ANVR logo SGR logo Calamiteitenfonds logo Facebook logo Instagram logo

Peru.

Valuta

Peruviaanse sol

Vliegtijd

10 - 14 uur

Tijdsverschil

-7 uur

Gesproken taal

Spaans

Hier raak je nooit over uitgesproken!

Peru is één van de meest representatieve landen van Latijns-Amerika door haar mix aan de Indiaanse, Afro-Amerikaanse en Europese culturen. Peru is een land waar de traditionele gebruiken de basis vormen voor het leven vandaag de dag. De grote contrasten in de verschillende landschappen en bevolking is de reden waarom Peru zo indrukwekkend is om te bezoeken. De Stad van de Koningen was ooit het scenario van de oorlog tegen de Spaanse overheersers, die op een meedogenloze jacht naar goud waren. De grootste schat was de verborgen stad van de Inca’s: Machu Picchu, welke de Spanjaarden nooit gevonden hebben. Machu Picchu is niet de enige highlight in Peru. In Peru vindt u ook de beroemde Nazca lijnen, een serie van mysterieuze grote afbeeldingen in de Nazca woestijn. Tot op de dag van vandaag weet niemand zeker hoe deze afbeeldingen daar zijn gekomen. De Tempel van Pachacamac in Lima, het Titicaca meer bij Puno, het Amazone regenwoud en de Colca Canyon zijn andere voorbeelden van indrukwekkende bezienswaardigheden in Peru. Maar vergeet ook niet het noorden van Peru, waar de Andes voor fenomenale natuur zorgt en het toerisme nog in de kinderschoenen staat. Hier wilt u naar toe!

Wist je dat..

De kustlijn van Peru een waar paradijs is voor geoefende surfers?

Tweederde van Peru Amazone regenwoud is?

De hoogste zandduin ter wereld in Peru te vinden is in de buurt van de Nazca lijnen?

Het Titicaca meer het hoogst bevaarbare meer ter wereld is?

‘Cuy’ of Cavia een delicatesse is in Peru?

Mijnbouw en visserij de meest voorkomende beroepen zijn in Peru?

Highlights

Machu Picchu is één van de meeste bekende en indrukwekkende overblijfselen van de Inca beschaving. De ruïnes zijn gelegen tussen hoge bergtoppen op een hoogte van 2400 meter. De tocht ernaartoe is op verschillende manieren mogelijk. De memorabele incatrail is een prachtige voettocht van meerdere dagen. Daarnaast zijn er meerdaagse routes per bus of per mountainbike mogelijk, waarbij u uiteindelijk te voet of met de trein de top zal bereiken. Machu Picchu mag zeker niet in uw reisschema ontbreken!

Tucume ligt in de Lambayeque Vallei, de grootste vallei aan de noordkust van Peru. In dit gebied bevindt zich een serie van piramides, grafheuvels en andere archeologische overblijfselen. De regio rond Tucume is ook een echte aanrader voor cultuurliefhebbers. Vele historische overblijfselen uit onder andere de Inca cultuur zijn hier terug te vinden.

Cusco, de keizerlijke stad, is gelegen op een enorme hoogte van 3360 meter. In deze stad vindt u vele prachtige koloniale gebouwen, die gebouwd zijn op de overblijfselen van de Inca’s. Hierdoor is er een indrukwekkende mix van culturen ontstaan. In Cusco kunt u rustig een aantal dagen verblijven om te wennen aan de zuurstofarme berglucht. Er zijn vele musea, kloosters en kathedralen te bezoeken en u kunt tegelijkertijd de heerlijke sfeer van deze culturele stad proeven.

Arequipe ligt op zo’n 2300 meter boven zeeniveau en is de grootste zuidelijk gelegen stad van Peru. Arequipe wordt ook wel ‘De witte stad’ genoemd, omdat veel gebouwen bestaan uit zilverwit gesteente dat uit de omliggende vulkanen komt. 300 dagen per jaar zon maken een bezoek aan de stad met zijn mooie pleinen, kathedraal en koloniale gebouwen extra aantrekkelijk. Vanuit Arequipe mag een bezoek aan de Colca Canyon zeker niet ontbreken. Deze enorme kloof is de thuishaven van de indrukwekkende condor, die u hier gegarandeerd van dichtbij kunt bewonderen.

Manu en Tambupata zijn twee locaties in het enorme regenwoud boven Cusco. In deze nationale parken is de natuur nog ongerept gebleven. Hierdoor is de hoeveelheid en diversiteit van flora en fauna enorm. Manu ligt dieper in de jungle en is daarmee nog authentieker. Hier ervaart u de jungle zoals de natuur deze bedoeld heeft.

Nazca is een uniek en mysterieus gebied in het zuidwesten van Peru. Tijdens een rondvlucht kunt op de grond reusachtige tekeningen zien waarvan tot op heden onbekend is hoe ze daar zijn gemaakt. De figuren duiden op mystieke onderwerpen als astronomie en het magnetische veld van de aarde. Het enorme kustgebied Paracas heeft een ruige bergachtige kustlijn met daarnaast de woestijn. Deze bijzondere omgeving biedt een ideale habitat voor vogels zoals de condor en de flamingo en diverse zeedieren zoals walvissen, dolfijnen, pinguïns en schildpadde

Het Titicaca meer is het grootste meer van Zuid Amerika. Het meer ligt diep in het Andesgebergte, op de grens van Peru met Bolivia, op een hoogte van 3810 meter boven de zeespiegel. In het mystieke meer vindt u de bijzondere rieteilanden van de Uros Indianen. Bij een hoge waterstand drijven deze eilanden. Het Titicaca meer is het hoogste bevaarbare meer ter wereld en een indrukwekkend bezoek is gegarandeerd!

Koninkrijk van de zon

Ook wel bekend als het Koninkrijk van de Zon. Peru is één van de meest representatieve landen van Latijns Amerika door haar mix aan de Indiaanse, Afro-Amerikaanse en Europese culturen. Peru is een land waar de traditionele gebruiken de basis vormen voor het leven vandaag de dag. De grote contrasten in de verschillende landschappen en bevolking is de reden waarom Peru zo indrukwekkend is om te bezoeken. De Stad van de Koningen was ooit het scenario van de oorlog tegen de Spaanse overheersers, die op een meedogenloze jacht naar goud waren.

Indrukwekkende geschiedenis

De grootste schat was de verborgen stad van de Inca’s: Machu Picchu, welke de Spanjaarden nooit gevonden hebben. Machu Picchu is niet de enige highlight in Peru. In Peru vindt u ook de beroemde Nazca lijnen, een serie van mysterieuze grote afbeeldingen in de Nazca woestijn. Tot op de dag van vandaag weet niemand zeker hoe deze afbeeldingen daar zijn gekomen. De Tempel van Pachacamac in Lima, het Titicaca Meer bij Puno, het Amazone regenwoud en de Colca Canyon zijn andere voorbeelden van indrukwekkende bezienswaardigheden in Peru. Maar vergeet ook niet het noorden van Peru, waar de Andes voor fenomenale natuur zorgt en het toerisme nog in de kinderschoenen staat. Hier wilt u naar toe!