ANVR logo SGR logo Calamiteitenfonds logo Facebook logo Instagram logo

Guatemala.

Valuta

Quetzal

Vliegtijd

11 - 12 uur

Tijdsverschil

- 7 uur

Gesproken taal

Spaans

Alsmaar populairder en zo terecht!

Guatemala wordt steeds populairder. Terecht want het is één van de meest veelzijdige en mooiste landen in Midden-Amerika! Guatemala heeft een ongelooflijke natuurlijke, historische én culturele aantrekkingskracht. Dit is het land van de eeuwenoude Maya’s, met schitterende tempels. Het land wordt in veel opzichten bepaald door de erfenis van deze vroege beschaving. Koppel dat aan de gigantische vulkanen, gezellige steden uit de koloniale tijd en indrukwekkende meren en dan kan het niet anders dan dat Guatemala voor een onvergetelijke tijd zorgt! De bezienswaardigheden zijn super veelzijdig. Dompel u onder in de koloniale sfeer van Antigua, één van de leukste steden van Midden-Amerika. En dan zijn er nog de traditionele markten, zoals die van Chichicastenango of het schitterende gelegen Lake Atitlán. Daarnaast mag een bezoek aan het magische Tikal niet ontbreken op het lijstje. Zoals u hierboven kan lezen; Er is in ieder geval genoeg te doen en te zien in dit prachtige land!

Wist je dat..

Ze in Guatemala dol zijn op vuurwerk?

Hoe gek het ook klinkt. De begraafplaatsen in Guatemala zijn heel kleurrijk en daarmee prachtig om te zien!

Er in totaal 37 vulkanen zijn in Guatemala?

Guatemala het land is waar vrouwen gemiddeld het kleinste zijn ter wereld! Ze zijn er gemiddeld maar 1.35 meter lang!

Guatemala een goed land is om naar toe te gaan als je Spaanse lessen wilt volgen. Ze spreken er namelijk erg duidelijk en langzaam en het is niet duur!

Wist je dat de oorspronkelijke bewoners van Guatemala chocola hebben uitgevonden?

De Happy Meal van McDonalds is bedacht door een Guatemalaanse familie?

Highlights

Antigua is een charmante, koloniale stad die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Antigua biedt prachtige architectuur, geplaveide straatjes, kleurrijke kerken en een bruisende cultuur.

Tikal is een van de meest indrukwekkende archeologische vindplaatsen van de Maya-beschaving. Tikal heeft imposante tempels en piramides die uit de weelderige jungle oprijzen.

De Chichicastenango markt is in één woord: kleurrijk. De markt is een van de grootste in Midden-Amerika en biedt een overvloed aan handwerk, textiel, souvenirs en lokale producten. Het is een geweldige plek om unieke souvenirs te kopen en de levendige inheemse cultuur van Guatemala te ervaren.

De Pacaya vulkaan is een actieve vulkaan waar bezoekers de mogelijkheid hebben om deel te nemen aan een trektocht naar de top. Het biedt een unieke gelegenheid om van dichtbij een vulkaanuitbarsting te ervaren en te genieten van een spectaculair uitzicht.

Rio Dulce is een schilderachtige rivier die door weelderige regenwouden en mangroven stroomt. Het is een populaire bestemming voor boottochten, waarbij u kunt genieten van de natuur, warmwaterbronnen kunt bezoeken en het indrukwekkende Castillo de San Felipe kunt verkennen.

Livingston is een levendig stadje aan de Caribische kust van Guatemala, bekend om zijn mix van Garifuna-, Maya- en Caribische culturen. Het heeft een ontspannen sfeer, kleurrijke huizen en heerlijke zeevruchten.

Adembenemende landschappen

Van vulkanen en bergen tot prachtige meren en weelderige regenwouden, Guatemala heeft een indrukwekkend scala aan landschappen. De majestueuze vulkanen, zoals de beroemde Volcán de Fuego en de Acatenango, bieden avontuurlijke mogelijkheden zoals wandelen en klimmen. Het prachtige meer van Atitlán, omgeven door bergachtige vergezichten, is een oase van schoonheid en rust.

Avontuurlijke activiteiten

Guatemala is een perfect voor natuurliefhebbers en avonturiers. Je kunt wandelen door prachtige nationale parken, raften op wilde rivieren, ziplinen door de regenwouden en het verkennen van grotten behoren ook tot de spannende activiteiten die je kunt ondernemen.