ANVR logo SGR logo Calamiteitenfonds logo Facebook logo Instagram logo

Belize.

Valuta

Belizaanse dollar

Vliegtijd

10 - 12 uur

Tijdsverschil

- 8 uur

Gesproken taal

Engels

Een ander levensritme!

Belize – een prachtig land van spectaculaire Maya ruïnes via dichte regenwouden naar witte palmstranden en koraalriffen. Kortom zeer divers! En dat allemaal met een enorm vrolijke bevolking en een heerlijke Caribische sfeer. Voorheen beter bekend als Brits Honduras, is Belize gelegen naast Mexico en Guatemala. Belize is vooral bekend als een populaire watersport bestemming, en hoort bij de wereldtop wat duiken betreft. Vooral duiken bij de “Blue hole” is erg populair. Maar ook het vasteland van Belize is prachtig; de Maya tempels beklimmen, kajakken door grotten, wilde apen zoeken in de jungle, paardrijden, zwemmen bij de watervallen of een Mennonieten gemeenschap bezoeken. In Belize kan het allemaal!

Wist je dat..

Het nationale dier de tapir is?

Meer dan 100 beschermde gebieden kent?

Het de thuisbasis is van de luidruchtigste aap ter wereld: de brulaap? De krijs is te horen op drie kilometer afstand!

Het minder dan 90 minuten tijd kost om van het ene eind van het land naar het andere te rijden?

Een van de bergketens in Belize precies op een slapende reus lijkt?

Belize ook wel een van de zeven onderwater wereldwonderen wordt genoemd? 

Highlights

Belize is de thuisbasis van het op een na grootste barrièrerif ter wereld, na het Great Barrier Reef in Australië. Het rif strekt zich uit over ongeveer 300 kilometer langs de kust van Belize en biedt fantastische mogelijkheden om te snorkelen, duiken en het verkennen van kleurrijke koraalriffen en diverse mariene ecosystemen.

Caracol is een oude Maya-stad diep in het regenwoud van Belize. Het was ooit een van de grootste steden van de Maya-beschaving en huisvest indrukwekkende tempels en paleizen. Een hoogtepunt is de Caana-piramide, die nog steeds de hoogste structuur in Belize is.

De Blue Hole is een beroemde onderwatergrot in Belize die bekend staat om zijn opvallende diepblauwe kleur. Het is een van de meest iconische duikplekken ter wereld en trekt duikers van over de hele wereld aan.

Dit natuurreservaat is ’s werelds eerste reservaat dat specifiek is opgericht voor de bescherming van de jaguar. Het biedt een prachtige omgeving om te wandelen, vogels te spotten en te genieten van de ongerepte regenwouden van Belize.

Dit grottenstelsel staat bekend om zijn archeologische betekenis en avontuurlijke mogelijkheden. Bezoekers kunnen door de grot navigeren en oude Maya-artefacten en skeletten ontdekken die diep verborgen liggen.

Een betoverend paradijs!

Belize, een prachtig land gelegen in Midden-Amerika. Met zijn natuurlijke schoonheid, zoals weelderige regenwouden, adembenemende kustlijnen en het prachtige Belize Barrier Reef, is dit land een paradijs voor natuurliefhebbers en avonturiers. Verken de spectaculaire onderwaterwereld tijdens het duiken of snorkelen bij het op een na grootste barrièrerif ter wereld. Ontdek oude Maya-ruïnes die getuigen van de rijke geschiedenis van Belize. Maak kennis met de gastvrije bevolking en geniet van de smaken van de diverse keuken.

Cultuur snuiven

Cultuur en geschiedenis: Belize heeft een rijke culturele mix met invloeden van Maya’s, Garifuna, Mestizo en Creoolse gemeenschappen. Het is de thuisbasis van verschillende Maya-ruïnes, zoals Caracol en Xunantunich, die fascinerende inzichten bieden in de oude beschaving. De levendige muziek, dans en lokale gerechten van Belize weerspiegelen de diverse culturen die er samenkomen!