ANVR logo SGR logo Calamiteitenfonds logo Facebook logo Instagram logo

Inca's voor insiders

Duur rondreis

23 dagen

Munteenheid

Peruviaanse sol

Type vakantie

Actieve rondreis

Gesproken taal

Spaans

Beknopt dag tot dag schema:

• Privé transfer luchthaven Lima – accommodatie Lima • Overnachting in Lima; inclusief ontbijt Hopelijk heeft u een goede vlucht gehad! Zet voet op Peruaanse bodem en ga vol enthousiasme op reis door dit fantastische land! Na aankomst in Lima wordt u opgewacht op de luchthaven en naar uw accommodatie in Lima gebracht waar u de komende nacht verblijft. De volgende dag kunt u mee op stadstour met een bezoek aan de moderne wijken van Lima. U bezoekt het financiële centrum en de Huaca Pucllana, een ceremoniële Pre-Inca tempel in de form van een piramide, midden in de stad. Verder maakt u ook een stop bij het “Love Park” aan de kust van Miraflores, waar u een heerlijk uitzicht heeft op de zee. Daarna gaat de stadstour richting het historische centrum van Lima, in 1991 verklaard tot werelderfgoed. Het Plaza de Armas, Plaza San Martín en Plaza Mayor met zijn imposante regeringsgebouw, de prachtige kathedraal en het Bisschops gebouw zijn allemaal in de tour opgenomen. Houdt u niet van wandelen? Stap dan op de fiets voor een toffe tour! Liefde gaat door de maag, is het niet?! Ga een dag op kookcursus; Begin met het bezoeken van een Peruaanse lokale markt om te genieten van de lokale hapjes en fruit. Deze kookworkshop is voor mensen die van eten houden en nieuwsgierig zijn naar nieuwe smaken. U maakt een authentiek Peruaans gerecht om de smaakpapillen te prikkelen en om later van uw eigen prestaties te genieten. Om te koken wordt gebruik gemaakt van keramische potten, net als onze voorouders. Op deze manier houden ze alle smaak net zo natuurlijk als ze zijn. Er is keuze uit verschillende geweldige opties om te leren koken. Vlees, vis, kip of vegetarisch. Lima is de hoofdstad van Peru en een moderne stad met bijzondere bezienswaardigheden. Hier wandelt u door kleurrijke straten en bewondert u talloze koloniale bouwwerken, zoals de kathedraal, het bisschopsambt en het presidentieel paleis. Kenmerkend is dat de stad gebouwd is langs een klif voor de kust van de Stille Oceaan. Vanaf de hoge kliffen heeft u een geweldig uitzicht op surfers die in de Stille Oceaan liggen én de uitgestrekte kust van Lima. Vervolgens zijn er de moderne wijken van Miraflores en Barranco; Lima’s populairste wijken. Deze hippe en pittoreske wijken zijn bezaaid met bloeiende bomen, koloniale huizen met prachtige kleuren, heel veel gezellige straatjes en pleintjes én er rijden veel oude Amerikaanse auto’s en Volkswagen busjes rond. Conclusie: Lima is een leuke stad aan zee en heeft een mooie boulevard. Er zijn veel uitgaansgelegenheden, restaurants, winkels en pleinen.

• Privé transfer accommodatie Lima – busstation Lima • Lokale bus Lima – Paracas; ca. 3,5 uur • Privé transfer busstation Paracas – accommodatie Paracas • Overnachting in Paracas; inclusief ontbijt U wordt bij uw accommodatie in Lima opgehaald en naar het busstation van Lima gebracht. U reist vanaf hier per lokale bus naar Paracas. In Paracas aangekomen wordt u bij het busstation opgewacht en met een privé transfer naar uw accommodatie gebracht. Een bezoek aan Islas Ballestas ofwel de mini Galápagos, is een bijzondere excursie! Wegvarend uit de haven is de beroemde en mysterieuze Candelabra vanuit de boot te bewonderen, een enorm grote zandtekening van een kandelaar in de duinen, waarvan niemand precies weet hoe die tekening er komt, wie ze gemaakt heeft of wat de betekening ervan is. Na een korte stop bij de Candelabra vervolgt de boottocht zich rondom de prachtige Ballestas-eilanden. Van verre hoort u al het blafgeluid van de zeeleeuwen en opeens ziet u duizenden vogels boven uw hoofd vliegen. Het is niet toegestaan om uit te stappen, maar de boot brengt u zó dicht bij de dieren dat u het gevoel heeft dat u ze bijna kunt aanraken. Erg bijzonder! De bootexcursie naar de eilanden is ongetwijfeld een verrassende uitstap! Paracas ligt aan de rand van de woestijn en direct aan zee. Grenzend aan het kleine stadje Paracas vindt u het Paracas Nature Reserve. In dit reservaat kunt u een grote verscheidenheid aan flora en fauna vinden. Vanaf het La Aguada uitzichtpunt zijn onder andere flamingo’s te bewonderen. Verder is Paracas ook bekend als dé uitvalbasis voor een bezoek aan de Islas Ballestas. Door haar flora en fauna doen de Islas Ballestas denken aan de Galapagos eilanden. De Islas Ballestas vormen een niet te missen excursie tijdens een reis door Peru. Dit beschermde natuurgebied ligt vlakbij de kust van Paracas en is een veilige haven voor grote koloniën zeeleeuwen, pinguïns, Peruaanse aalscholvers, pelikanen en duizenden vogels zoals de Humboldtgent (familie van de Jan van Gent) en de aalscholver.

• Privé transfer pier Paracas – busstation Paracas • Lokale bus Paracas – Ica; ca. 1½ uur • Transfer busstation Ica – accommodatie Huacachina • Overnachting in Huacachina; inclusief ontbijt Voordat u naar Huacachina afreist, is het mogelijk om vroeg in de ochtend de tour naar Islas Ballestas te doen. Vervolgens wordt u bij de pier van Paracas opgehaald en naar het busstation gebracht waar u aansluitend per lokale bus naar Ica reist, een stad midden in de woestijn. Aansluitend wordt u met een transfer naar uw accommodatie in Huacachina gebracht, want dit is het dorpje waar u de komende nachten verblijft. Huacachina is een leuke kleinschalige oase in de Peruaanse woestijn. Ga de uitdaging aan en mee op tour! Met een dune buggy scheuren door de woestijn, op zoek naar de hoogste zandduinen. Deze futuristische voertuigen zijn er in alle kleuren en bezorgt het gevoel van een achtbaan, maar dan in het kwadraat. Een dune buggy is een soort quad gemaakt om te rijden in de woestijn, en kan op hoge snelheden over de duinen crossen. Samen met een chauffeur rijdt u met hoge snelheid door het mulle zand, bijna verticaal de duinen op. Even heeft u het gevoel dat u met buggy en al achterover valt, maar al snel kukelt u weer via de andere kant van de duin weer naar beneden. Op de top van één van de duinen wordt er gestopt om te genieten van het uitzicht. Zover als u kan kijken ziet u zand, zand en nog eens zand. Dan is het tijd om te sandboarden. Een adrenaline kick is gegarandeerd! Met een bonkend hart schuift u op uw board met de punt over de rand van de zandduin en gaat u op uw buik liggen terwijl u de touwen aan de bovenkant van het board vasthoudt. Krijg een duwtje om over de rand te komen en in rap tempo raast u door het zand naar beneden. Voordat u het weet staat u beneden met een flinke dosis adrenaline in uw lijf! Na een middag fanatiek sandboarden en buggy rijden zit er werkelijk overal zand. In de haren, achter de oren en onder de nagels. Maar oijoijoi wat is dat leuk! Huacachina is gelegen in een brede duinkom en ziet eruit als een sprookje: Een prachtige woestijnoase met in het midden een smaragdgroen meer dat wordt omringd door palmbomen. Lang geleden was dit een populaire plek voor de rijkste Peruanen om in hun vrije tijd verkoeling te zoeken. Tegenwoordig is Huacachina een bruisend dorpje dat volledig draait op toerisme. Duinen kennen we in Nederland maar al te goed, maar die zijn niets in vergelijking met de honderden meters hoge duinen van Huacachina. Deze duinen vormen het bestaansrecht van Huacachina en er zijn twee geweldige activiteiten die hier niet te missen zijn voor adrenaline junkies: sandboarden en buggy rijden.

• Transfer accommodatie Ica – busstation Ica • Lokale bus Ica – Nazca; ca. 2½ uur • Privé transfer busstation Nazca – accommodatie Nazca • Overnachting in Nazca; inclusief ontbijt Vandaag wordt u terug naar het busstation van Ica gebracht en reist u per lokale bus naar Nazca. U arriveert in de middag in Nazca en verblijft hier de komende nacht. Dé excursie die in Nazca niet mag ontbreken is natuurlijk een vlucht over de Nazca lijnen! Maak hier een prachtige vlucht en aanschouw het indrukwekkende lijnenspel bij Nazca. Het bestrijkt in totaal een gebied van ruim 500 vierkante kilometer. Het is praktisch onmogelijk om de ingewikkelde patronen vanaf de grond goed te bekijken, en dus zult u de lucht in moeten om het lijnenspel in volle glorie te aanschouwen. Het resultaat is een geweldig uitzicht en een onvergetelijke ervaring. De prachtige vlucht duurt ongeveer een half uurtje en u vliegt over de verschillende lijntekeningen heen. Nazca – Dit kleine stadje met 23.000 inwoners ligt op 450 kilometer ten zuiden van Lima en is een trekpleister voor vele toeristen dankzij de beroemde en mysterieuze Nazca lijnen. Deze lijnen en enorme tekeningen, die men alleen vanuit de lucht kan bewonderen, zijn sinds 1994 cultureel erfgoed. Men kan vanuit de lucht reuzengrote tekeningen in de vorm van een aap, colibrie, een spin en een condor herkennen. Tot nu toe zijn de oorsprong en de betekenis van deze lijnen onbekend… Het blijft dus een mysterieus raadspel en is daarom zo ontzettend boeiend!

• Privé transfer accommodatie Nazca – busstation Nazca • Lange afstandsbus Nazca – Arequipa; duur ca. 10 uur • Privé transfer busstation Arequipa – accommodatie Arequipa • Overnachting in Arequipa; inclusief ontbijt Een lokale langeafstand bus vanaf Nazca brengt u in ongeveer 10 uur naar Arequipa. Na een transfer van het busstation naar uw accommodatie in Arequipa, is het tijd om te genieten van de legio activiteiten die hier te ondernemen zijn! Niets is leuker dan mensen kijken. En waar kan dat beter dan op het centrale plein? Plaza de Armas in Arequipa leent zich daar perfect voor! Het plein wordt aan drie kanten omrand door lange, witte arcades en één kant van het plein wordt helemaal in beslag genomen door de enorme kathedraal, met daarachter de besneeuwde toppen van El Misti en Chachani. Het hart van het plein is een groen park met een fontein, hoge palmbomen en honderden brutale duiven. Oude mannetjes en vrouwtjes ploffen neer op de bankjes, ouders met kinderen aan de hand en schoenenpoetsers proberen een zakcentje bij te verdienen. Super leuk om te doen in Arequipa is raften op de rivier Rio Chili. Net buiten Arequipa loopt de rivier Rio Chili, deze ligt tussen de Misti en de Chachani vulkaan in. Hierdoor heeft u tijdens het raften een fantastisch uitzicht. De omgeving waar u doorheen raft is schitterend en meteen een goede workout! Of ga mee met een fietstocht of een wandeltocht door de stad, met als hoogtepunt een bezoek aan het Santa Catalina klooster het meest imposante religieuze gebouw van Peru! Arequipa is misschien wel één van de mooiste steden van het land. Het is de derde grootste stad van Peru en wordt ook wel Cuidad Blanca, de witte stad, genoemd. Doordat drie vulkanen Misti, Chachani en Pichu Pichu fier boven de stad uitreiken, is er veel tufsteen in de omgeving te vinden. De wit-grijze tufsteen wordt gebruikt voor gebouwen in het centrum van Arequipa. De stad is daardoor bijzonder mooi, charmant met prachtige koloniale gebouwen, gezellige pleinen en vele terrasjes en restaurantjes! Santa Catalina is één van de grootste kloosters ter wereld waar honderden jaren lang meer dan 450 nonnen hebben gewoond. Niemand mocht het klooster betreden waardoor de bewoners van Arequipa geen idee hadden wat zich binnen de muren van het klooster afspeelde of hoe het eruit zag. In 1970 gingen de deuren voor het publiek open. Gelukkig! Zoals gezegd, de buitenmuren van het Santa Catalina klooster verraden niks, maar binnen wacht een oase van rust en kleur. De witte, blauwe en rode straatjes zorgen voor een prachtig kleurenspel in het klooster. Slenteren door allerlei zijstraatjes en het ontdekken van de leukste hofjes. Overal staan vetplanten, cactussen en bakken met gekleurde bloemen. 

• 2-daags arrangement Colca Canyon • Overnachting in Colca Canyon; inclusief ontbijt • Overnachting in Arequipa; inclusief ontbijt Arequipa is de uitvalsbasis voor een bezoek aan de Colca Canyon! Na het ontbijt wordt u opgehaald bij uw accommodatie in Arequipa en zult u naar Chivay gaan. De eerste stop is in het National Reserve of “Pampa Cañahuas”. Ook stoppen we bij een restaurant, waar u gebruik kunt maken van de toiletten en een even wat te drinken kunt nemen. Hier heeft u een mooi zicht op de vulkanen Misti, Pichu Pichu en Chachani. Daarna gaat u door en maakt u een stop op de pampas of Toccra, waar u de lama’s, alpaca’s en ezels kunt spotten. Vervolgens brengt u een bezoek aan Pata Pampa, hier ziet u 8 vulkanen die samen een cirkel van vuur vormen. Vanaf hier daalt u af naar Chivay, de belangrijkste stad van de Colca-vallei op 3650 meter hoogte. Aangekomen in Chivay kunt u genieten van een lunch. Na de lunch brengt de gids u naar uw accommodatie en in de middag heeft u de mogelijkheid om naar de thermen te gaan, genaamd La Calera. Na de thermen zult u in de avond terugkeren naar uw accommodatie. Het is optioneel mogelijk om ’s avonds te genieten van typisch eten, drinken en een folklore show.   De volgende ochtend, na het ontbijt, wordt u opgehaald bij uw accommodatie en gaat u een stop maken bij het uitkijkpunt HuayraPunko, waar u een uitzicht heeft op de Colca-Vallei en de machtige condor kunt spotten. De volgende stop is bij het uitkijkpunt Antahuilque, waar u de amfitheatervormige terrassen en vijvers kunt zien. De laatste stop is een bezoek aan de stad Maca, daarna keert u terug naar Chivay waar u tijd heeft om te lunchen. Vervolgens bent u ongeveer 5 uur onderweg naar Arequipa, u rijdt door de oneindige en prachtige landschappen en een groot deel door de Peruaanse “altiplano”. U maakt verschillende stops bij onder andere Chinito en Lagunillas waar de prachtige landschappen met lagunes en vogels te zien zijn. Aangekomen in Arequipa heeft u een nachtje rust verdiend, want vanaf morgen staat er weer een fantastische bestemming op het programma! Colca Canyon wordt ook wel de Grand Canyon van Peru genoemd. Het is de op één na diepste canyon ter wereld en zelfs twee keer zo diep als de kloof van de Grand Canyon in Amerika! De diepte is peilloos. U staat op de rand van de Colca Canyon en ziet 1200 meter beneden de Rio Colca stromen. Het leven in de Canyon-dorpjes is authentiek en het lijkt alsof de tijd hier heeft stilgestaan. De vrouwen dragen allemaal kleurrijke traditionele kleding en de mannen rijden rond op hun paard. Naast en natuurgeweld van de Canyon is er nóg een reden om hier te komen: De meeste reizigers komen hier namelijk om de condors te spotten, de grootste vliegende vogels ter wereld met een vleugelwijdte van wel drie meter!

• Privé transfer accommodatie Arequipa – busstation Arequipa • Lokale bus Arequipa – Cuzco • Privé transfer busstation Cuzco – accommodatie Cuzco • Overnachting in Cuzco; inclusief ontbijt U arriveert in Cuzco met een lokale bus vanuit Arequipa. Vanaf het busstation in Cuzco wordt naar uw accommodatie gebracht waar u de komende dagen even kan acclimatiseren! Het is namelijk erg belangrijk om uw lichaam te laten wennen aan de hoogte. Een ‘medicijn’ tegen hoogteziekte? Veel water drinken, rustig aan doen en coca-thee drinken. Wat absoluut geen straf is, want dat smaakt best lekker! Wat eigenlijk niet mag ontbreken tijdens uw bezoek aan Cuzco? Rainbow mountain! De Regenboog Berg wordt ook wel Vinicunca genoemd, wat regenboog betekent in het Quechua, de oude Inca taal. Dit speciale gebergte dankt zijn naam aan de vele verschillende kleuren die te zien zijn in de bergtoppen. De kleuren ontstaan door de verschillende mineralen die in de bodem van het gebergte zitten. Op zoek naar een actie-activiteit? Ga mee op excursie ’via ferrata & ziplinen’! Het is een combinatie van beide activiteiten, u beklimt 400 meter via ferrata en daalt de berg af met 6 ziplines (150 meter tot 700 meter). Het wordt een hele ervaring om niet te vergeten! Ook een bezoek aan de prachtige Pre-Inca terrassen van Moray en de indrukwekkende zoutterrassen van Maras zijn een aanrader! Hier kunt u de rond aangelegde, agrarische terrassen bewonderen, sommige zijn zelfs 150 meter diep. De kleine Inca gemeenschap rond om Moray stond bekend om hun rond gebouwde terrassen! Daarna gaat de tour verder naar de indrukwekkende zoutterrassen van Maras. Maras was tijdens de Inca tijd een belangrijke bron van zoutwinning. Daardoor was deze plek erg belangrijk voor de handel. Het zout wordt tot de dag van vandaag nog steeds gewonnen zonder hulp van machines. Afsluitend een stop in Chinchero, een klein Andes-dorp in de heilige vallei tussen Cuzco en Urubamba. Het bevindt zich op een hoogte van bijna 4000 meter en heeft een prachtig uitzicht op het Urubamba-gebergte. Een oude Inca-muur grenst aan de markt. De muur heeft grote nissen en maakte ooit waarschijnlijk deel uit van een Inca-paleis. Een 17e-eeuwse adobe-kerk, gebouwd op Inca-fundamenten, steekt boven de muur uit. Een bezoek aan de archeologische vindplaats hoort erbij! Cuzco is misschien wel de leukste en kleurrijkste stad van Peru met tientallen mooie bezienswaardigheden in en rond de stad. De eens zo machtige Inca-stad is fascinerend en kent een ongekende mix van heden en verleden. Op het centrale plein ‘Plaza de Armas’ bevindt zich de indrukwekkende kathedraal van Cuzco, gebouwd op de fundamenten van een paleis van de Inca’s. In het historische deel van de stad vindt u schitterende gerenoveerde koloniale gebouwen, die gedeeltelijk zijn opgetrokken uit nog originele Incamuren, allerlei kleine boetiekjes, galerijen en straathandelaren die souvenirs verkopen. Elke hoek die u omgaat geeft een nieuw uitzicht en bijna elk plein heeft haar eigen kerk. De meest kleurrijke souvenirs worden aangeboden, lokale vrouwen en meisjes in kleurrijke traditionele kledingdracht die op hun beurt weer vergezeld worden door baby lama’s of alpaca’s. Cuzco leent zich natuurlijk perfect als uitvalsbasis voor een bezoek aan Machu Picchu! Een week verblijven in Cuzco is eigenlijk zelfs te kort, er is hier zó veel te doen!

• 4 dagen/3 nachten Inca Trail; inclusief volpension, entreegelden, trekking uitrusting (exclusief slaapzak); slapen in tenten op basic campings • Overnachting in Cuzco; inclusief ontbijt Het staat hoog op de bucketlist van heel veel reizigers: het lopen van de Inca Trail. De bekendste hike van Zuid-Amerika, misschien zelfs wel van de hele wereld! Een trektocht over de Inca Trail, door de heilige vallei van Machu Picchu, is even zwaar als inspirerend. Makkelijk is het niet, het is namelijk echt een uitdaging waarvoor u zowel fysiek als mentaal klaar voor moet zijn. Maar als u eenmaal bij de bekende Machu Picchu staat realiseer u zich dat het de wandeling meer dan waard is geweest! Het heeft immers één van de zeven wereldwonderen als eindbestemming! Dag 1: Officiële begin van de Inca Trail is bij km82. Hier wordt u naartoe gebracht waarna u de rest van uw groep gaat ontmoeten en u laat registreren voor de Inca Trail. Als alle papieren zijn ingevuld gaat eindelijk de legendarische Inca Trail van start. De eerste trekking is redelijk makkelijk en een goede warming-up voor de volgende dagen. In Miskay maakt u een stop voor de lunch. Aansluitend vervolgt u de weg naar Wayllabamba op 3100 meter hoogte en aansluitend naar Yuncachimpa waar u overnacht op een camping in een tent. Dag 2: Iedereen gaat vandaag op eigen tempo verder wandelen. Tussendoor komt u elkaar tegen bij de verschillende stops. Vanuit Yuncachimpa wandelt u eerst richting het Vallei van Llulluchapampa op 3850 meter hoogte. Vanuit hier loopt u ongeveer 2 á 3 uur verder naar het hoogte punt van deze wandeldag, Warmihuanusca op 4200 meter hoogte. Deze beklimming is de meest moeilijke beklimming van de gehele Inca Trail. Na een korte pauze daalt u af naar de Pacaymayu rivier en richting de Runkurakay bergkam. U overnacht bij een camping in Chaquicocha (3650 meter). Dag 3: Deze dag is één van mooiste dagen van deze trekking. U loopt door de tropische bossen van Winayhuayna (3950 meter). U gaat ook door een nevelwoud en door een kleine Inca tunnel. Vanuit de volgende bergkam heeft u een fantastisch uitzicht over de Rio Urumbamba vallei. U loopt verder door een volgende Inca tunnel en komt aan bij de ruïnes van Winayhuayna (2650 meter). Hier moet u de Inca trappen beklimmen tot aan uw volgende camping. Dag 4: Na een vroege ontbijt (rond 4.30 uur) loopt u met hoofdlampen naar de Inti Punku, de Sun Gate entree van Machu Picchu. Met het eerste daglicht heeft u een prachtige eerste blik op deze legendarische Inca stad. Vanuit hier gaat u genieten van de zonsopgang. U gaat de afdaling beginnen naar het “centrum” van Machu Picchu (2400 meter). Hier geeft de gids u een rondleiding over het complex. Na de tour heeft u nog de mogelijkheid om Machu Picchu op eigen gelegenheid te verkennen. De bus brengt u terug naar Aguas Caliente. Vervolgens reist u einde middag met een transfer naar de accommodatie in Cuzco. In Cuzco verblijft u de komende nacht om vervolgens door te reizen naar de volgende bestemming; De Amazone! Machu Picchu is de best bewaarde Inca-stad ter wereld. De bergen van de Andes hebben Machu Picchu lang uit de wereldgeschiedenis gehouden. De Spanjaarden zochten naar een ‘gouden stad’, maar tevergeefs. Daardoor is dit het belangrijkste overblijfsel van de Inca-beschaving, die tot vandaag de dag enkel per trein of te voet te bereiken is. Het klopt wat ze zeggen; het is toeristisch, maar ó zó indrukwekkend. Wat zo bijzonder is aan Machu Picchu? Het idee dat deze stad ooit door mensenhanden is gebouwd is al indrukwekkend. Te bedenken dat het is gelegen bovenop een bergtop van 2400 meter, diep in het oerwoud in de binnenlanden van Peru. De massieve en oeroude Inca rotsblokken zijn stuk voor stuk naar boven gebracht om een stad voor het machtige Inca-volk te bouwen. De bouwwerken zijn opgetrokken uit grote stenen die feilloos op elkaar aansluiten zonder dat daarbij enige vorm van cement is gebruikt. Een meesterwerk van de Inca’s! Tel daar een uniek uitzicht bij op; De schitterende omgeving met eeuwenoude ruïnes, reusachtige bergtoppen en heldergroene bossen.

• Transfer accommodatie Cuzco – luchthaven Cuzco • Binnenlandse vlucht Cuzco – Puerto Maldonado • 3-daagse Amazone arrangement; inclusief volpension en tours We gaan de Amazone in! U wordt naar de luchthaven van Cuzco gebracht waar u in het vliegtuig stapt naar Puerto Maldonado. Hier start het Amazone-arrangement. Dag 1: Op de luchthaven van Puerto Maldonado wordt u opgewacht en per transfer naar het kantoor gebracht. Bagage die u tijdens uw verblijf in het regenwoud niet nodig heeft, kunt u veilig in de opbergruimtes bewaren. Het is ongeveer 40 minuten varen op de rivier de Mader de Dios om bij de lodge te komen. Na aankomst bij de lodge wordt u ontvangen met drankjes van fruit. Later geeft uw gids u de nodige informatie voor uw verblijf in de lodge en krijgt u een heerlijke lunch voorgeschoteld. Ook heeft u nog even de tijd om tot rust te komen voordat u gaat deelnemen aan de eerste excursie. U wordt begeleid door uw gids, die u de tropische bomen, geneeskrachtige planten en andere aspecten van de uitbundige natuur laat zien. U brengt een bezoek aan een Shiringuero-kamp, één van de belangrijkste economische activiteiten in de regio Madre de Dios. Dit is een reproductie van een echt kamp, waarin u het proces van het verzamelen van rubber/latex kunt zien en hoe het voor veel producten wordt gemaakt. Teruggekomen in de lodge kunt u ontspannen bij het zwembad of in de hangmatten op het terras van uw bungalow, geniet van een exotische cocktail aan de bar, ontspannende massage nemen, een kijkje nemen in het souvenirwinkeltje of ga naar de rivieroever om de adembenemende zonsondergang te bekijken. Voordat het diner geserveerd wordt vertrekt u voor een avontuurlijke boottocht om kaaimannen te observeren en, met een beetje geluk, andere dieren te spotten. Dag 2: De volgende dag, vroeg in de ochtend, krijgt u een take-away ontbijt van uw gids voor tijdens de excursie. U gaat naar Lake Sandoval! Na ongeveer 20 minuten varen op de rivier de Madre de Dios, komt u aan bij de aanlegsteiger van het Sandoval-meer. Tijdens een wandeling van ongeveer 3 kilometer door de wilde vegetatie, zult u het territorium van Tambopata National Reserve binnen gaan. Hier heeft u de kans om gigantische bomen, verschillende slangen, apen en diverse vogels te bewonderen. U gaat aan boord van een kleine roeiboot op zoek naar reusachtige rivierotters. U zult de mogelijkheid hebben om een groot aantal andere reptielen, zoogdieren en vogels te spotten in hun natuurlijke habitat. U brengt ook een bezoek aan een paranotenkamp. De paranoten (ook bekend als castaña, zoals het lokaal bekend is) is één van de belangrijkste economische activiteiten in de regio Madre de Dios. De rest van de middag heeft u ter vrije besteding, ga bijvoorbeeld naar de 2 uitkijktorens van de lodge met een hoogte van 20 en 42 meter. Ze zijn speciaal ontworpen om vogels en andere soorten dieren die op deze hoogte in de boomtoppen leven te spotten. Bovendien zult u hier genieten van een ongelooflijk uitzicht met zonsondergang! Dag 3: De laatste dag staan Papegaai claylick en Monkey Island op het programma: Vroeg in de ochtend (voor het ontbijt) gaat u naar de claylick locatie van de papegaaien. Verschillende soorten papegaaien komen hier samen om het speciale soort klei te eten dat zij nodig hebben als aanvulling op hun normale voeding. Wat een fascinerend schouwspel en lawaai! Aansluitend kunt u gaan ontbijten. Na het ontbijt vertrekt u weer richting Puerto Maldonado. Hier gaat u nog een bezoek brengen aan de lokale markt. Daarna wordt u terug naar het vliegveld gebracht voor uw terugvlucht naar Lima.

• Binnenlandse vlucht Puerto Maldonado – Lima • Overnachting in Lima; inclusief ontbijt • Intercontinentale nachtvlucht naar Nederland (dag 22-23) De allerlaatste nacht is helaas alweer aangebroken. Na terugkomst op de luchthaven van Lima verblijft u nog één nachtje in een hotel dat bij de luchthaven gelegen is. Zo kunt u uitgerust aan de terugreis naar Nederland beginnen! Een koffer vol met verhalen gaat mee terug naar Nederland en we hopen dat u heeft genoten!