ANVR logo SGR logo Calamiteitenfonds logo Facebook logo Instagram logo

Costa Rica.

Valuta

Costa Ricaanse colon

Vliegtijd

10 - 14 uur

Tijdsverschil

- 8 uur

Gesproken taal

Spaans

Pura Vida!

Verwondering, dat is Costa Rica! Tijdens uw rondreis door Costa Rica is het niet de vraag wélke wilde dieren u gaat zien, maar hoevéél wilde dieren u gaat tegenkomen. De vele natuurparken van het land staan bekend om hun diversiteit aan wildlife. Als u een beetje oplet tijdens een wandeling door de jungle, komt u gegarandeerd wilde dieren tegen. Van rondtrekkende apen, tot een slang die in de boom ligt te slapen. Van luiaards tot toekans en kolibries. Van miereneters tot krokodillen en van zeeschildpadden tot felgekleurde kikkers en prachtige vlinders! Maar ook de stranden in Costa Rica zijn één van de mooiste van het zuidelijk halfrond. En adrenaline junkies zijn hier ook aan het juiste adres; raften, ziplinen en vulkaanhiken zijn in Costa Rica een must-do! En maak een bezoek aan de oude koffieplantage in de buurt van San José waar de Costa Ricaanse gastvrijheid onveranderlijk is. Costa Rica begroet u met de term ‘Pura Vida’. Oftewel ‘puur leven’, en dat is in dit prachtige land nog helemaal welgemeend. Is het daarom dat Costa Rica tot de gelukkigste landen van de wereld behoort?

Highlights

Corcovado omvat een ongerepte regenwoud in het zuidoosten van Costa Rica. Te voet en te paard kun je door dit prachtige nationale park reizen. Dit park ligt op het Osa schiereiland waardoor het naast een geweldig regenwoud ook een indrukwekkende kustlijn bevat. Bij een bezoek aan dit gebied maak je dan ook uitgebreid kennis met de flora en fauna van deze ecobestemming, van brulaap tot walvis.

Manuel Antonio ligt aan de Pacifische kust in het zuidwesten van Costa Rica. Het stadje heeft een natuurpark aan zee, een prachtig wit zandstrand en comfortabele hotels. Vele reizigers sluiten hun avontuurlijke reis door Costa Rica af aan deze prachtige stranden. Het is een kleinschalige en gezellige plaats. Je kunt er winkelen en uitgaan tussen het groen maar loop je in de ochtend over het strand, dan ben je één met de natuur. In de directe omgeving van Manuel Antonio kun je veel excursies doen zoals een canopy tocht, raften, paardrijden, boottochten, sportvissen en duiken.

De mooiste nevelbossen van Costa Rica zijn te vinden in Monteverde. De weelderige plantengroei, de enorme bomen en de meest wonderlijke dieren kunnen al zwevend via de avontuurlijke hangbruggen ontdekt worden. Daarnaast zijn er prachtige wandelingen te maken en kunnen de bossen nog avontuurlijk ontdekt worden via de vele canopy circuits.

Tortuguero ligt ten westen van Limon in het noordoosten van Costa Rica. Je komt er alleen door een tocht te maken over kronkelende rivieren dwars door ongerept regenwoud. Tortuguero is het broedgebied van vele schildpadden. Tijdens een wandeling in het bos hoor je in de verte brulapen, ruik je tropische hibiscus en/of zie je de kleine rode kikkertjes in het gras.

Puerto Viejo ligt in het zuidoosten van Costa Rica. Puerto Viejo (de Talamanca) is een leuk plaatsje om op vakantie te gaan. Met dank aan de lokale bevolking vind je er gezellige barretjes, kleinschalige hotels, heerlijke eettentjes en nijverheidswinkeltjes. In Puerto Viejo vind je een typische, Caribische sfeer. De plaats ligt aan een mooie blauwe zee en wordt omringd door regenwoud. Puerto Viejo is een prima vertrekpunt voor een bezoek een van de Nationale Parken in de buurt, zoals het Gandoca Manzanillo Reservaat en Nationaal Park Cahuita.

Prachtige flora en fauna

Verwondering, dat is Costa Rica! Tijdens uw rondreis door Costa Rica is het niet de vraag wélke wilde dieren u gaat zien, maar hoevéél wilde dieren u gaat tegenkomen. De vele natuurparken van het land staan bekend om hun diversiteit aan wildlife. Als u een beetje oplet tijdens een wandeling door de jungle, komt u gegarandeerd wilde dieren tegen. Van rondtrekkende apen, tot een slang die in de boom ligt te slapen. Van luiaards tot toekans en kolibries. Van miereneters tot krokodillen en van zeeschildpadden tot felgekleurde kikkers en prachtige vlinders! Maar ook de stranden in Costa Rica zijn één van de mooiste van het zuidelijk halfrond.

Adrenaline junkies

En adrenaline junkies zijn hier ook aan het juiste adres; raften, ziplinen en vulkaanhiken zijn in Costa Rica een must-do! En breng een bezoek aan de oude koffieplantage in de buurt van San José waar de Costa Ricaanse gastvrijheid onveranderlijk is. Costa Rica begroet u met de term ‘Pura Vida’. Oftewel ‘puur leven’, en dat is in dit prachtige land nog helemaal welgemeend. Is het daarom dat Costa Rica tot de gelukkigste landen van de wereld behoort?