ANVR logo SGR logo Calamiteitenfonds logo Facebook logo Instagram logo

Colombia.

Valuta

Colombiaanse peso

Vliegtijd

10 - 14 uur

Tijdsverschil

- 7 uur

Gesproken taal

Spaans

Colombia. Indrukwekkend vanaf het eerste uur

Colombia is indrukwekkend en kent in alle opzichten een enorme diversiteit; van het klimaat tot de historie en van het landschap tot de bruisende bevolking! In het najaar van 2017 reisde onze eigen Kim naar Colombia waar haar liefde voor dit prachtige land in Midden-Amerika in 3 weken tijd nog veel groter werd. Over haar verblijf in Medellín schrijft Kim onder andere: ‘Ons hotel lag in de bruisende wijk El Poblado; na het rustige Barichara zeker even wennen, maar erg gezellig! Het aanbod aan restaurants, cafés en hotels is hier eindeloos. Zeker niet wat je in eerste instantie van Medellín zou verwachten, maar de eerste indruk van deze miljoenenstad was erg goed! De volgende dag maakten we een dagtocht naar Guatapé en de Peñol. Allereerst stopten we bij een uitkijkpunt waar een fenomenaal uitzicht over Medellín was. Erg indrukwekkend hoe groot de stad is!’. Kim haar eindoordeel? ‘Colombia moet je doen!’. Haar volledige reisverslag lees je hier.

Een opsomming geven van Colombia?

Verlaten prairies, tropische Amazone-jungles, besneeuwde bergtoppen, bizarre rots-woestijnen, schitterende nationale parken, hagelwitte Caribische stranden en dan zijn we er nog lang niet. Want ook pittoreske koloniale dorpjes, heilige meren, valleien vol koffieplantages en authentieke Indianenstadjes vol kleurrijke markten behoren tot de kenmerken die Colombia beroemd maken. En het meest noordelijke land van Zuid-Amerika heeft u nog heel veel meer te bieden. We nodigen u uit om een nieuwe wereld te ontdekken!

Echt alles... Behalve?

De enorme verscheidenheid aan landschappen wordt weerspiegeld in de vele verschillende regionale levensstijlen en culturele kenmerken die allemaal samengaan om de bijzondere charme van Colombia te creëren. Pas als u de mensen ontmoet, zult u Colombia echt gaan begrijpen! Colombianen zijn erg warm en gastvrij, vol leven en worden beschouwd als één van de gelukkigste mensen ter wereld. Een reisfoldercliché, maar daarom niets minder waar: ‘Colombia heeft écht alles. Behalve bloeiend toerisme.’. Althans, nog niet…