ANVR logo SGR logo Calamiteitenfonds logo Facebook logo Instagram logo

Nicaragua.

Valuta

Nicaraguaanse córdoba

Vliegtijd

10 - 14 uur

Tijdsverschil

- 8 uur

Gesproken taal

Spaans

Land van meren en vulkanen!

Nicaragua in het hart van Midden-Amerika, is de ideale bestemming voor wie op zoek is naar het bijzondere en authentieke! Vanwege haar kusten aan de Atlantische Oceaan en de Stille Oceaan, tientallen vulkanen, meren en rivieren, wordt Nicaragua ook wel ‘Land van meren en vulkanen’ genoemd. In Nicaragua kunt u nog volledig uw eigen pad banen, wordt u met verwondering aangekeken en de Nicaraguanen zijn zeer gastvrije mensen die bezoekers met een open hart ontvangen! Het land is rijkelijk gezegend met originele bewaard gebleven overblijfselen van de Spaanse koloniale geschiedenis, zoals kerken, paleizen, landhuizen en kloosters in de koloniale stijl van het land. Nicaragua is cultureel en natuurlijk divers en biedt vele toeristische activiteiten en attracties, van watersporten aan de Pacifische kust tot wandelen en trektochten in de wolken- en regenwouden. Granada en Léon zijn twee van de mooiste koloniale steden van heel Midden-Amerika en centraal in het land vindt u het enorme Lake Nicaragua met het fraaie vulkanische eiland Isla de Ometepe in het midden van het meer gelegen. En laten we de eilandparadijsjes ‘Big Corn‘ & ‘Little Corn’ niet vergeten! Bezoek Nicaragua, de authentieke en vriendelijk opkomende bestemming in Midden-Amerika, nog steeds een geheime tip voor toeristen!

Highlights

Isla de Ometepe is een prachtig achtvormig eiland van 276km2 gelegen in het Meer van Nicaragua. Het eiland wordt volledig gedomineerd door de twee vulkanen: Concepción (nog actief halverwege 20e eeuw) en de Maderas (sinds 13e eeuw inactief) die respectievelijk 1610 meter en 1394 meter hoog zijn. De hellingen van deze vulkaan zijn dan ook volop begroeid met schitterende junglewouden en herbergt een grote diversiteit aan wildlife. Het noordelijke gedeelte nabij de Concepción is iets drukker met meerdere dorpjes en hotels. Het zuidelijke gedeelte is minder toeristisch en enkel via een zandweg te bereiken, met mooie unieke kleinschalige lodges.

De Corn Islands liggen ruim 70 km uit de kust van Nicaragua in de Caribische Zee en bestaan uit 2 kleine eilandjes; Big Corn Island (10 km2) en Little Corn Island (3 km2). De verschillen met het vasteland van Nicaragua zijn groot. Zeker op Little Corn waar geen autoverkeer is gaat alles te voet. Hier heb je de mooiste koraalriffen. Een verblijf op de Corn Islands is dan ook de perfecte afsluiting van elke reis door Nicaragua. Zonnen op witte zandstranden onder de palmbomen, zwemmen en snorkelen in helder water boven prachtige koraalriffen en tussen felgekleurde vissen en heerlijke kreeft eten in een sfeervol restaurant. Er zijn talloze kleine barretjes waar u ook s ‘avonds lekker uit kunt gaan.

Granada is een prachtige koloniale stad, gelegen aan de westoever van het meer van Nicaragua niet ver van de Pacific. De stad Granada werd in 1524 gesticht door Francisco Hernández de Córdoba, en is daarmee de oudste stad op het vasteland van Midden-Amerika. León is de tweede stad van het land met ca 175.000 inwoners. De stad ligt in het westen van het land en werd op de huidige locatie in 1606 gesticht. De stad werd door de Momotombo-vulkaan in 1606 verwoest. De ruines van León Viejo maken nu deel uit van de UNESCO werelderfgoedlijst. Léon is iets minder goed bijgehouden als Granada maar de stad heeft ook een aantrekkelijk koloniaal centrum met de grootste kathedraal van Midden Amerika aan het Plaza Central gelegen. Het is leuk om door de kleurrijke volksbuurt El Laborío te lopen.

De Rio San Juan is de grensrivier met Costa Rica. Het is nog steeds een vrij moeilijk te bereiken gebied. Vanuit Nicaragua zelf is het gebied behalve per boot over Lago Nicaragua nog nauwelijks te bereiken. Aan de mond van de rivier ligt het stadje San Carlos van waaruit je met rivierboten naar Sabalos en het stadje El Castillo kunt varen. De tocht over de San Juan-rivier is al mooi met vele vogels waaronder ara’s en toekans, rivierschildpadden en kaaimannen. Nog iets verder varen en je komt in Reserva Biologica Indio-Maiz en dit is het best toegankelijke stuk tropisch regenwoud van Nicaragua. Dit is de plek om door onaangetaste jungle te lopen tussen de vele woudreuzen. Naarmate je verder het park inloopt worden de kansen steeds groter om wild te spotten. Er zijn hier jaguars gespot maar de kans om slingerende apen, coati´s en prachtige boomkikkertjes te zien zijn veel groter.

San Juan del Sur is de laatste jaren van een rustig vissersstadje uitgegroeid tot de belangrijkste havenstad en strandplek van Nicaragua aan de Pacific. Er staan talloze mooie gekleurde houten huizen en winkelpanden in het centrum. In de baai liggen vele bootjes variërend van kleine panga’s, zeilboten en vissersschepen; een mooi gezicht. Het strand is dan ook bezaaid met kleine locale barretjes, restaurantjes waar je verse vis aan het strand kan eten. In San Juan kunt u prima relaxen aan het strand, surfen, vissen, duiken, snorkelen en zeilen. Het mooie en beschermde Playa La Flor (Playa el Coco) ligt circa 15 km ten zuiden van San Juan en hier leggen zeeschildpadden ook hun eieren (tussen augustus en december).

Het hart van Midden-Amerika

Nicaragua in het hart van Midden-Amerika, is de ideale bestemming voor wie op zoek is naar het bijzondere en authentieke! Vanwege haar kusten aan de Atlantische Oceaan en de Stille Oceaan, tientallen vulkanen, meren en rivieren, wordt Nicaragua ook wel ‘Land van Meren en Vulkanen’ genoemd. In Nicaragua kunt u nog volledig uw eigen pad banen, wordt u met verwondering aangekeken en de Nicaraguanen zijn zeer gastvrije mensen die bezoekers met een open hart ontvangen! Het land is rijkelijk gezegend met originele bewaard gebleven overblijfselen van de Spaanse koloniale geschiedenis, zoals kerken, paleizen, landhuizen en kloosters in de koloniale stijl van het land.

De geheime tip voor toeristen

Nicaragua is cultureel en natuurlijk divers en biedt vele toeristische activiteiten en attracties, van watersporten aan de Pacifische kust tot wandelen en trektochten in de wolken- en regenwouden. Granada en Léon zijn twee van de mooiste koloniale steden van heel Midden-Amerika en centraal in het land vindt u het enorme Meer van Nicaragua met het fraaie vulkanische eiland Isla de Ometepe in het midden van het meer gelegen. En laten we de eilandparadijsjes ‘Big Corn‘ & ‘Little Corn’ niet vergeten! Bezoek Nicaragua, de authentieke en vriendelijk opkomende bestemming in Midden-Amerika, nog steeds een geheime tip voor toeristen!