 2 uur rijden vanaf de watervallen van Iguazu. U verblijft 2 of 3 nachten in het hart van het Iguazu Regenwoud; ver weg van het massatoerisme. Locale gidsen en Guarani (locale stam) laten u op een authentieke wijze kennis maken met de flora en fauna van het regenwoud. Het reservaat biedt meer dan 16km aan junglepaden en de gelegenheid om te peddelen over de junglerivier.


specials-iguazu-1 specials-iguazu-2
Dag tot dag beschrijving:
Dag 1 – Iguazu – Yacutinga Lodge
Vanuit Iguazu rijdt u door het Nationaal Park Iguazu naar het unieke reservaat. Het landschap is zeer schilderachtig , gekenmerkt door zijn roodachtige bodem , de verschillende tinten groen , de kolonist en hun Yerba Mate boerderijen.
Bij aankomst in de Lodge wordt u welkom geheten en naar uw kamer gebracht.
Wanneer uw spullen een plekje hebben gekregen in uw kamer is er eerst een presentatie om u kennis te laten maken met het reservaat. De gids zal u meer vertellen over de instandhouding van het ecosysteem en de milieusituatie. Het reservaat houdt zich druk bezig met de milieuproblematiek en ondernemen verschillende acties om het regenwoud in stand te houden. Erg interessant en er is ook ruim de tijd om vragen te stellen.
Het diner wordt ’s avonds verzorgd in de lodge.

Dag 2 : Yacutinga Lodge
Na het ontbijt vertrekt u al vroeg in de ochtend voor een kajaktoch over de San Francisco rivier, die uitmondt in het natuurreservaat. De waterstromen zijn zeer belangrijk voor de ecosysteem: zij maken leven in het reservaat voor flora en fauna mogelijk. Varen over deze wateren is zeer ontspannend en geeft ons de mogelijkheid om in stilte te bewegen langs de oevers.
Zout ophopingen komen veel voor aan de oevers van deze stromen en wilde dieren zijn hier vaak te vinden. Dierlijke voetafdrukken en sporen ziet u hier in de modderige oevers. De kajaktocht duurt ca. 3 uur. Halverwege de ochtend keert u terug naar de lodge waar de lunch wordt verzorgd.
Direct na de lunch heeft u eerst wat vrije tijd om te wandelen in de natuur rondom de lunch en te genieten van de faciliteiten van de lodge, zoals het zwembad en het informatieve bezoekerscentrum.
In de middag worden er onder leiding van deskundige gidsen wandelingen georganiseerd. U leert veel over de diversiteit van het regenwoud en over de unieke flora & fauna. Medicinale planten, orchideeën, oerbossen, vlinders, kevers, vogels en verschillende zoogdieren zijn hier in de ongerepte natuur te zien.
Het diner wordt ’s avonds verzorgd in de lodge.
Na het diner maakt u onder begeleiding van de gids een nachtwandeling. De geluiden van de natuur zijn in het donker zeer indrukwekkend. In het donker is de sterrenhemel een waar plafond vol lichtjes en nachtdieren beginnen langzaam aan hun nachtleven. Uw zintuigen worden op verschillende manieren geprikkeld.

specials-iguazu-3 specials-iguazu-4 specials-iguazu-5 specials-iguazu-6 specials-iguazu-7
Dag 3 : Yacutinga lodge – Iguazu
Na het ontbijt heeft u vrije tijd om de omgeving te verkennen rondom de lodge. Ook kunt u deelnemen aan het orchideeën programma ter behoud van orchideeën in de vrije jungle. Halverwege de ochtend wordt u teruggebracht naar Iguazu waar u in het begin van de middag zal aankomen.

Extra:
Het arrangement is ook met een dag uit te breiden waarbij u op dag 3 de omgeving gaat verkennen met de locale Guarani gemeenschap waarbij zij laten zien hoe zij leven in en van de natuur. ’s middags maken zij een traditionele Guarani maaltijd bij het kampvuur.

Bekijk alle bestemmingen