Argentinië is met een totale oppervlakte van 2.8 miljoen vierkante kilometer het grootste Spaanstalige land ter wereld. Argentinië was vanaf het begin van de 16e eeuw een Spaanse kolonie, en heeft in het jaar 1816 haar onafhankelijkheid teruggewonnen. Argentinië telt ruim 42 miljoen inwoners, waarvan ruim 12 miljoen in de hoofdstad Buenos Aires en zijn omliggende gemeenten. Het grootse en langgerekte Argentinië kent drie klimaten; het subtropische noorden, het gematigde en droge klimaat in het westen nabij de pampa’s, het centrum van het Argentijnse agrarische leven, en het koele sub-Antarctische klimaat in het zuiden. De munteenheid van Argentinië is de Peso. Ongeveer 90% van de Argentijnse bevolking is Rooms-katholiek. De Spaanse kolonisten brachten het katholicisme begin 16e eeuw mee naar Zuid Amerika waar het tot op de dag van vandaag wordt nageleefd.

Highlights

Aan de oostkust van Argentinië ligt de bruisende stad van de Tango; Buenos Aires. Naast het moderne uiterlijk heeft deze levendige stad haar karakter behouden. De brede boulevards, gezellige koloniale wijken met barretjes en winkels, het prachtige Cólon Theater, de straatmarkten en de beroemde begraafplaats met het graf van Evita Peron in de wijk Recoleta maken het bezoek aan Buenos Aires tot een absoluut hoogtepunt van uw reis.

Tierra del Fuego of Vuurland is het meest zuidelijke puntje van het vasteland van Argentinië. Dit gebied kunt u heel goed wandelend verkennen. Ushuaia, waar ook de luchthaven zich bevindt, is de zuidelijkste stad ter wereld. Vanuit hier vertrekken ook de Antarctica-expedities. Vuurland heeft een parkachtig karakter met bossen, meren, moerassen en een rotsachtige kust. Het indrukwekkende Beaglekanaal verbindt het noordelijke hoofdeiland van Vuurland met de zuidelijke kleinere eilanden. Een boottocht over dit kanaal mag u niet missen. U ziet hier verschillende zeedieren zoals pinguïns, zeeleeuwen en albatrossen.

Patagonië bestrijkt een enorm aaneengesloten gebied in Argentinië en Chili. Een groot gedeelte bestaat uit indrukwekkende oerbossen, diepblauwe meren, bergen met besneeuwde toppen en prachtige gletsjers met als hoogtepunt de Perito Moreno gletsjer nabij de plaats El Calafate. Patagonië is zo groot en divers, dat een rondreis door enkel dit gebeid al een onvergetelijke ervaring is!
Tussen juni en oktober is de omgeving van Bariloche dé wintersportbestemming van Argentinië. De stad zelf heeft een sterk centraal-europees voorkomen. Zo zijn de Zwitserse chalets, kaasfondue en chocolade hier heel normaal. Nabij Bariloche ligt Cerro Catedral, het bekendste skioord van Latijns Amerika dat zeker niet mag ontbreken in een rondreis van skiërs en snowboarders.

Nabij de stad Mendoza ziet u uitgestrekte wijngaarden. Dit enorme wijngebied reikt helemaal tot aan Santiago in Chili. Het smeltwater van de gletsjers zorgt voor het groene landschap dat met de witte bergtoppen op de achtergrond een prachtig plaatje vormt. Iets noordelijker in de omgeving van het haast onvruchtbare maar indrukwekkende Salta vindt u hooggelegen berplateaus, zoutvlakten, traditionele Indianendorpen, prachtige kleurrijke rotsformaties en bergpassen.

De Zuidoostkust van Argentinië is een paradijs voor natuurliefhebbers. Hier bevindt zich Peninsula Valdes; één van de mooiste natuurparken ter wereld met een zeer grote verscheidenheid aan zeedieren. Van pinguïns tot zee-olifanten en van walvissen tot duizenden zeevogels. Hier maakt uw camera gegarandeerd overuren!

Santa Rose is de hoofdstad van de provincie La Pampa en ligt centraal in Argentinië ten noorden van Patagonië. Dit gebied staat bekend om de traditionele Argentijnse boerderijen, die gelegen zijn op de vruchtbare vlakten van de Pampas. Tijdens uw verblijf op een estancia ervaart u het authentieke Argentijnse landelijke leven en leert u de tradities en gastronomie uit de Gaucho-cultuur kennen. Overdag maakt u een trektocht per paard met de Gaucho-cowboys en ’s avonds geniet u van een heerlijke Argentijnse barbecue.

Voorbeeld reizen

Dag 1: Amsterdam – Buenos Aires
Afhankelijk van uw vlucht vanuit Amsterdam komt u dezelfde dag of de volgende ochtend aan in Buenos Aires. U verblijft 2 of 3 nachten in een goed middenklasse hotel in het bruisende centrum van Buenos Aires.

Dag 2: Buenos Aires
In de middag staat er een shoppingtour op het programma langs de leukste boutique winkeltjes van Buenos Aires. Voor winkelliefhebbers is Buenos Aires een paradijs op aarde. In de levendige stad bevinden zich duizenden kleurrijke winkels en elk deel van Buenos Aires heeft een typisch eigen stijl. ‘s Avonds wordt u bij het hotel opgehaald voor een diner gevolgd door een onvergetelijke Tango Show in “Esquina Carlos Gardel”. Na deze dag zult u Buenos Aires niet snel meer vergeten!

Dag 3: Buenos Aires
In de ochtend maakt u een stadstour langs indrukwekkende bezienswaardigheden. Zo staat het oude San Telmo-district op het programma. Dit is het havengebied van ‘La Boca’ waar de oorsprong ligt van de Tango. Deze stadswijk beschikt over de oudste en bekendste Tangokroegen. Deze vroegere achterbuurt trok in de jaren ’60 talloze kunstenaars en intellectuelen die deze wijk weer nieuw leven hebben ingeblazen. Naast de ateliers en antiekwinkels vindt u hier vele restaurants en nachtclubs. U komt ook langs Plaza Mayor met zijn mooie kathedraal, het stadhuis en “Casa Rosada” het werkpaleis van de Argentijnse president. Aan het einde van de stadstour komt u in het trendy Recoleta-district, waar ook de beroemde begraafplaats met het graf van Evita Peron ligt.

Dag 4: Buenos Aires – Puerto Madryná
Na het ontbijt vliegt u naar Trelew, in het zuidoosten van Argentinië. Vanuit hier wordt u naar de kustplaats Puerto Madryn gebracht. Puerto Madryn is prachtig gelegen op een rotskust, waarvandaan u een spectaculair uitzicht heeft over de Atlantische Oceaan. Langs de kustlijn zijn verschillende natuurlijke uitkijkpunten, waar u walvissen en hun jongen van zeer dichtbij kunt zien. In Puerto Madryn zijn verschillende watersporten zoals windsurfen en sportvissen mogelijk en het is ook dé duikbestemming van Argentinië. U verblijft 2 nachten in Puerto Madryn.

Dag 5: Peninsula Valdes óf Punta Tombo
Vandaag kunt u kiezen voor een trip naar Peninsula Valdes óf naar Punta Tombo. In Peninsula Valdes ziet u enorme zee-olifanten en speelse zeeleeuwen die liggen te zonnen op de stranden van Punta Piramide. Van juli tot december is het walvisseizoen en kunt u op zee deze prachtige dieren van dichtbij bewonderen. Punta Tombo is de grootste broedplaats van de Magellan pinguïns. Ze komen hier elk jaar in september om te broeden en hun jongen op te voeden. In april trekken ze de wijde wereld in, om in het najaar weer terug te keren. Er zijn speciale wandelpaden ingericht om deze komische dieren van dichtbij te bewonderen.

Dag 6: Puerto Madryn – Ushuaia
De ochtend is ter vrije besteding. In de middag vliegt u naar Ushuaia, het meest zuidelijk gelegen stadje ter wereld; de poort naar Antarctica. Vanuit hier gaan vele schepen richting de Zuidpool. Maar ook de plaats zelf is de moeite waard, want Ushuaia heeft een onvoorstelbaar mooie ligging op Vuurland, in een gebied aan het einde van de wereld. U verblijft 2 nachten in Ushuaia.

Dag 7: Tierra del Fuego National Park
Na het ontbijt vertrekt u naar Tierra del Fuego National Park. Hier wacht u een prachtige wandeling van zo’n 3 uur langs de kust van de Ensenada Baai en het mooie bosrijke gebied. Aan het eind van de wandeling wacht een zodiac boot u op voor een spectaculaire tocht naar Redonda Island, waar u aalscholvers zult zien die zich in de uitpuilende rotsen nestelen. Na de lunch maakt u een korte wandeling door het reservaat langs de Lapataia Baai terug naar Ushuaia. Onderweg ziet u prachtige zeevogels zoals albatrossen en pinguïns.

Dag 8: Ushuaia – El Calafate
Na het ontbijt maakt u een mooie boottocht op een catamaran over het Beagle Kanaal. Tijdens deze boottocht maakt u kennis met de waterwegen aan het eind van de wereld. Onderweg ziet u zee-olifanten, zeeleeuwen en allerlei watervogels. Na deze boottocht gaat u naar de luchthaven om door te vliegen naar El Calafate. Hier verblijft u 3 nachten.

Dag 9: Perito Moreno gletsjer
Na het ontbijt wordt u opgehaald voor een bezoek aan de indrukwekkende Perito Moreno gletsjer, één van de grootste natuurwonderen ter wereld en de enige gletsjer ter wereld die niet kleiner wordt. Perito Moreno is de meest bekende en best toegankelijke gletsjer in het Los Glaciares National Park. Perito Moreno kan zowel vanaf land als vanaf het water bekeken worden.

Dag 10: Upsala gletsjer óf Estancia Cristina
Na het ontbijt heeft u de keuze uit twee verschillende dagprogramma’s. U kunt een prachtige boottocht maken naar de Upsala gletsjer. Dit is de grootste gletsjer ter wereld, drie keer zo groot als de Perito Moreno en groter dan Buenos Aires. Óf u kunt een dag doorbrengen op een echte Estancia, een Argentijnse boerderij en misschien wel helpen met het scheren van de schapen.

Dag 11: El Calafate – Buenos Aires
Na het ontbijt vliegt u terug naar het levendige Buenos Aires waar u 1 nacht zult verblijven.

Dag 12: Buenos Aires – Foz do Iguaçu
Deze ochtend bent u voor even terug in de stad van de Tango en heeft u gelegenheid om de stad nog verder te ontdekken. ’s Middags vliegt u naar Foz do Iguaçu en kunt u misschien al een eerste blik op de watervallen werpen. Hier verblijft u 2 nachten.

Dag 13: Foz do Iguaçu
Na het ontbijt wordt u opgehaald voor een indrukwekkende dag naar de Argentijnse zijde van de Iguaçu-watervallen. De Iguaçu-watervallen behoren tot de mooiste watervallen ter wereld en zijn één van de meest bezochte attracties in Zuid Amerika. Aan de Argentijnse zijde wandelt u dwars door het tropische natuurspektakel, langs de bulderende watervallen en prachtige regenbogen. U loopt over de houten vlonderpaden boven het stromende water en heeft vanaf het uitkijkpunt boven de watervallen een fantastisch uitzicht over de Gorganta do Diablo, oftewel ‘De duivelskeel’. Hier komt het grootste volume water met bulderend geraas naar beneden.

Dag 14: Foz do Iguaçu
Vanochtend brengt u een bezoek aan de Braziliaanse zijde van de Iguaçu-watervallen. De Braziliaanse kant staat vooral bekend om zijn panoramische vergezichten over de watervallen. In de namiddag wacht uw vlucht terug naar Buenos Aires. U verblijft nog 1 nacht in Buenos Aires voordat uw terugvlucht naar Amsterdam vertrekt.

Dag 15 en 16: Buenos Aires – Amsterdam
Na het ontbijt wordt u naar de luchthaven gebracht voor de terugvlucht naar Amsterdam. In de loop van de volgende ochtend komt u aan in Amsterdam.

10-daagse groepsreis
Buenos Aires – Puerto Madryn – Ushuaia – El Calafate

Dag 1: Buenos Aires
Na aankomst in Buenos Aires wordt u direct per transfer naar het hotel in Buenos Aires gebracht.

Dag 2: Buenos Aires
Deze eerste dag in Buenos Aires gaat u direct de stad verkennen tijdens een stadstour langs de belangrijkste bezienswaardigheden. Optioneel kunt u ook een bezoek brengen aan de San Telmo vlooienmarkt of ’s avonds feestelijke dineren bij een Tango Show.

Dag 3: Buenos Aires – Puerto Madryn/Peninsula Valdes
’s Ochtends wordt u opgehaald bij het hotel en naar de luchthaven van Buenos Aires gebracht voor de binnenlandse vlucht naar Trelew. Vanuit hier gaat u transfer naar uw hotel in Puerto Madryn.

Dag 4: Puerto Madryn
Vandaag staat er een volledige dagexcursie Peninsula Valdes op het programma. Tijdens deze excursie is er uitgebreid de tijd om de bijzondere zeedieren en vogels te spotten. Optioneel kunt u deelnemen aan de enorm indrukwekkende walvissafari van mei t/m december.

Dag 5: Puerto Madryn – Ushuaia
Vanuit het hotel in Puerto Madryn vertrekt u langzaam weer richting de luchthaven van Trelew. Onderweg brengt u een bezoek aan de pinguïn kolonie van Punta Tombo. Hier ziet u waar u ook kijkt overal pinguïns. Vanaf Trelew vliegt u door naar Ushuaia. Bij aankomst wordt u naar het hotel in Ushuaia gebracht.

Dag 6: Ushuaia
Vandaag staat een halve dag excursie naar Tierra del Fuego National Park op het programma. Tierra del Fuego, ook wel Vuurland, is het zuidelijkste punt van Argentinië en heeft een parkachtig karakter met bossen, meren, moerassen en een rotsachtige kust. Optioneel kunt u ook een boottocht maken per catamaran over het Beagle Kanaal.

Dag 7: Ushuaia – El Calafate
’s Ochtends wordt u opgehaald bij het hotel en naar de luchthaven van Trelew gebracht. Vanuit hier vliegt u door naar El Calafate. Bij aankomst wordt u opgehaald en naar het hotel in El Calafate gebracht. Optioneel kunt u ’s middags een bezoek brengen aan het Gletsjer Museum.

Dag 8: El Calafate
Vandaag staat er een volledige dagexcursies naar de spectaculaire Perito Moreno gletsjer op het programma. Het oorverdovende geluid waarmee de ijsbrokken zich van de gletsjer los maken en in het ijsmeer neerkomen is zeer indrukwekkend.

Dag 9: El Calafate – Buenos Aires
Vanuit het hotel in El Calafate wordt u teruggebracht naar de luchthaven. Vanuit hier vliegt u weer terug naar Buenos Aires. Bij aankomst in Buenos Aires wordt u naar het hotel in Buenos Aires gebracht.

Dag 10: Buenos Aires – einde groepsrondreis
Vandaag eindigt de groepsrondreis. U kunt ervoor kiezen om direct terug naar Nederland te vliegen, maar ook is het mogelijk om uw verblijf in Argentinië uit te breiden. Zo kunt u kiezen voor een verlenging van de rondreis met een meerdaags arrangement naar bijvoorbeeld Foz do Iguaçu of het wijngebied Mendoza.
Daarnaast is het ook mogelijk om deel te nemen aan een langere groepsrondreis, waarin deze 10-daagse reis bijvoorbeeld uitgebreid wordt met verschillende bezienswaardigheden in Chileens Patagonië. Deze langere groepsreizen hebben dezelfde vertrekdata in 2013-2014.

Wist u dat…

  • Het Andesgebergte de langste bergketen ter wereld is?
  • Buenos Aires net als New York terecht ook “the city that never sleeps” wordt genoemd?
  • De karakteristieke Tango in Buenos Aires is ontstaan?
  • Het plaatsje Ushuaia de zuidelijkst gelegen stad ter wereld is?
  • Cultheld Che Guevara in Argentinië is geboren?
  • Argentina in het Latijns zilver betekent?
Bekijk alle bestemmingen