ANVR logo SGR logo Calamiteitenfonds logo Facebook logo Instagram logo

Chili.

Valuta

Chileense peso

Vliegtijd

10 - 14

Tijdsverschil

- 5

Gesproken taal

Spaans

Het meest uitgestrekte land ter wereld!

Chili is met ruim 4.300 kustkilometers van noord naar zuid en haar slanke vorm met een maximum breedte van 180 kilometer één van de meest diverse Zuid-Amerikaanse landen. Voor velen is Chili nog een blanke vlek op de wereldkaart, maar u zult verrast zijn door de rijke, unieke en gevarieerde natuur. Koele en diepe meren, oerwouden, indrukwekkende gletsjers en fjorden. Warme vulkanen en de droogste woestijn ter wereld. Maak een tocht van de vulkaan naar het ijsblauwe meer in het merengebied. Neem een schoonheid ter hand en leer de salsa dansen in Valdivia. Stap op een bootje en verwonder u over de mysteriën op Paaseiland. Gecombineerd met de Europese invloeden in de dorpen, de cultuur en de geschiedenis, maken het land tot een aantrekkelijke vakantiebestemming. Neem en rek de tijd voor het meest uitgestrekte land ter wereld!

Wist u dat...

Chili het langstgerekte land ter wereld is van noord naar zuid?

De Atacama woestijn veel gelijkenissen kent met de planeet Mars?

De oudste mummies ter wereld, de Chinchorro mummies, in Chili te vinden zijn?

In Chili meer dan 100 prachtige wijngaarden liggen?

Paaseiland het verst gelegen Zuid-Amerikaanse eiland van de Zuid-Amerikaanse kust is?

Highlights

Torres del Paine is een nationaal park in het uiterste zuiden van Chili. Het is gelegen in de zuidelijke lagen van de Andes en hier vindt u prachtige helderblauwe meren, kleurrijke bergen en immense gletsjers. Drie immense natuurlijke torens die ontstaan zijn in de rotsen geven het park zijn naam: De Torres del Paine (Spaans voor “Torens van Paine” en “Paine” is de oude Chileense naam voor de kleur blauw).

Valparaiso is een stad met ongeveer 300.000 inwoners aan de westkust van Centraal-Chili. Vaak aangeduid als Valpo, ligt deze stad op ongeveer 120 km ten westen van de hoofdstad Santiago de Chile. De stad is bekend om zijn Boheemse cultuur, felgekleurde huizen en prachtige uitzichten op zee. In 2003 werd Valparaiso benoemd tot UNESCO Wereld Erfgoed. Een bezoek aan Valparaiso laat u genieten van de uitzichten, levendige sfeer terwijl u rondwandelt over de kleine en steile straatjes. Er is ook een kleurrijk nachtleven en een voortdurend aanbod van artistieke evenementen.

De Atacama is een 970 km lange, unieke en droge woestijn in het noorden van Chili. Kleine gedeelte van de woestijn lopen door tot in Peru, Bolivia en Argentinië. De Atacama woestijn ligt gemiddeld op 610 meter boven zeeniveau en staat bekend als de droogste woestijn ter wereld. Hoge geisers, extreme zoutvlakten, speciale diersoorten zoals de Flamingo, prachtige zonsondergangen over de maanvallei en de hoogste warmwaterbronnen bij El Tatio maken de Atacama woestijn een zeer bijzondere plek.

Santiago is de hoofdstad en het economische centrum van Chili. Met zijn musea, evenementen, theaters, restaurants en bars is Santiago het culturele centrum van het land. De centrale ligging maakt Santiago een ideale uitvalsbasis van waaruit Chili verder verkend kan worden. Vanwege de nabijheid van zowel de bergen en de Stille Oceaan, is het zelfs mogelijk om op dezelfde dag in de ochtend te skiën in de Andes en in de middag heerlijk te relaxen op het strand.

Paaseiland (Spaans: Isla de Pascua, Polynesisch: Rapa Nui) is een van de meest geïsoleerde eilanden ter wereld. Officieel valt Paaseiland onder Chileens territorium, maar het ligt ver weg in de Stille Oceaan, ongeveer halverwege Tahiti. Paaseiland is bekend om zijn raadselachtige reusachtige stenen bustes, eeuwen geleden gebouwd, die de geschiedenis van de dramatische opkomst en ondergang van de geïsoleerde Polynesische cultuur weerspiegelen.

Lauca National Park ligt in het verre noorden van Chili, in het Andes-gebied. Het omvat een gebied van 1400 vierkante kilometer van hoge vlaktes, sprankelende meren, geïsoleerde warmwaterbronnen en imposante met sneeuw bedekte vulkanen. Gemiddeld liggen de hoogvlaktes van Lauca National Park tussen de 3000 en 6300m boven de zeespiegel. Het meest spectaculaire natuurschoon in Lauca National Park is de glinstering van vulkaan Parinacota in Lago Chungará, een van de hoogste meren ter wereld. Dit levert een zeer spectaculair fotomoment op.

Het prachtig groene Merengebied is een aaneenschakeling van eeuwenoude bossen, vulkanen, meren, thermale baden en rivieren, die een groot aantal mogelijkheden bieden tijdens uw rondreis door Chili. U kunt er wandelen, trekken, bergbeklimmen, zonnen en zwemmen, paardrijden, (wind) surfen, kajakken, raften, skiën, etc. In het Merengebied herkent u duidelijk de aanwezigheid van Duitse immigranten, die hier sinds eind 19e eeuw leven. De groene weiden met koeien en de huizen in Duitse stijl doen af en toe erg Europees aan.

Je komt zintuigen tekort!

Chili is met ruim 4.300 kustkilometers van noord naar zuid en haar slanke vorm met een maximum breedte van 180 kilometer één van de meest diverse Zuid-Amerikaanse landen. Voor velen is Chili nog een blanke vlek op de wereldkaart, maar u zult verrast zijn door de rijke, unieke en gevarieerde natuur. Koele en diepe meren, oerwouden, indrukwekkende gletsjers en fjorden. Warme vulkanen en de droogste woestijn ter wereld.

Vulkanen. Salsa. Paaseiland & verwondering

Maak een tocht van de vulkaan naar het ijsblauwe meer in het merengebied. Neem een schoonheid ter hand en leer de salsa dansen in Valdivia. Stap op een bootje en verwonder u over de mysteriën op Paaseiland. Gecombineerd met de Europese invloeden in de dorpen, de cultuur en de geschiedenis, maken het land tot een aantrekkelijke vakantiebestemming. Neem en rek de tijd voor het meest uitgestrekte land ter wereld!