ANVR logo SGR logo Calamiteitenfonds logo Facebook logo Instagram logo

Mexico.

Valuta

Mexicaanse peso

Vliegtijd

10 - 11 uur

Tijdsverschil

- 6 uur

Gesproken taal

Spaans

Mexico. Een land om van te houden!

Mexico – Zonnig Mexico is vaak bezongen door Europese artiesten. Wellicht omdat Mexico een land is om van te houden! En er is veel te zien; Denk aan de indrukwekkende erfenis van de Maya’s. In Mexico komt u alles over hun beschaving te weten. Chichén Itzá is de meest bezochte vindplaats, maar er zijn er nog veel meer! Neem Palenque, dat midden in de jungle ligt en misschien wel de mooiste ruïnes van het land herbergt. En dan te bedenken dat 90% van het oude Palenque nog overwoekerd is door de natuur… Naast de indrukwekkende cultuur is ook de flora en fauna in Mexico het bezoeken waard. Zo zit u goed in het Nationaal Park van Celestún, waar u een fraaie boottocht kunt maken door “de Grand Canyon” van Mexico en kennis maakt met een grote populatie flamingo’s die zich vooral in de herfst en winter vaak laten zien. Het veelbeschreven platteland, de mondiale steden, het prettige klimaat, de onontkoombare onthaasting. Gooi eens een badhanddoek uit op het gouden strand van Playa del Carmen of duik met walvishaaien en zeeschildpadden en geniet van prachtige snorkelplekken. Duikt u mee in de wondere wereld van Mexico?

Wist je dat..

De hoofdstad is Mexico-Stad en dat dit dé grootste stad ter wereld is?

In Mexico-Stad alleen al 25 miljoen mensen wonen?

Het land ongeveer zestig keer zo groot is als Nederland?

Het land 1363 km lang en 1920 km breed is?

Mexico qua oppervlak grootte het 14de land van wereld is?

Het aantal echtscheidingen in Mexico het laagste ter wereld is?

Elke staat zijn eigen grondwet en belastingen heeft?

Culinaire verwennerij

De Mexicaanse keuken is wereldberoemd en staat bekend om zijn heerlijke gerechten zoals taco’s, guacamole, ceviche, mole en nog veel meer. Proef de authentieke smaken van Mexico door straatstalletjes te verkennen of te dineren in gerenommeerde restaurants. Vergeet ook niet om te genieten van de traditionele Mexicaanse dranken, zoals tequila en mezcal.

Gastvrije bevolking

Mexicanen staan bekend om hun hartelijke gastvrijheid en warmte. Je zult je met open armen ontvangen voelen en de kans hebben om de vriendelijkheid en vrolijkheid van de Mexicaanse bevolking te ervaren. Met zijn fascinerende geschiedenis, diverse landschappen en bruisende cultuur biedt Mexico een onvergetelijke reiservaring. Of je nu op zoek bent naar avontuur, ontspanning of culturele verkenning, Mexico zal je betoveren!