ANVR logo SGR logo Calamiteitenfonds logo Facebook logo Instagram logo

Panama.

Valuta

Panamese Balboa

Vliegtijd

10 - 14 uur

Tijdsverschil

- 7 uur

Gesproken taal

Spaans

Overvloed aan vissen, bomen en vlinders!

Er zijn veel theorieën over de oorsprong en betekenis van de naam “Panama”. De officiële en meest verspreide versie is “Het land van de overvloed aan vissen, bomen en vlinders”. Dit ziet u terug in de grote verscheidenheid aan fauna en flora. In dit natuurlijke paradijs zijn er een veelvoud aan vogelsoorten, veel rivieren en dichte jungle, evenals een uitgebreid kust- en zee-ecosysteem met veel eilanden en bijzondere rif complexen. Bovendien is niet alleen het wereldberoemde Panamakanaal één van de belangrijkste schakels in de wereldeconomie, het vormt ook de geschiedenis en cultuur van Panama! Het fascinerende diverse land biedt voor elk wat wils; Of het nu gaat om een spannende boottocht door het Panamakanaal, een wandeling door een prachtige oude stad, een ontspannen weekend op één van de talloze eenzame witte zandstranden, een smakelijke tocht door de koffieplantages in het binnenland of een ontdekkingswandeling door de regen- en nevelwouden. Laat u betoveren door het onvergetelijke Panama!

Wist je dat..

Het de enige plek ter wereld is waar je de zon kunt zien opkomen op de Stille Oceaan en op de Atlantische Oceaan kunt liggen.

Panama City is de enige stad in Centraal-Amerika met een echte skyline

Dollars en balboa’s (lokale munt) worden door elkaar gebruikt en zijn evenveel waard

Highlights

Het beroemde kanaal vlakbij Panama City is een bezoek zeker waard! Vlakbij Panama City liggen de Miraflores Locks op slechts 20 minuten rijden vanuit het centrum. Er is een groot Visitor Center met uitkijkplatform en restaurant met terras. Het is een fantastisch gezicht om de gigantische zeetankers en cruiseschepen door de sluizen te zien gaan.

Op de San Blas eilanden beleef je het pure Robinson Crusoe gevoel. Hier liggen meer dan 300 idyllische eilandjes met wuivende kokospalmen. Puur genieten! Ontdek de fascinerende cultuur van de Kuna indianen op de San Blas eilanden. Zij besturen hun eigen gebied binnen Panama en houden hun prachtige tradities in ere. Naast snorkelen, duiken of op de traditionele manier vissen, ontdek je levendige Kuna dorpen en de kleurrijke, handgemaakte molas.

De eilandenarchipel Bocas del Toro is een van de natuurlijke schatkamers die Panama rijk is met een geweldige diversiteit aan exotische vogels, bijzondere vissoorten, koraalriffen, dolfijnen, zeeschildpadden en tropisch regenwoud met aapjes, luiaards en felgekleurde kikkertjes. Grote delen van de archipel zijn beschermd natuurgebied. Bocas del Toro is pas in de jaren negentig ‘ontdekt’ als vakantiebestemming. Nu is het een van de meest geliefde bestemmingen in Panama, maar het toerisme is kleinschalig gebleven met de nadruk op ecotoerisme. Het klimaat is tropisch, vochtig en warm (gem. 27 graden Celsius).

Gelegen in de hooglanden van Chiriqui op een hoogte van circa 1.060m, in een vallei omringd door eindeloos groene heuvels en uitzicht op vulkaan Baru. Boquete heeft rijke tropische flora en fauna, bruisende rivieren en watervallen. Guaymi (Ngobe Bugle) indianen leven in afgelegen dorpen. Het prettige, frisse klimaat (‘eeuwige lente’) en de prachtige natuur maakt Boquete de ideale hiking bestemming. De rivieren behoren tot de beste ter wereld voor avontuurlijk raften en kajakken. De lokale bevolking noemt Boquete ook wel de ‘Vallei van de Eeuwige Lente’ genoemd.

Het Soberanía National Park ligt dichtbij de hoofdstad Panama City langs de oevers van het Panama Kanaal en wordt hét vogelparadijs van Panama genoemd. Dit is één van de beste plekken om veel vogels te spotten zoals o.a. de baardkoekoek, winterkoning, trogon, motmot, rosse tijgerroerdomp, leljacana en verschillende soorten kolibrie’s en valken. Daarnaast leven in dit nationale park ook apen, leguanen, kikkers, agouti en capibara’s.

Onvergetelijk Panama!

Er zijn veel theorieën over de oorsprong en betekenis van de naam “Panama”. De officiële en meest verspreide versie is “Het land van de overvloed aan vissen, bomen en vlinders”. Dit ziet u terug in de grote verscheidenheid aan fauna en flora. In dit natuurlijke paradijs zijn er een veelvoud aan vogelsoorten, veel rivieren en dichte jungle, evenals een uitgebreid kust- en zee-ecosysteem met veel eilanden en bijzondere rifcomplexen.

Het Panamakanaal

Het wereldberoemde Panamakanaal is één van de belangrijkste schakels in de wereldeconomie, het vormt ook de geschiedenis en cultuur van Panama! Het fascinerende diverse land biedt voor elk wat wils; Of het nu gaat om een ​​spannende boottocht door het Panamakanaal, een wandeling door een prachtige oude stad, een ontspannen weekend op één van de talloze eenzame witte zandstranden, een smakelijke tocht door de koffieplantages in het binnenland of een ontdekkingswandeling door de regen- en nevelwouden. Laat u betoveren door het onvergetelijke Panama!