ANVR logo SGR logo Calamiteitenfonds logo Facebook logo Instagram logo

Van energieke metropool tot beeldenstorm op Paaseiland

Duur rondreis

14 dagen

Munteenheid

Peso

Type vakantie

Actieve rondreis

Gesproken taal

Spaans

Beknopt dag tot dag schema:

• Intercontinentale nachtvlucht naar Chili (dag 1-2) • Transfer luchthaven Santiago de Chile – accommodatie Santiago de Chile • Overnachting in Santiago de Chile; inclusief ontbijt Vandaag begint uw prachtige rondreis door Chili. U stapt in de avond in Amsterdam aan boord van de intercontinentale vlucht naar Santiago de Chile, waar u de volgende ochtend arriveert. Bij aankomst op de luchthaven van Santiago de Chile wordt u met een transfer opgehaald en naar uw accommodatie gebacht. Hier verblijft u de komende nachten en heeft u alle tijd om de bruisende hoofdstad van Chili te ontdekken. U kunt bijvoorbeeld optioneel een leuke stadstour bij boeken. Deze stadstour legt zijn focus op de historie van de stad en zijn streetart. U gaat alles leren over de geschiedenis van Santiago de Chile en de betekenis van de prachtige streetart. Verheug u op een interessante tour door Chili’s hoofdstad! Op één van de andere dagen in Santiago de Chile kunt u één van de belangrijkste wijngaarden van Chili bezoeken. Deze wijngaard, ook wel “Place of Gold” genoemd, ligt in het binnenland van de vallei tussen talloze kloven en biedt een prachtig uitzicht op de omgeving. Door zijn perfecte ligging en het zachte klimaat wordt hier één van Chili’s beste wijnen geproduceerd. Ook is een heerlijke lunch inbegrepen in het restaurant bij de wijngaard. In de middag heeft u vrije tijd om een activiteit te kiezen die het beste bij u past. Dit kan zijn: wandelen, paardrijden of fietsen. Of geniet van een ontspannen tijd bij het zwembad en de sauna. Het is ook mogelijk om het bezoek aan een wijngaard uit te breiden en een paar nachtjes op een bijzonder, typisch Chileense wijngaard te verblijven. Vraag ons naar de mogelijkheden! Santiago de Chile is de hoofdstad en het economische centrum van Chili. Prachtige historische bouwwerken en interessante musea bepalen mede het beeld van de stad. Bovendien heeft Santiago de Chile een fantastische ligging: ingeklemd tussen bergen en zee is het de ideale locatie voor avonturiers. Rond het centrale plein vindt u de meeste bezienswaardigheden waaronder vele musea en enkele historische gebouwen. Eén van die gebouwen is het roemruchte paleis Moneda, waar president Allende in 1973 om het leven kwam tijdens een militaire coup. Wat u hier niet mag missen, is de wisseling van de wacht. Honderden militairen gestoken in het groen maken onder aanvoering van het Chileense volkslied een ronde over het plein. Het meest interessantste museum van Santiago de Chile is Museo Chileno de Arte Precolombino, dat voorwerpen uit heel Zuid-Amerika herbergt: van tekeningen van de Maya’s tot kleding van oude Chileense volkeren. Sommige daarvan zijn zelfs meer dan drieduizend jaar oud!

• Privé transfer accommodatie Santiago de Chile – accommodatie Valparaíso • Overnachting in Valparaíso; inclusief ontbijt Nadat u de Chileense hoofdstad de afgelopen dagen uitvoerig heeft verkend, wordt u vandaag naar het kustplaatsje Valparaíso gebracht. Hier verblijft u de komende nachten en kunt u op eigen gelegenheid de ‘Parel van de Pacific’ ontdekken. Maak een leuke stadstour waarbij u een handvol creaties van de beste artiesten gaat bewonderen die zijn ontworpen om zowel te verbazen als te inspireren. De lokale overheid van Valparaíso ondersteunt en promoot de lokale straatkunstcultuur en veel cafés, restaurants en bars zijn blij dat kunstenaars hun gewone muren in kunstwerken veranderen. Of maak een uitstapje naar het nabij gelegen Viña del Mar. Bekend als de ‘Tuinstad’, omdat het oorspronkelijk werd omringd door grotendeels groene gebieden en nu de uitgestrekte en prachtige stadstuinen heeft behouden, met de Stille Oceaan als achtergrond. Viña del Mar valt op door zijn prachtige architectuur, zijn indrukwekkende paleizen en beroemde Flower Clock. Valparaíso is tot Werelderfgoed verklaard door UNESCO en is op dit moment de stad waar de wetgevende macht van Chili gevestigd is. Valparaíso wordt ook wel de ‘Jewel of the Pacific’ genoemd en is een levendige, op heuvel gebouwde havenstad, die bekend staat om haar prachtige straatkunst die vrijwel overal tot bloei komt. Een magische plek met unieke en kleurrijke wijken. Wanneer u in het zuidelijke deel van de stad komt, gaat de route heuvelop. Hier vandaan heeft u een prachtig uitzicht over de baai met het centrum van Valparaíso en de heuvels die de stad omgeven. In het lager gedeelte van de stad ligt het commerciële havencentrum, waar ook de kustweg op uitkomt die Valparaíso verbindt met het moderne Viña del Mar.

• Privé transfer accommodatie Valparaíso – accommodatie Santiago de Chile • Overnachting in luchthaven hotel Santiago de Chile; inclusief ontbijt Vandaag wordt u terug gebracht naar Santiago de Chile. Hier verblijft u één nachtje in een accommodatie nabij de luchthaven. De volgende dag vervolgt u uw rondreis door Chili richting het bijzondere pareltje Paaseiland!

• Binnenlandse vlucht Santiago de Chile – Paaseiland • Privé transfer luchthaven Paaseiland – accommodatie Paaseiland • Overnachting op Paaseiland; inclusief ontbijt U vliegt vandaag naar Paaseiland. Daar aangekomen wordt u met een privé transfer naar uw accommodatie gebracht. De komende dagen verblijft u op dit bijzondere eiland en kunt u verschillende excursies maken om het eiland tot in details te leren kennen. Zo kunt u bijvoorbeeld een tour maken naar de 7 Maois die uitkijken over zee en de grotten van Ana Tepahu. Aansluitend bezoekt u de Puna Pau op de flanken van de vulkaan waar de roodgekleurde ‘knopen’ zijn gemaakt. Verder brengt u ook een bezoek aan de ceremoniële plaats Tahai. Of ga duiken; duiken nabij Paaseiland is namelijk erg bijzonder, omdat dit eiland zo afgelegen is, vindt men hier vissen en koralen die men nergens anders ter wereld vindt. U gaat duiken bij bijvoorbeeld Hanga Roa, La Pérouse. Wij bieden tours aan inclusief uitrusting, airtank, boot transfers, divemaster en instructeur. Op één van uw volgende dagen kunt u een volledige dagtour gaan maken langs de zuidkust van het eiland. Breng een bezoek aan Ahus Vaihu, Aka Hanga en Rano Raraku waar de Moais gebouwd zijn en waar meer dan 300 beelden te bewonderen zijn. Hier maakt u een uitgebreide stop en wordt ook geluncht aan de rand van de vulkaan. Vervolgens gaat de tour verder naar het Tongariki platform, met de 15 staande Moais. Ook kunt u naar de oostkust naar Te Pito Kura gaan, waar de grootste Moai te zien is en u komt ook langs Anakena Beach met haar witte zand en palmbomen, hier ziet u Ahu Nau Nau, het best bewaarde standbeeld. U heeft ook ruim de tijd om te relaxen op het strand en in de zee. Verder is het ook zeker een aanrader om een bezoek te brengen aan de Rano Kau vulkaan (met een diameter van 1.6 kilometer). Bezoek ook de ceremoniële plaats Orongo waar de meeste Petroglyfen te vinden zijn met beelden van Tangata Manu, de birdman, Make Make en Komari (vruchtbaarheidssymbolen) en Vinapu. Vervolgens kunt u ook naar Ahu Vinapu en de Ana Kai Tangata grot rijden. Paaseiland, in het Polynesisch Rapa Nui genoemd, ligt op 3700 kilometer van Chili en is één van de meest geïsoleerde plekken ter wereld. Het eiland werd ontdekt door de Nederlandse ontdekkingsreiziger Jacob Roggeveen op Paaszondag, vandaar de naam. Paaseiland is vooral beroemd om de opmerkelijke ‘moai’, honderden gigantische stenen beelden met buitenproportioneel grote hoofden. Hoewel Paaseiland voornamelijk beroemd is om deze mysterieuze moai-beelden, heeft dit afgelegen Polynesische eiland veel meer te bieden! Een zeer groot deel van het eiland wordt ingenomen door het Nationale Park Rapa Nui, dat inmiddels tot Werelderfgoed is uitgeroepen om de natuurlijke en culturele pracht van dit Chileense stukje grondgebied te beschermen. Ga op ontdekking!

• Privé transfer accommodatie Paaseiland – luchthaven Paaseiland • Binnenlandse vlucht Paaseiland – Santiago de Chile • Privé transfer luchthaven Santiago de Chile – accommodatie Santiago de Chile • Overnachting in luchthaven hotel Santiago de Chile; inclusief ontbijt • Privé transfer accommodatie – luchthaven Santiago de Chile • Intercontinentale nachtvlucht naar Nederland (dag 13-14) Vandaag wordt u naar de luchthaven van Paaseiland gebracht. U vliegt terug naar het vaste land, naar Santiago de Chile. Hier verblijft u nog een allerlaatste nacht in een accommodatie nabij de luchthaven. De volgende dag wordt u naar de luchthaven gebracht voor uw terugvlucht naar Amsterdam. Hier zult u op de volgende dag arriveren. We hopen dat u genoten heeft van Chili en haar bijzonder pareltje, Paaseiland!