ANVR logo SGR logo Calamiteitenfonds logo Facebook logo Instagram logo

Argentinië.

Valuta

Argentijnse peso

Vliegtijd

10 - 14 uur

Tijdsverschil

- 5 uur

Gesproken taal

Spaans

Alles wat Zuid-Amerika te bieden heeft!

Argentinië is in twee woorden te omschrijven als overweldigend divers! Het enorm uitgestrekte land bestrijkt een gigantische oppervlakte en dat geeft een grote verscheidenheid aan klimaten, landschappen en culturen. Het land van de malse steaks, het gepassioneerde voetbal, de adembenemende gletsjers en de woeste bergtoppen. En niet te vergeten, de bruisende tango. In Argentinië beleeft u zo’n beetje alles wat Zuid-Amerika te bieden heeft. Houdt u van gezelligheid, dan kunt u terecht in hoofdstad Buenos Aires of wijnstad Mendoza. De natuur in? Dan slaat u de tropische flora en fauna bij de prachtige Iguazu watervallen in het noordoosten niet over en gaat u naar de indrukwekkende winterse Perito Moreno gletsjer in het zuiden. Verbaas u over dit enorme land met de indrukwekkende Andes, hartveroverende steden en eindeloze pampavlakten.

Wist je dat..

Het Andesgebergte de langste bergketen ter wereld is?

Buenos Aires net als New York terecht ook “the city that never sleeps” wordt genoemd?

De karakteristieke Tango in Buenos Aires is ontstaan?

Het plaatsje Ushuaia de zuidelijkst gelegen stad ter wereld is?

Cultheld Che Guevara in Argentinië is geboren?

Argentina in het Latijn ‘zilver’ betekent?

Highlights

Aan de oostkust van Argentinië ligt de bruisende stad van de Tango; Buenos Aires. Naast het moderne uiterlijk heeft deze levendige stad haar karakter behouden. De brede boulevards, gezellige koloniale wijken met barretjes en winkels, het prachtige Cólon Theater, de straatmarkten en de beroemde begraafplaats met het graf van Evita Peron in de wijk Recoleta maken het bezoek aan Buenos Aires tot een absoluut hoogtepunt van uw reis.

Tierra del Fuego of Vuurland is het meest zuidelijke puntje van het vasteland van Argentinië. Dit gebied kunt u heel goed wandelend verkennen. Ushuaia, waar ook de luchthaven zich bevindt, is de zuidelijkste stad ter wereld. Vanuit hier vertrekken ook de Antarctica-expedities. Vuurland heeft een parkachtig karakter met bossen, meren, moerassen en een rotsachtige kust. Het indrukwekkende Beaglekanaal verbindt het noordelijke hoofdeiland van Vuurland met de zuidelijke kleinere eilanden. Een boottocht over dit kanaal mag u niet missen. U ziet hier verschillende zeedieren zoals pinguïns, zeeleeuwen en albatrossen.

Patagonië bestrijkt een enorm aaneengesloten gebied in Argentinië en Chili. Een groot gedeelte bestaat uit indrukwekkende oerbossen, diepblauwe meren, bergen met besneeuwde toppen en prachtige gletsjers met als hoogtepunt de Perito Moreno gletsjer nabij de plaats El Calafate. Patagonië is zo groot en divers, dat een rondreis door enkel dit gebeid al een onvergetelijke ervaring is!

Tussen juni en oktober is de omgeving van Bariloche dé wintersportbestemming van Argentinië. De stad zelf heeft een sterk centraal-europees voorkomen. Zo zijn de Zwitserse chalets, kaasfondue en chocolade hier heel normaal. Nabij Bariloche ligt Cerro Catedral, het bekendste skioord van Latijns Amerika dat zeker niet mag ontbreken in een rondreis van skiërs en snowboarders.

Nabij de stad Mendoza ziet u uitgestrekte wijngaarden. Dit enorme wijngebied reikt helemaal tot aan Santiago in Chili. Het smeltwater van de gletsjers zorgt voor het groene landschap dat met de witte bergtoppen op de achtergrond een prachtig plaatje vormt. Iets noordelijker in de omgeving van het haast onvruchtbare maar indrukwekkende Salta vindt u hooggelegen berplateaus, zoutvlakten, traditionele Indianendorpen, prachtige kleurrijke rotsformaties en bergpassen.

De Zuidoostkust van Argentinië is een paradijs voor natuurliefhebbers. Hier bevindt zich Peninsula Valdes; één van de mooiste natuurparken ter wereld met een zeer grote verscheidenheid aan zeedieren. Van pinguïns tot zee-olifanten en van walvissen tot duizenden zeevogels. Hier maakt uw camera gegarandeerd overuren!

Santa Rose is de hoofdstad van de provincie La Pampa en ligt centraal in Argentinië ten noorden van Patagonië. Dit gebied staat bekend om de traditionele Argentijnse boerderijen, die gelegen zijn op de vruchtbare vlakten van de Pampas. Tijdens uw verblijf op een estancia ervaart u het authentieke Argentijnse landelijke leven en leert u de tradities en gastronomie uit de Gaucho-cultuur kennen. Overdag maakt u een trektocht per paard met de Gaucho-cowboys en ’s avonds geniet u van een heerlijke Argentijnse barbecue.

Overweldigend divers!

Argentinië is in twee woorden te omschrijven als overweldigend divers! Het enorm uitgestrekte land bestrijkt een gigantische oppervlakte en dat geeft een grote verscheidenheid aan klimaten, landschappen en culturen. Het land van de malse steaks, het gepassioneerde voetbal, de adembenemende gletsjers en de woeste bergtoppen. En niet te vergeten, de bruisende tango.

Daarom argentinië

In Argentinië beleeft u zo’n beetje alles wat Zuid-Amerika te bieden heeft. Houdt u van gezelligheid, dan kunt u terecht in hoofdstad Buenos Aires of wijnstad Mendoza. De natuur in? Dan slaat u de tropische flora en fauna bij de prachtige Iguazu watervallen in het noordoosten niet over en gaat u naar de indrukwekkende winterse Perito Moreno gletsjer in het zuiden. Verbaas u over dit enorme land met de indrukwekkende Andes, hartveroverende steden en eindeloze pampavlakten.