ANVR logo SGR logo Calamiteitenfonds logo Facebook logo Instagram logo

Ontdek de indrukwekkende schatten van de Maya's

Duur rondreis

26 dagen

Munteenheid

Peso

Type vakantie

Actieve rondreis

Gesproken taal

Spaans

Beknopt dag tot dag schema:

• Huurauto ophalen op de luchthaven Mexico City • Overnachting in Mexico City; inclusief ontbijt

Vandaag begint uw rondreis-avontuur door Mexico. Na aankomst op de luchthaven haalt u de huurauto op waarmee u de komende weken door Mexico gaat reizen. U verblijft eerst een aantal nachten in deze fasinerende stad om de eerste kennismaking met Mexico tot een succes te maken, want Mexico City heeft veel te bieden!

Ontdek bijvoorbeeld de koloniale en revolutionaire geschiedenis van Mexico tijdens een stadstour met gids door het historische centrum. Wat nu het hart is van deze moderne stad, was eens het centrum van het Azteekse rijk genaamd Tenochtitlan. U brengt onder andere een bezoek aan de kathedraal die door de Spaanse conquistadors is gebouwd bovenop de belangrijkste Azteken tempel. Tevens gaat u naar het Nationaal Paleis en maakt u een wandeling door de meest iconische straten van het centrum van de stad. Bij de Palace of Fine Arts om de architectuur te bekijken en na de lunch brengt u een bezoek aan het Antropologie Museum om nog dieper in de geschieden te duiken van Mexico’s Meso-Amerikaans verleden.

 Of ga mee op dagtour waarbij u een bezoek brengt aan één van de meest belangrijke Meso-Amerikaanse bezienswaardigheden, de Teotihuacan Pyramides! Samen met uw gids gaat u op ontdekkingstocht door het archeologische gebied en leert u veel over de rituelen, het geloof en het alledaagse leven van de Azteken en de inwoners van de Teotihuacan.

Mexico City is met twintig miljoen inwoners één van de grootste en meest bruisende steden ter wereld. Gelegen in een dal, te midden van bergketens en vulkanen, biedt deze enorm fascinerende reuzemetropool tientallen interessante wijken die goed zijn voor een duizelingwekkend aantal bezienswaardigheden. In cultureel en toeristisch opzicht heeft Mexico City zich de afgelopen jaren spectaculair ontwikkeld. Dwaal door de gezellige wijk Condese, bezoek de groene stadsparken en natuurlijk de Basilica de Guadalupe; het belangrijkste heiligdom van Mexico. Vergeet niet een dagtrip te maken naar de piramides van Teotihuacan als u in Mexico City bent.

• Route naar Puebla: ca. 135 km / ca. 2½ uur • Overnachting in Puebla; inclusief ontbijt Het koloniale Puebla ligt op ongeveer drie uur afstand van Mexico City. U rijdt door een bergachtig landschap met grote cactussen en droge vlaktes. Dit is het typische Mexicaanse platteland! Bij aankomst in Puebla checkt u in bij uw accommodatie en de rest van de dagen kunt u geheel naar eigen wens invullen. Wat u in Puebla allemaal kunt doen? Één van de hoogtepunten van Puebla is een bezoek aan de kathedraal. Dit is de op één na grootste kathedraal van het land! Of wat dacht u van een bezoek aan één van de musea waar u veel te weten komt over de geschiedenis en de omgeving? Veel mensen zeggen dat het centrale plein van Puebla leuker én mooier is dan die in Mexico City. Zoek een plekje op één van de gezellige terrassen en bekijk het lokale leven vanaf een afstandje. Slenter door de stad en ga op zoek naar de vele mooie gevels, barokke kerken en andere gebouwen. Puebla ligt ten oosten van Mexico City. Puebla heeft de charmes van een kleine plaats weten te behouden. Maar vergis u niet, Puebla telt nog altijd ruim 1.5 miljoen inwoners en is daarmee de vierde stad van het land. Puebla is de afgelopen jaren uitgegroeid van traditionele, koloniale stad naar een plek waarop het volop bruist van de creativiteit, culturele voorzieningen en hippe cafétjes. De straatjes zijn smal en knus en de stad is prima lopend te verkennen. Puebla biedt een goede mix van mooie historische gebouwen, maar laat ook een aantal moderne, creatieve invloeden zien. Zo zijn er een aantal hippe kunst galerijen, maar ook verschillende fantastische kerken. Met haar tientallen kerken, waaronder de tweede grootste kathedraal van het land, geldt Puebla in Mexico als een katholiek bolwerk.

• Route naar Oaxaca: ca. 340 km / ca. 4 uur • Overnachting in Oaxaca; inclusief ontbijt U verlaat Puebla en reist verder naar een ander koloniaal hoogtepunt; Het dorpje Oaxaca! Weg van toeristengebieden om het “echte Mexico” te leren kennen, het prachtige pareltje Oaxaca is een goed idee! Oaxaca is net als Puebla een charmante stad met gezellige pleinen en terrasjes. Tijdens een interessante stadstour laat een lokale gids u de mooiste plekjes zien en vertelt hij over de koloniale geschiedenis van dit prachtige stadje. U komt langs een aantal kerken, waaronder de adembenemend mooie kathedraal Santo Domingo. Deze kerk en het levendige plein in het centrum de publiekstrekkers. Wandel vervolgens verder door de karakteristieke straatjes met kleurrijke huizen om bij de levendige pleinen en lokale markten aan te komen. Zowel de eeuwenoude ruïnes van Mitla als van Monte Albán liggen in de directe omgeving van Oaxaca. Het meest indrukwekkend zijn de ruïnes van Monte Albán. Een ruïnestad uit de tijd van de Zapoteken. Er zijn mooi gebeeldhouwde monumenten en stèles te zien en er is een groot balspeelveld. De ruïnes van de gebouwen en piramides liggen rond een groot plein. Bij deze vindplaats is ook een museum te vinden. De heilige stad Mitla is ook een bezoek waard! Een Rooms-katholieke kerk met rode koepels steken af tegen de helblauwe lucht. Deze kerk werd gebouwd uit de resten van de verwoeste tempels van Mitla. De architectuur van stenen mozaïeken is uniek in Mexico! Oaxaca ligt in een gebied dat zijn oorsprong kent in de tijd van de Zapoteekse overheersers. Het is een door de Spanjaarden gestichte stad en het koloniale karakter kunnen u, door de architectuur en het schaakbordpatroon van het centrum, zeker niet ontgaan. De knusse binnenstad staat op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO. Straatjes met kinderkopjes, een gezellig plein vol terrasjes, koloniale huizen in alle denkbare kleuren, overdekte markthallen en een prachtige kathedraal in het midden van de stad. Daarnaast wordt de stad toeristisch ter zijde gestaan door de prachtig gelegen Zapoteekse stad Monte Albán en het kleine precolumbiaanse plaatsje Mitla. Ook kunt u in Oaxaca lekker eten. Dit is dé place to be als u de Mexicaanse keuken wilt verkennen.

• Route naar Tehuantepec; ca. 250 km / ca. 4 uur • Overnachting in Tehuantepec; inclusief ontbijt De route van Oaxaca naar Tehuantepec is werkelijk een juweeltje! Al snel rijdt u de bergen in, grote struiken en bomen worden afgewisseld met grote cactussen. Opvallend is het grote aantal vlinders dat u in deze streek zult zien rondfladderen. In Tehuenatepec overnacht u de komende nacht, het plaatsje wordt gebruikt als doorreisbestemming tijdens uw rondreis door Mexico. Tehuantepec is gelegen op de doorroute van Oaxaca naar Tuxtla Gutierrez, op de landtong. Een klein typerend dorpje waar ze weinig toeristen zien. Het kan hier enorm waaien, waardoor de bomen aan de kant van de weg zwaar overhellen door de wind. De indianen in uit deze streek houden heel bijzondere tradities in ere, de vrouwen dragen prachtige jurken en sjaals wat terug te zien is in het straatbeeld. Door Tehuantepec loopt een spoorlijn. De bedoeling was om het oosten en westen van Mexico met elkaar te verbinden. Dit ter concurrentie van het Panama-kanaal. De spoorlijn is echter nooit in gebruik genomen…

• Route naar San Cristobal de las Casas; ca. 360 km / ca. 5 uur • Overnachting in San Cristobal de las Casas; inclusief ontbijt Vandaag vertrekt u naar San Cristobal de las Casas, een route waar u zeker vijf uur voor moet uittrekken. De ware charme van San Cristobal ligt in een simpele stadswandeling. De lieflijke steegjes, de kleurrijke Maya kleden die overal op straat worden verkocht en de traditionele Maya dorpjes in de omgeving maken San Cristobal tot een plek waar u de komende dagen prettig zal verblijven. In de omgeving van San Cristobal ligt de Sumidero Canyon. Hier vaart u met een bootje tussen de torenhoge wanden van de Canyon door. Vanaf de boot heeft u een prachtig uitzicht over de Sumidero Canyon en kunt u volop wildlife spotten. Het is ook mogelijk om hikes te maken die u naar de nabij gelegen bergdorpjes brengt. De inheemse cultuur wordt hier nog altijd in stand gehouden met eeuwenoude rituelen en traditionele gebruiken. Bezoek meerdere dorpjes, want ze verschillen erg van elkaar, zo heeft bijvoorbeeld elk dorpje zijn eigen traditionele kledingstijl. Ben u fan van fietsen, dan is het mogelijk om de route met een mountainbike af te leggen. San Cristobal is een typisch Mexicaans stadje met een levendig centraal plein, karakteristieke straatjes met kleurrijke huizen en vele prachtige kerken. De straatmuzikanten zorgen voor nog meer sfeer met hun vrolijke muziek! San Cristobal is het bolwerk van de Maya-cultuur. De regio kent verschillende inheemse groepen die afstammen van de Maya’s en nog volgens eigen tradities leven. Dit is dan ook direct in het straatbeeld terug te zien. De mensen dragen een kleurrijke klederdracht. Aan de patronen, stijl en kleuren van hun kleding is te zien tot welke groep ze behoren. Deze koloniale stad is een prachtige bestemming voor uw rondreis door Mexico waar u kunt genieten van de authentieke Mexicaanse cultuur.

• Route naar Palenque; ca. 220 km / ca. 5 uur • Overnachting in Palenque; inclusief ontbijt Een avontuurlijke bestemming midden in de jungle; Palenque is de volgende stop tijdens uw rondreis door Mexico. Het is niet alleen een fantastische plek om dieper in de eeuwenoude Maya cultuur te duiken, maar u kunt hier ook een hoop avontuurlijke outdoor activiteiten beleven. Ga mee riverraften op de Lacanja rivier. Deze tour is geen rafting met hoge versnellingen, maar meer een “scenic route” met watervallen, tropische jungle en dus schitterende natuur om u heen. Genieten geblazen! Tijdens deze trip brengt u ook een bezoek aan een kleine archeologische Maya nalatenschap. Na het avontuur op de rivier maakt u een wandeling door de jungle terug naar het startpunt van deze excursie waarna u aansluitend wordt teruggebracht naar Palenque. Of bezoek met een gids de mythische Maya stad van Palenque. De ruïnes bevinden zich in midden in de jungle met ontzettend veel wildlife. U kunt hier toekans en brulapen spotten. Kom van alles te weten over de bijzondere rituelen van de oude Maya beschaving en de eeuwenoude graven van de Maya leiders. U vindt hier de langste Maya hiërogliefen tekst die ooit is ontdekt! Loop door het labyrint van goed onderhouden Maya ruïnes, beklim de Temple of the Cross voor een fantastisch uitzicht en breng een bezoek aan het lokale museum. Palenque wordt door velen beschouwd als de mooiste en best bewaarde oude Mayastad van Mexico. De ruïnes hebben een mystieke ligging middenin het oerwoud en werden tussen 400 en 900 na Christus gebouwd. Lang hebben de Maya’s er helaas niet van kunnen genieten, want al snel stortte het Mayarijk ineen en werden de tempels verlaten. Het complex raakte in verval en werd opgeslokt door de jungle. Pas honderden jaren later werd het herontdekt door Spaanse ontdekkingsreizigers. Het duurde vervolgens nog jaren voordat het complex werd blootgelegd door archeologen en wetenschappers zijn nu nog steeds bezig met opgravingen.

• Route naar Campeche; ca. 360 km / ca. 5 uur • Overnachting in Campeche; inclusief ontbijt Vandaag gaat u op weg naar Campeche. De komende dagen heeft u ter vrije besteding, en dat is maar goed ook want in Campeche zijn genoeg dingen te doen! Loop door de kleurrijke straten en ontdekt fascinerende legendes over piraten die hier in het verre verleden de kusten onveilig maakten. Naast het maken van een wandeling kunt er ook voor kiezen om ergens rustig te eten. Als u door een restaurant naar achter loopt, dan komt u vaak op een mooie binnenplaats terecht. Aanrader! Als echte vissersstad kunt u er ook voor kiezen om zelf wat vissen te vangen. Er zijn speciale excursies waarbij u meevaart op een vissersboot om uw eigen avondeten te vangen. In de deelstaat Campeche zijn veel Maya ruïnes te vinden. Zo vindt u bij de archeologische plek Edzna een grote Acropolis op het plein met meerdere tempels en nog een tweede kleinere Acropolis. In 1999 is deze plek uitgesproken tot de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Campeche lijkt op het eerste gezicht een koloniale stad die u wel vaker tegenkomt in Mexico. Denk aan steden als Mérida en Valladolid. Maar Campeche is anders, de sfeer is er nóg gemoedelijker! Wat de stad nog meer zo bijzonder maakt is haar geschiedenis. In de 17e en 18e eeuw bezat de stad een belangrijke haven waar veel handel gedreven werd. De stad was rijk en bezat veel kostbaarheden door deze handel. Doordat de stad vaak werd aangevallen door piraten, besloten de inwoners van de stad er een dikke verdedigingsmuur omheen te bouwen van ruim drie meter dik! Bewapend met grote kanonnen waren ze opgewassen tegen de piraten. Het is niet voor niks dat er overal piratenbeelden staan. En niet te vergeten, de stad Campeche is een culinaire hotspot! U kunt hier heerlijk genieten van verse zeevruchten en vis.

• Route naar Uxmal; ca. 160 km / ca. 2 uur • Overnachting in Uxmal; inclusief ontbijt Uxmal is een prachtige Mayastad, het is de volgende bestemming die wordt aangedaan tijdens uw rondreis. Waar in andere Mayasteden de bouwwerken soms afgebrokkeld en niet gerestaureerd zijn, zijn in Uxmal de kleinste details prachtig hersteld en mede daardoor erg indrukwekkend! Tijdens een georganiseerde tour vertelt een gids u graag over de legende van de Tovenaar, de grootste bezienswaardigheid van Uxmal. Deze piramide is bijna 40 meter hoog en heeft unieke ronde vormen. Wanneer u Uxmal binnenkomt, is dit het eerste gebouw wat u ziet. Daarna volgen nog vele andere mooie bouwwerken. Veel gebouwen mogen beklommen worden, behalve de grote piramide. Omdat het terrein compact is, geeft een beklimming van het ene gebouw vaak uitzicht op meerdere andere gebouwen. Het is echt gaaf om, al klimmend, stukje bij beetje de hele stad te ontdekken. Uxmal is een heerlijke plek om rond te dwalen en u krijgt echt het gevoel in een stad rond te lopen! Uxmal, de grote Maya-stad ligt op het schiereiland Yucatán. Deze stad is niet zo bekend als bijvoorbeeld Chichén Itzá, maar absoluut de moeite waard door de vele bijzondere gebouwen. De naam Uxmal betekent ‘drie keer gebouwd’, al is niet helemaal duidelijk wat het betekent. De stad werd rond het jaar 500 gesticht en er leefde ooit 20.000 mensen. De vele Maya-ruïnes zijn nog in een goede staat en staan middenin het regenwoud, wat de plek een extra dimensie geeft. Uxmal vormt onderdeel van het UNESCO Werelderfgoed. Het complex herbergt de fijnste architectuur van de Puuc regio, de ‘Pirámide del Adivino’ wordt zelfs aangemerkt als de fraaiste tempel van Mexico. Bij binnenkomst loopt u gelijk tegen deze ovale ‘Piramide van de tovenaar’ aan. Volgens de legende is de tempel in één nacht gebouwd door een dwergtovenaar.

• Route naar Mérida: ca. 85km / ca. 1½ uur • Overnachting in Mérida; inclusief ontbijt We hebben er weer eentje gevonden: een stad waar u de tijd verliest en voorlopig niet weg wil. Welkom in Mérida! Spring op de fiets om de omgeving te verkennen! U start in Homun, een klein dorp in het centrum van Yucatán. De fietstocht gaat over asfalt- en zandwegen door een gebied met veel cenotes. Bezoek de unieke cenote Yaxcabaltun en geniet van de vrije tijd in het kristalheldere water. Vervolgens gaat de tour verder richting Hacienda Tepich, waar u zult lunchen. De route op de fiets is ongeveer 12 kilometer. Ook een dagtour naar Rio Celestun is populair! U gaat naar Celestun, een rustig vissersdorpje aan de golf van Mexico waar honderden roze flamingo’s te vinden zijn. Een fascinerend gezicht tijdens de boottocht in de lagune, waarbij ook veel andere watervogels te spotten zijn zoals aalscholvers en eenden. Geniet op het strand met een drankje terwijl u pelikanen in het ondiepe water van de golf van Mexico ziet duiken. Of geniet van een kajaktour door een mangrovebos in de buurt van Mérida, waar u een spectaculaire zonsondergang in de blauwe lagune kunt bewonderen en honderden vogelsoorten kunt zien die terugkeren naar hun nest. Mérida is de grootste stad van het Mexicaanse schiereiland Yucatán. De stad ademt een prettige en ontspannen sfeer. Mérida kent een goed onderhouden, aantrekkelijk koloniaal centrum rijkelijk gevuld met pastelkleurige huizen en steegjes, gezellige pleinen, brede boulevards, vele winkeltjes en restaurants en interessante musea. Dat zijn de kenmerken van het bruisende Mérida. De stad en de omgeving bieden meer dan genoeg om tijd door te brengen. Vanuit hier kunt u namelijk prachtige dagtochten maken naar de Maya ruïnes, minder overlopen archeologische vindplaatsen of de witte zandstranden met de schitterende azuurblauwe zee.

• Route naar Izamal; ca. 70 km / ca. 1 uur • Overnachting in Izamal; inclusief ontbijt Izamal is een leuke bestemming die aangedaan wordt tijdens uw rondreis door Mexico. U verblijft een nachtje in dit leuke gele dorpje! De prachtige gebouwen, die vrijwel allemaal mosterdgeel geverfd zijn, leveren mooie plaatjes op. Het centrum van de stad is klein en overzichtelijk, een oud klooster als centrum van de stad en een groot plein waar de sfeer relaxt is. Het klooster Convento de San Antonia de Padua is één van de belangrijkste hoogtepunten van Izamal. Het klooster is gelegen in het midden van het centrum en heeft verschillende ingangen die allemaal naar het mooie binnenplein leiden. Neem zeker ook een kijkje in de kerk die in het klooster gevestigd is. Plof na een bezoek aan het grote gele klooster neer op één van de bankjes op het centrale plein. De lokale bevolking komt hier samen om de dag door te nemen en kinderen spelen rond de fontein. Vanaf het plein is het mogelijk om een tour te maken door de stad met paard en wagen. De opgedofte paarden staan al op u te wachten op het plein! Izamal is een kleine koloniale stad op het Mexicaanse schiereiland Yucatán. De reden dat dit stadje zo bijzonder is, is dat vrijwel alle gebouwen in de stad mosterdgeel zijn geverfd. In 2002 is Izamal uitgeroepen tot één van de Pueblos Magicos van Mexico. Dit is een award die door de Mexicaanse Toeristenorganisatie wordt uitgereikt aan steden die een natuurlijke schoonheid, culturele rijkdom en historische betekenis hebben.

• Route naar Valladolid; ca. 110 km / ca. 1½ uur • Overnachting in Valladolid; inclusief ontbijt Na uw verblijf in Izamal is het tijd voor een nieuw avontuur. Vandaag rijdt u naar Valladolid, de oudste koloniale stad van Yucatán. Dit is de perfecte uitvalsbasis voor een aantal prachtige uitstapjes in de omgeving. U kunt bijvoorbeeld een bezoek brengen aan de koloniale dorpen in de omgeving of het wereldwonder Chichén Itzá, het mysieke maya tempelcomplex! Chichén Itzá staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO, het was vroeger één van de belangrijkste Maya steden. De ruïnes zijn het bewijs van de oude stad die ooit in het hart van de Mayari was. Het meeste opvallende bouwwerk is El Castillo, ook wel de piramide van Kukulcán genoemd. Naast El Castillo zijn hier nog andere tempels, cenotes en een graftombe te vinden. Chichén Itzá is een verzamelnaam van de gebouwen die in dit gebied staan en allen indrukwekkend te noemen! Valladolid is bekend geworden door de vele cenotes die in en om het dorp heen liggen. Cenotes zijn ondergrondse meren met kristalhelder water. Het zijn rotsachtige grotten waar robuuste stalagmieten en stalactieten prachtig afsteken tegen het helderblauwe water. Een verfrissende duik nemen in één van deze bijzondere cenotes in de omgeving mag u niet overslaan! Valladolid is de oudste koloniale stad in Yucatán. De stad wordt ook wel “Mueblo Mágico” genoemd en is gelegen aan de ruta arqueologica. De stad is qua oppervlakte de derde stad van Yucatán, maar is gemakkelijk te voet te verkennen met het centrale plein als middelpunt. Valladolid heeft echt nog een authentieke Mexicaanse sfeer, het centrum is ontzettend gezellig en kleurrijk, wat het heerlijk maakt om hier rond te lopen. In het centrum vindt u een leuk plein, namelijk het Parque Francisco Cantón, dat omringd is door authentiek Mexicaanse restaurants en winkels. ’s Avonds wordt hier Mexicaanse muziek gespeeld en er wordt traditioneel gedanst. Chichén Itzá mag niet ontbreken op de bucketlist van menig wereldreiziger. De sfeer van deze ruïnestad werpt u terug in de tijd en geeft een bijzonder beeld over hoe de Mayabevolking vijftien eeuwen terug heeft geleefd. Het grootste en meest indrukwekkende bouwwerk van de stad is de piramide van Kukulcán, ook wel El Castillo genoemd. Maar niet alleen is El Castillo het bezoek meer dan waard, ook de heilige Cenote en het Juego de Pelota geven een treffend beeld van de cultuur. De Cenote was voor de Maya’s een heilige offerplaats, waar onder andere mensenoffers gebracht werden. Het Juego de Pelota is het speelveld waar het Meso-Amerikaanse balspel Pelota werd gespeeld.

• Route naar Akumal; ca. 130 km / ca. 2 uur • Overnachting in Akumal; inclusief ontbijt • Huurauto inleveren op de luchthaven van Cancun Op naar de kust! De laatste bestemming tijdens uw rondreis door Mexico is de kustplaats Akumal, vlakbij de bekende kustplaats Tulum. Akumal is minder bekend en dus ook wat gemoedelijker dan het meer toeristische Tulum. U vindt in Akumal een fijn strand en zeeschildpadden! Ga mee op een snorkeltour en ontdek de onderwaterwereld van Akumal Bay waar u de kans krijgt met de zeeschildpadden te zwemmen in hun natuurlijke omgeving. Ook wordt er gesnorkeld bij een koraalrif, de leefomgeving van kleurrijke vissen, mantaroggen en andere dieren. Welke vissen weet u te spotten? Wilt u meer dan snorkelen en op het strand luieren? In de omgeving kunt u een dag naar één van de eco-parken, zoals bijvoorbeeld Xel-Há of Xcaret. In Xel-Há kunt u snorkelen, tuben en cenotes bezoeken. In het park Xcaret zijn ondergrondse rivieren en een koraal aquarium te vinden. Deze parken zijn op basis van een all-inclusive service, geniet van alle activiteiten in het park waarbij ook de maaltijden zijn inbegrepen. Akumal is een populaire badplaats in de deelstaat Quintana Roo, gelegen in het zuidoosten van Mexico. Mexico heeft de grootste populatie zeeschildpadden ter wereld. ‘Akumal’ betekent ‘plaats van de schildpadden’ in de taal van de Maya’s. In dit kleine plaatsje is het mogelijk om te zwemmen met de beschermde groene zeeschildpadden. De bodem van de oceaan is hier bezaaid met zeegras, waardoor de zeeschildpadden dichtbij de kust leven. Snorkelen met schildpadden is een magische ervaring! Akumal is een kleine gemeenschap met witte zandstranden en wuivende palmbomen die u doen wegdromen, en u het paradijs-gevoel bezorgen! Het einde is helaas in zicht… U rijdt vandaag naar de luchthaven van Cancun en levert de huurauto weer in. Vervolgens vliegt u terug naar Nederland, waar de aankomst op Schiphol de volgende dag zal zijn. Veel mooie reisverhalen te vertellen en foto’s in uw fotoboek! Bouwsteen – Cozumel • Route naar haven (in Playa del Carmen) voor veerboot naar Cozumel; ca. 150 km / ca. 2½ uur • Overnachting in Cozumel; inclusief ontbijt Wilt u nog enkele dagen langer genieten van Mexico? Rij dan vanuit Akumal naar Playa del Carmen. Vanuit hier kunt u een veerboot nemen naar Cozumel. Deze bouwsteen kan worden toegevoegd aan uw rondreis door Mexico. Vraag ons naar de mogelijkheden! Cozumel is een onmisbare stop tijdens een rondreis door Mexico. Duik- en snorkelfanaten kijken hun ogen uit in het op één na grootste koraalrif ter wereld, zonaanbidders ontspannen op de prachtige stranden en avonturiers trekken de jungle in het binnenland in op zoek naar eeuwenoude Mayaruïnes. Er valt genoeg te ontdekken op dit pareltje in de Caraïbische Zee! Cozumel is een tropisch eiland en ligt 19 kilometer uit de kust bij Playa del Carmen. Het is een eldorado voor iedereen die van zon, zee en strand houdt. Of u nu wil relaxen, duiken, surfen of wandelen… het kan hier allemaal. Dankzij haar prachtige stranden, geweldige duiklocaties en indrukwekkende Mayaruïnes is Cozumel één van de populairste bestemmingen van Mexico! Deze populariteit dank Cozumel grotendeels aan de Franse reiziger en onderzoeker Jacques Cousteau, die het eiland als duikparadijs bekendgemaakt heeft. Meer dan de helft van de bezoekers komt naar dit eiland om te duiken. Helder turquoise water vol kleurrijk koraalrif en tropische vissen omringen dit Caraïbische eiland aan de Mexicaanse kust. Bovendien is het eiland een populaire aanleghaven voor cruiseschepen, omdat er tax free geshopt kan worden. Cozumel is een druk bezocht eiland dat draait op toerisme, maar er zijn op dit eiland nog stukjes paradijs te ontdekken!