ANVR logo SGR logo Calamiteitenfonds logo Facebook logo Instagram logo

Brazilië.

Valuta

Braziliaanse real

Vliegtijd

10 - 14 uur

Tijdsverschil

- 5 uur

Gesproken taal

Portugees

Brazilië bruist!

Brazilië is met 8.5 miljoen vierkante kilometer het grootste land van Zuid Amerika en het op vier na grootste land ter wereld. De officiële taal in Brazilië is Portugees; een herinnering aan de Portugese bezetting van Brazilië sinds het begin van de 16e eeuw. Brazilië telt circa 200 miljoen inwoners, waarvan bijna 7 miljoen in de metropool Rio de Janeiro. Sinds 1960 is niet Rio de Janeiro de hoofdstad, maar Brasilia, centraal gelegen in het achterland van Brazilië. De munteenheid van Brazilië is de Braziliaanse Real. Ongeveer driekwart van de Braziliaanse bevolking is katholiek en het grootse Carnaval dat ieder jaar bruisend wordt gevierd is daar het levende bewijs van.

Wist u dat?

Brazilië ongeveer 240 keer zo groot is als Nederland? Slapen bij de Indianen ook tot een van de mogelijkheden behoort? Er in Brazilië veel buffetrestaurants zijn waar je betaalt per gewicht (comida por kilo)? Brazilianen gek zijn op slippers? Bijna alle grote Braziliaanse steden aan de kustlijn liggen? Muziek en voetbal de twee grootste liefdes van Brazilianen zijn? In Brazilië de grootste diversiteit aan diersoorten in de wereld te vinden is?

Highlights

Maak kennis met de rijke flora en fauna van het Amazonewoud. Ga mee op een nachtelijke kanotocht door boskreken op zoek naar kaaimannen en luister naar de indrukwekkende nachtgeluiden van het oerwoud. Ontdek medicinale planten in de jungle en apen hoog in de bomen, werp een hengel uit om de beruchte piranha te vangen en bezoek een lokale nederzetting waar de bewoners laten zien hoe ze leven in én van het woud.

De wetlands van de Pantanal zijn zonder twijfel één van de beste locaties in de wereld om vogels en andere dieren in het wild te zien. U komt ogen te kort bij het zien van kaaimannen, otters, capibaras, herten en talloze vogelsoorten. Het is zelfs mogelijk om zeldzame dieren als de jaguar te spotten. Een must voor wie een onvergetelijke natuurervaring wil ondergaan.

De hoofdstad van Bahia vormt de bakermat van Brazilië. Bezoek het centrum en ga terug naar de koloniale tijd. Bezoek enkele van de vele kerken en vergaap u aan de prachtige decoraties. Laat u meevoeren door de Afrikaanse ritmes in de smalle straatjes en proef de typisch Bahiaanse keuken. Salvador is voor wie een stukje swingend en bruisend Afrika wil ervaren in Zuid Amerika.

De watervallen van Foz do Iguaçu zijn niet de hoogste ter wereld, maar het stelsel van 275 watervallen zorgt wel voor één van de meest indrukwekkende schouwspellen die de natuur ooit geschapen heeft. Dit natuurschoon is onlangs verkozen tot één van de 7 natuurwonderen ter wereld. U komt er werkelijk ogen tekort.

De paradijselijke eilandengroep Fernando de Noronha ligt op een uur vliegen van het noordoostelijke vasteland van Brazilië. Haar kristalheldere water en rijke onderwaterwereld met schildpadden, tonijn, haaien en grote barracuda’s maakt de eilandengroep uniek. En dit bijzondere ecosysteem wordt daarnaast ook zeer goed beschermd door maar 750 toeristen tegelijkertijd toe te laten op de eilanden.

Dit uitgestrekte spierwitte duingebied vindt u in het noorden van Brazilië. De prachtige duinen worden afgewisseld met helderblauwe lagunes. Vanuit het stadje Barreirinhasis vertrekken de boten het gebied in naar groene oases met palmbomen middenin deze zeldzame woestijn. De wisselende uitzichten maken Lencois Maranhenses tot een onvergetelijke ervaring.

Bonito is een prachtig, ongerept en tropisch natuurgebied in het zuidwesten van Brazilië. U kunt een bezoek aan Bonito en de wetlands van Pantanal met elkaar combineren. Het gebied rondom Bonito is op heel veel manieren te ontdekken. U kunt gaan snorkelen in zoet helderblauw water, midden in het regenwoud. Of maakt u liever een fiets- of wandeltocht door de prachtige natuur, om ergens op die route heerlijk af te koelen in een van de vele watervallen. Hier zult u zich geen moment vervelen!

Dit is Brazilië

Brazilië is ongeveer even groot als Europa en bedekt het halve Zuid-Amerikaanse continent, een land van immense proporties en contrasten. We nodigen u uit om te vergeten wat u weet over Brazilië. Brazilië heeft namelijk veel meer dan carnaval en voetbal! Van het zuiden (met zijn canyons en het grootste overblijfsel van Atlantisch woud van het land), naar het noorden (met prachtige stranden, cultuur en traditie) biedt het land mogelijkheden die verschillende reizigersprofielen aanspreken.

Toen en nu...

Brazilië is ongeveer even groot als Europa en bedekt het halve Zuid-Amerikaanse continent, een land van immense proporties en contrasten. We nodigen u uit om te vergeten wat u weet over Brazilië. Brazilië heeft namelijk veel meer dan carnaval en voetbal! Van het zuiden (met zijn canyons en het grootste overblijfsel van Atlantisch woud van het land), naar het noorden (met prachtige stranden, cultuur en traditie) biedt het land mogelijkheden die verschillende reizigersprofielen aanspreken.