ANVR logo SGR logo Calamiteitenfonds logo Facebook logo Instagram logo

Een ander levensritme

Duur rondreis

15 dagen

Munteenheid

Quetzal & Belizaanse dollar

Type vakantie

Actieve rondreis

Gesproken taal

Engels

Beknopt dag tot dag schema:

• Aankomst in Belize City • Transfer luchthaven Belize – accommodatie Orange Walk district • Overnachting in Lamanai Outpost Lodge; inclusief volpension

Hopelijk heeft u een goede vlucht gehad! Een mooie rondreis door Belize staat voor u uitgestippeld. Gaat u mee?

Na aankomst op de luchthaven Belize wordt u per transfer naar het Orange Walk district gebracht. Ongeveer 1 uur met de auto en vervolgens 1 uurtje met de boot. De Lamanai Outpost Lodge, waar u overnacht, wordt omgeven door een ongelofelijke verscheidenheid aan landschappen waardoor een grote hoeveelheid aan activiteiten mogelijk is, direct vanuit uw bungalow. De lodge ligt op de bedding van een lange lagune midden tussen de overblijfselen van een grote Maya stad. Het eerstvolgende hotel ligt op een grote afstand van 70 mijl, wat de unieke sfeer van deze lodge aantoont!

Of u de Maya ruïnes wilt bewonderen of de zonsopgang over de lagune, het is gegarandeerd dat u dit in een klein gezelschap zal doen. 

Per dag kunt u aan twee excursies deelnemen, waaronder:

– Jungle tocht bij zonsopgang

– Lamanai Maya ruïnes

– Zonsondergang cocktail cruise 

– Natuur hike & avond hike

– Nacht safari

Verder zijn in het volpension programma alle maaltijden inbegrepen, kunt u onbeperkt gebruik maken van de koffiebar, kunt u de hele dag kano’s lenen en krijgt u koffie en snacks bij de vroege ochtend excursies.

Orange Walk district – In het noorden van Belize gelegen en vol met jungle, rivieren, wildernis en wildlife afgewisseld met indrukwekkende Maya ruïnes. De perfect regio om overdag de jungle in te trekken en ’s avonds heerlijk in de authentieke lodge te genieten van een authentieke maaltijd met een heerlijk wijntje al kijkend naar de ondergaande zon. 

• Transfer accommodatie Orange Walk district – luchthaven Belize • Transfer luchthaven Belize – accommodatie Cayo district • Overnachting in Black Rock Lodge; inclusief ontbijt

Er staat een transfer klaar om u terug naar de luchthaven te brengen. Vervolgens gaat u per transfer naar uw accommodatie in het Cayo district. De komende dagen zal u verblijven in Black Rock Lodge, een unieke eco-lodge midden in het regenwoud aan de Macal rivier. De lodge wordt omgeven door het prachtige regenwoud dat een unieke kans biedt om op avontuur te gaan. Ga zwemmen in de Macal rivier, riviertuben of kanoën en paardrijden. Ook mountainbiken en hiken behoren tot de mogelijkheden en kunnen goed ter plaatse georganiseerd worden! Én deze lodge is één van de weinige locaties waar in de ochtend kans is om verschillende toekan-soorten te spotten! 

Ook kunt u meer leren over de Mestizo cultuur; een kruising tussen de Maya en Spaans koloniale cultuur. Ga mee op tour naar het Mountain Pine Ridge reservaat. Hier werkten in de jaren ’50 – ’70 vele Belizanen als houthakkers en onderweg is deze historie goed zichtbaar. Vervolgens ziet u de bossen langzaam veranderen in regenwoud en komt u aan in het Chiquibul Forest. Op ongeveer 1 uur rijden van Pine Ridge komt u aan in Caracol. Caracol is de grootste archeologische Maya-site in Belize met overblijfselen van meer dan 35.000 gebouwen. U wordt rondgeleid over dit enorme complex. Op de route terug naar ‘huis’ in de namiddag kunt u ook nog kiezen voor een stop bij de Rio Frio grotten en pools.

Cayo district – Gelegen in het westen van Belize tegen de Guatamalese grens kenmerkt de Cayo regio zich door hoger gelegen regenwouden, ranches en afgelegen oerwoud. Hier vindt u Maya ruïnes, grottenstelsels en de kans om te paard, te voet, per raft of per kano de wildernis in te trekken. De hoofdstad Belmopan is hier gelegen, maar het dorp San Ignacio is veel karakteristieker met haar funky restaurants en winkeltjes.  In het Cayo district leven allerlei culturen naast elkaar. Er wordt zowel Spaans als Engels gesproken en u komt er mensen tegen met roots uit verschillende culturen en landen zoals Chinezen, Mayas, Guatemalanen en Latino’s.

• Transfer accommodatie Cayo District – accommodatie Hopkins • Overnachting in Hopkins; inclusief ontbijt

U verlaat het Cayo district en gaat op weg naar Hopkins. De transfer brengt u in ongeveer 3 uur naar dit traditionele dorpje.

Leer meer over de Garinagu-cultuur door met de inwoners zelf te praten. Ze kunnen goed Engels en zijn erg vriendelijk. Hopkins is een goede plek om tot rust te komen. Er hangen verschillende hangmatten aan afdakjes op het strand. Hier kunt u heerlijk hangen in de schaduw en uitkijken of de Caribische Zee.

Mocht u wat avontuur willen dan kunt u met een kajak de Sittee rivier opgaan. De rivier kronkelt door de jungle, langs mangrovebossen. Vogels en brulapen zorgen voor de achtergrondmuziek! Klinkt deze excursie niet als muziek in de oren?

Hopkins is een traditioneel dorpje met een Caribische sfeer gelegen in het zuiden van Belize aan de Caribische kust. In dit deel van Belize wonen veel mensen die behoren tot de cultuur van Garífuna. Garífuna’s zijn de afstammelingen van Afrikaanse schipbreukelingen. Toen twee spaanse slavenschepen verloren ging in zee, hebben een aantal Afrikanen het overleefd. Ze vestigden zich in de kustgebieden van onder andere Nicaragua en Belize, samen met de Arawak indianen die daar al woonden. Hopkins kan gezien worden als het culturele centrum van de Garífuna’s. Ze leven van de visserij of landbouw. In de gemeenschap speelt muziek een grote rol. De muziek van Afrikaanse afkomst met drums en ratels wordt gespeeld in de traditionele kleuren: geel en zwart. De inwoners in Hopkins staan bekend om hun vriendelijkheid en gastvrijheid, het wordt niet voor niets “De vriendelijkste stad van Belize” genoemd.

• Transfer accommodatie Hopkins – luchthaven Dangriga • Binnenlandse vlucht Dangriga (via Belize City) – San Pedro (Ambergris Caye) • Transfer luchthaven San Pedro – accommodatie San Pedro • Overnachting in San Pedro; inclusief ontbijt • Binnenlandse vlucht San Pedro – Belize International Airport

In de ochtend reist u per transfer naar luchthaven Dangriga, om vervolgens een binnenlandse vlucht te nemen naar San Pedro. Vandaag gaat uw rondreis door Belize verder naar Ambergris Caye! Bij aankomst op de luchthaven wordt u per transfer naar uw accommodatie in San Pedro gebracht. De komende dagen is het genieten van zon, zee en strand. Maar ook het Belize Barrier Reef en de Blue Hole zijn mogelijk als u in het bezit bent van een duikbrevet. 

De Blue Hole is een onderwatergrot met een diameter van zo’n 300 meter en een diepte van 125 meter. Vanuit de lucht ziet het er indrukwekkend uit! Een betoverende grot met azuurblauw water aan de rand en donkerblauw water in het midden. Het is één van ’s werelds meest unieke duikspots. De droom van iedere duiker!

Ambergris Caye is de perfecte plek om de vakantie af te sluiten!

Vanuit Ambergris Caye is het mogelijk om de veerboot naar Chetumal, Mexico te nemen. Zo kunt u een rondreis door Belize met Mexico combineren! Vraag gerust naar de mogelijkheden!

Ambergris Caye – Voor de kust van Belize liggen meer dan 200 tropische eilanden. Deze eilanden worden ook wel de cayes genoemd. Ambergris Caye is het grootste eiland van deze cayes. Het eiland is van noord naar zuid ongeveer 40 kilometer lang. San Pedro is het hart van Ambergris Caye en het enige dorp op het eiland. Hoewel San Pedro van oorsprong een klein vissersdorpje was, vindt u er nu talloze kleine restaurantjes en winkeltjes. Een kleurrijk en zeer laidback dorpje, gelegen aan het strand. Men verplaatst zich per fiets of per golfkarretje!

Witte stranden, schitterende mangrovebossen en de mogelijkheid tot duiktripjes. Ambergris Caye is zeer geliefd onder duikers en snorkelaars. De onderwaterwereld is werkelijk prachtig. Zwem tussen de schildpadden, haaien, roggen, zeekoeien, tropische vissen en kleurrijk koraal. Maak een duiktrip naar het Belize Barrier Reef en de Blue Hole (maar alleen met duik brevet!). Verkozen tot één van ’s wereld beste eilanden op Tripadvisor en zeker één van de leukste in Midden-Amerika! 

Helaas zit uw mooie rondreis door Belize er nu echt op. U wordt op de luchthaven afgezet waar u op het vliegtuig stapt. De volgende dag komt u aan in Nederland. Een afwisselende reis waar alle elementen in zaten! We hopen dat u heeft genoten van Belize!